Belépés
Gyerekeknek
VERSEK

Nyulász Péter: Éhes mackó

Cammog a mackó, emeli a lábát
Ágak között, bokor alatt keresi a málnát
Mézet is enne, mászik a fára
De az öreg odvas fának letörik az ága
Fenekére huppan, sajog keze lába
Szomorkodik szegény maci: nem lesz vacsorája

Nyulász Péter: Almát eszem

Almát eszem ropogtatom
Fogaim közt...
2016-06-07 09:07:31
Mikrohullámú szakácskönyv
...


Mikrohullámú szakácskönyv

Figyelmeztetések a túlzott mikrohullámú energiának való kitevés elkerülésére

a. Ne próbálja meg mûködtetni a sütőt nyitott ajtóval, mivel ekkor káros mikrohullámú energiának teszi ki magát. Fontos, hogy ne piszkálja a biztonsági zárat.
b. Ne helyezzen be semmilyen tárgyat a sütő eleje és az ajtó ...
2010-05-23 22:39:27
csirke,kacsa marha ételek
... személyre):

A pulyka galantinhoz: 90 dkg pulykamellfilé, 1 csapott evőkanál só, 1 evőkanál zselatinpor, 1 fej saláta, 1 tojás, 2 dl tejszín, 1 evőkanál búzadara, 1-1 késhegynyi őrölt szegfűbors és őrölt gyömbér, 5 dkg marinált paprika, 10 dkg őszibarackbefőtt, 1 pár virsli, 1 húsleveskocka.

A zöldséges pulykakocsonyához: 2 közepes sárgarépa, 25 dkg pulykamell...
2010-01-31 09:17:36
Gyümölcslexikon
... mennyiségre van szükség. A téli megfázásokat megelőzhetjük úgy, hogy naponta fogyasztunk citromos vizet. Ha pedig megérezzük a nátha előszelét, citromos vízbe tegyünk egy fél kiskanál darált szegfûszeget. Erős, de biztos hatása van. A citromot a C-vitamin miatt lényeges fogyasztani, amelyet az emberi szervezet nem állít elő és nem is tárol! A sejtek számára azonban ...
2010-01-07 15:56:59
A tartósítás
... érezzük. Újból felforraljuk, tartósítószert teszünk bele, ráöntjük a hagymára és azonnal lezárva, száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Karfiol savanyúságnak
Hozzávalók: karfiol, szegfűbors, feketebors, hagyma, babérlevél, mustármag, víz, ecet, só, cukor ízlés szerint, tartósítószer, borkén.
Az éret, fehér karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük. Ezután enyhén...
2008-11-29 16:53:53
Csirkecsontleves
... leveszöldség, 2 db gomba, 1 cikk kelkáposzta, 1 paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg zöldbab, 1 kis fej karfiol, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 db zöldpaprika, 2 gerezd fokhagyma, 10 szem bors, 2 szem szegfûszeg, ízlés szerint só, 1 késhegynyi, szerecsendió-virág.

Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítom, a zöldpaprikát kicsumázom, a gombát megmosom, száráról a f...
2007-11-16 22:25:59
1 
Címkék: Nyulász Péter, öreg odvas, túlzott mikrohullámú, biztonsági zárat, pulyka galantinhoz, zöldséges pulykakocsonyához, téli megfázásokat, nátha el&#245, emberi szervezet, sejtek számára, zöldségeket megtisztítom, zöldpaprikát kicsumázom, gombát megmosom, csirkecsontleves, figyelmeztetések, petrezselyemzöld, őszibarackbefőtt, gyümölcslexikon, tartósítószert, pulykamellfilé, megtisztítjuk, megelőzhetjük, húsleveskocka, tartósítószer, savanyúságnak, mikrohullámú, szakácskönyv, zöldpaprikát, megtisztítom, megfázásokat, felforraljuk, elkerülésére, szerecsendió, leveszöldség, gyerekeknek, zöldségeket, szomorkodik, mennyiségre, zselatinpor, galantinhoz, zöldpaprika, fogyasztunk, vöröshagyma, kelkáposzta, fogyasztani, paradicsom, energiának, késhegynyi, ropogtatom, biztonsági, szegfűbors, hozzávalók, pulykamell, elkészítés, tartósítás, feketebors, megérezzük, babérlevél, kicsumázom, szervezet, dunsztban, mustármag, fokhagyma, sárgarépa, személyre, helyezzen, semmilyen, piszkálja, zöldséges, vacsorája, kiskanál,
© 2013 TVN.HU Kft.