|
|
|
VERSEK
Nyulász Péter: Éhes mackó
Cammog a mackó, emeli a lábát
Ágak között, bokor alatt keresi a málnát
Mézet is enne, mászik a fára
De az öreg odvas fának letörik az ága
Fenekére huppan, sajog keze lába
Szomorkodik szegény maci: nem lesz vacsorája
Nyulász Péter: Almát eszem
Almát eszem ropogtatom
Fogaim közt... |
2016-06-07 09:07:31 |
|
|
|
|
|
|
...
Mikrohullámú szakácskönyv
Figyelmeztetések a túlzott mikrohullámú energiának való kitevés elkerülésére
a. Ne próbálja meg mûködtetni a sütőt nyitott ajtóval, mivel ekkor káros mikrohullámú energiának teszi ki magát. Fontos, hogy ne piszkálja a biztonsági zárat.
b. Ne helyezzen be semmilyen tárgyat a sütő eleje és az ajtó ... |
|
2010-05-23 22:39:27 |
|
|
|
|
|
|
... személyre):
A pulyka galantinhoz: 90 dkg pulykamellfilé, 1 csapott evőkanál só, 1 evőkanál zselatinpor, 1 fej saláta, 1 tojás, 2 dl tejszín, 1 evőkanál búzadara, 1-1 késhegynyi őrölt szegfűbors és őrölt gyömbér, 5 dkg marinált paprika, 10 dkg őszibarackbefőtt, 1 pár virsli, 1 húsleveskocka.
A zöldséges pulykakocsonyához: 2 közepes sárgarépa, 25 dkg pulykamell... |
2010-01-31 09:17:36 |
|
|
|
|
|
|
... mennyiségre van szükség. A téli megfázásokat megelőzhetjük úgy, hogy naponta fogyasztunk citromos vizet. Ha pedig megérezzük a nátha előszelét, citromos vízbe tegyünk egy fél kiskanál darált szegfûszeget. Erős, de biztos hatása van. A citromot a C-vitamin miatt lényeges fogyasztani, amelyet az emberi szervezet nem állít elő és nem is tárol! A sejtek számára azonban ... |
|
2010-01-07 15:56:59 |
|
|
|
|
|
|
... érezzük. Újból felforraljuk, tartósítószert teszünk bele, ráöntjük a hagymára és azonnal lezárva, száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Karfiol savanyúságnak
Hozzávalók: karfiol, szegfűbors, feketebors, hagyma, babérlevél, mustármag, víz, ecet, só, cukor ízlés szerint, tartósítószer, borkén.
Az éret, fehér karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük. Ezután enyhén... |
|
2008-11-29 16:53:53 |
|
|
|
|
|
|
... leveszöldség, 2 db gomba, 1 cikk kelkáposzta, 1 paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg zöldbab, 1 kis fej karfiol, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 db zöldpaprika, 2 gerezd fokhagyma, 10 szem bors, 2 szem szegfûszeg, ízlés szerint só, 1 késhegynyi, szerecsendió-virág.
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítom, a zöldpaprikát kicsumázom, a gombát megmosom, száráról a f... |
2007-11-16 22:25:59 |
|
|
|
|