Belépés
Édes-ecetes uborka paprikával
... (húzassuk) letakarva 12 órán
át. Ennek elteltével öntsük le a levet, és 1 kg cukorral, néhány
szelet gyömbérrel, 4 szem csillagánizzsal, 2 darabka fahéjjal, 1
kávéskanál fekete borssal, 6 szem szegfûszeggel forraljuk fel és
öntsük forrón az üvegekbe. Hagyjuk így 10 percig, majd leöntve ismét
forraljuk fel, és töltsük azonnal az üvegekben lévő pap...
2010-11-05 03:56:39
Ecetes meggy vagy cseresznye
... szárát ollóval rövidre vágjuk -, és a gyümölcsöt
üvegbe rakjuk. Fele víz, fele borecet keveréket felforralunk
literenként 50 dkg cukorral, egy kávéskanál sóval és néhány szem
borssal. Az ecetes lét hidegen öntjük a gyümölcsre, az üvegeket
lekötjük és félretesszük. Nyolc nap múlva kibontjuk, az ecetes
szirupot újra felforraljuk, és most már melegen öntjük a...
2010-11-04 06:32:12
Szerb saláta
... vöröshagymát szálasra
vágunk. Egészen apró kis uborkákat, zöld dinnyét egészben adunk
hozzájuk, tetszés szerinti arányban. Ízlés szerinti savanyúságú
ecetes vizet sóval, szemes borssal, egy kevés cukorral, babérlevéllel,
szegfûborssal, gyömbérrel felforralunk és a salátaféléket leforrázzuk.
Ha az ecet kihûlt, leöntjük és újra felforraljuk. A salá...
2010-11-04 06:11:04
Mustármagos uborka
... amit ismét egy napig állni hagyunk.
Ekkor az uborkát üvegbe rakjuk, tetejére egy kávéskanálnyi mustármagot,
késhegynyi szalicilt szórunk. Az ecetes levet felforraljuk fekete
...
2010-11-04 05:36:29
Töltött fácán
... fordítjuk
és bőrét a nyakától kiindulva, óvatosan lefejtjük. A fácánt ezután
kicsontozzuk, a mellehúsát félretesszük. A visszamaradt fácánhúst,
borjúhúst finomra ledaráljuk, sóval, borssal, kevés majoránnával,
bazsalikommal, vajban párolt, finomra vágott hagymával ízesítjük,
hozzáadjuk a felvert tojást és jól elkeverjük. Közben apró kockákra
vágj...
2010-11-04 05:17:01
Szarvashús polgári módon
... sötétbarnára
pirítjuk, felöntjük egy deci vízzel, elkeverjük, és a főzőléhez öntve,
azt jól kiforraljuk. A levet ezután zsírtalanítjuk és leszûrjük,
citromlével és borssal ízesítve befőzzük, hogy kellő sûrûségû legyen.
Hozzáadjuk a húst és együtt még egy ideig pároljuk. E ragunak
pirosbarna színével, pikás savanyúság...
2010-11-04 05:16:17
Sajtos töltött sonka
... liszt.

Elkészítése: A nyers sonkaszeleteket előző nap tejbe áztatjuk és
felhasználásig a hûtőszekrényben tároljuk. A tejből kivesszük,
lecsöpögtetjük és törött borssal megszórjuk. Az almát meghámozzuk,
kicsumázzuk és 8 karikára vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és
ugyancsak 8 karikát vágunk belőle. Minden sonkaszeletr...
2010-10-20 06:13:51
Aszaltszilvás csirkemell
... felszúrt
csirkemell darabba 5 szem töltött szilvát teszünk, majd a nyílást
hústûvel vagy fogvájóval összetûzzük. A tojást habosra verjük, és a
szegfûszeggel, a borssal megfûszerezzük. 1 dl vörösboros szilvalevet
hozzáöntünk, és annyi liszttel keverjük össze, hogy a szokásos
palacsintatészta sûrûségû masszát kapjuk bel...
2010-10-20 05:43:31
Népi gyógyászat
... vízbe, amibe egy marék konyhasót tettek.
Felfázás

Egy marék petrezselyemlevelet megfőzni, ülőfürdőbe.

2-3 dl bor felforralva csipet őrölt borssal, fahéjjal. Forró lábvizet venni, a bort közben iszogatni.

Sót melegíteni, zsákba, ruhába tekerni, alhasra helyezni, naponta 2-3-szor.
felfúvódás

Bazsalikom, csomb...
2010-07-03 17:02:41
Mikrohullámú szakácskönyv
...


Mikrohullámú szakácskönyv

Figyelmeztetések a túlzott mikrohullámú energiának való kitevés elkerülésére

a. Ne próbálja meg mûködtetni a sütőt nyitott ajtóval, mivel ekkor káros mikrohullámú energiának teszi ki magát. Fontos, hogy ne piszkálja a biztonsági zárat.
b. Ne helyezzen be semmilyen tárgyat a sütő eleje és az ajtó ...
2010-05-23 22:39:27
1 2 
Címkék: üvegekben lév&#245, kávéskanál sóval, kevés cukorral, salátaféléket leforrázzuk, ecet kih&#251, napig állni, uborkát üvegbe, kávéskanálnyi mustármagot, ecetes levet, nyakától kiindulva, fácánt ezután, mellehúsát félretesszük, visszamaradt fácánhúst, felvert tojást, deci vízzel, levet ezután, ideig pároljuk, nyers sonkaszeleteket, almát meghámozzuk, vöröshagymát megtisztítjuk, tojást habosra, borssal megf&#251, bort közben, túlzott mikrohullámú, biztonsági zárat, palacsintatészta, figyelmeztetések, csillagánizzsal, sonkaszeleteket, felhasználásig, zsírtalanítjuk, lecsöpögtetjük, babérlevéllel, aszaltszilvás, salátaféléket, bazsalikommal, kávéskanálnyi, megtisztítjuk, vöröshagymát, felforralunk, majoránnával, felforraljuk, sonkaszeletr, mikrohullámú, kicsontozzuk, visszamaradt, félretesszük, szakácskönyv, elkerülésére, sötétbarnára, szekrényben, mustármagos, leforrázzuk, szilvalevet, kicsumázzuk, elkészítése, felforralva, meghámozzuk, kiforraljuk, citromlével, literenként, hozzáöntünk, savanyúságú,
© 2013 TVN.HU Kft.