Belépés
Étlap szótár
... mártással
Wellington módra
(ha bélszín) gombapéppel leveles tésztában me...
2015-06-29 08:38:58
Édes, karácsonyi finomságok...
... sütôben, 25-35 percig sütjük vigyázva, nehogy megégjen. Amikor szép színe van akkor a sütôt kinyitva, kiszárítjuk a karikákat. A narancsot meghámozzuk, kockára vágjuk és cukorral, szegfűszeggel felfôzzük
Étkezési keményítôvel picit zselésítjük és narancslikôrrel ízesítjük. A füge egy részét, szintén apróra daraboljuk, és egészfahéjas Tokaji aszúban megfôzzük. Ugyanúgy z...
2011-12-11 22:10:49
Spanyol csokoládéital
... habverővel pár percig kevergetjük, végül a tűzről lehúzzuk és addig verjük tovább, amíg krémes-habos lesz. Talpas poharakba öntjük, kevés őrölt fahéjjal és szegfűszeggel díszítjük, ezután hagyjuk kihűlni, majd a hűtőszekrényben jól megdermesztjük. Tálalás előtt kevés tejszínhabot nyomunk rá.

...
2011-09-11 14:51:55
Spanyol csoki ital
... habverővel pár percig kevergetjük, végül a tûzről lehúzzuk és addig verjük tovább, amíg krémes-habos lesz. Talpas poharakba öntjük, ke...
2010-11-07 14:58:20
Édes-ecetes uborka paprikával
... órán
át. Ennek elteltével öntsük le a levet, és 1 kg cukorral, néhány
szelet gyömbérrel, 4 szem csillagánizzsal, 2 darabka fahéjjal, 1
kávéskanál fekete borssal, 6 szem szegfûszeggel forraljuk fel és
öntsük forrón az üvegekbe. Hagyjuk így 10 percig, majd leöntve ismét
forraljuk fel, és töltsük azonnal az üvegekben lévő paprikára és
uborkára....
2010-11-05 03:56:39
Ecetes meggy vagy cseresznye
... letakarjuk őket, hogy lassa...
2010-11-04 06:32:12
Ribiszke ecetben
... mellé)
.................................

Fél liter gyenge borecetből és 30 dkg cukorból szirupot főzünk, amit
egy darabka fahéjjal és néhány szem szegfûszeggel ízesítünk. Forralás
közben a habját leszedjük és a fûszereket is kiszedjük. Ha a szirup
már elég sûrû és nem habzik, beleteszünk másfél kg megmosott,
leszeme...
2010-11-04 06:31:51
Mustármagos uborka
... hagyunk.
Ekkor az uborkát üvegbe rakjuk, tetejére egy kávéskanálnyi mustármagot,
késhegynyi szalicilt szórunk. Az ecetes levet felforraljuk fekete...
2010-11-04 05:36:29
Töltött borjúszegy "Sir Henri"
... köteg petrezselyem,
só, bors, tojás, 4 evőkanál kukoricaszem, 4 evőkanál pisztácia
bél, 1 zeller, 1 póréhagyma, 2 evőkanál étolaj, babérlevéllel és
szegfûszeggel áttûzött hagyma, fél citromnak a leve, 3 dl fehérbor,
4 dl marha erőleves.

Elkészítése: Egy sárgarépát apró kockára vágunk, majd felszeleteljük
a hagymát, ...
2010-11-04 04:44:31
Krampampuli
...

=Egy tûzálló tálba belerakjuk a felaprózott gyümölcsöt, tetejére e célra készített rácsot teszünk és ráhalmozzuk a kockacukrot. A bort felforraljuk, fahéjjal, szegfûszeggel fûszerezzük, cukrozzuk. Illatos indiai tealevélből erős teát főzünk. A kockacukrot meglocsoljuk rummal, meggyújtjuk és hagyjuk, hogy ráhulljon a tál alján felhalmozott ...
2010-10-28 20:08:21
1 2 
Címkék: sütôt kinyitva, narancsot meghámozzuk, üvegekben lév&#245, darabka fahéjjal, habját leszedjük, uborkát üvegbe, kávéskanálnyi mustármagot, ecetes levet, sárgarépát apró, felaprózott gyümölcsöt, bort felforraljuk, kockacukrot meglocsoljuk, csillagánizzsal, megdermesztjük, felszeleteljük, babérlevéllel, csokoládéital, kávéskanálnyi, tejszínhabot, petrezselyem, felhalmozott, egészfahéjas, felforraljuk, meglocsoljuk, kukoricaszem, krampampuli, mustármagot, meggyújtjuk, gombapéppel, kevergetjük, beleteszünk, elkészítése, mustármagos, zselésítjük, szekrényben, meghámozzuk, kockacukrot, felaprózott, kiszárítjuk, ráhalmozzuk, késhegynyi, elteltével, borjúszegy, gyömbérrel, cseresznye, kávéskanál, narancslik, karácsonyi, finomságok, sárgarépát, gyümölcsöt, paprikával, wellington, belerakjuk, daraboljuk, póréhagyma, letakarjuk, díszítjük, paprikára, üvegekben, poharakba, forraljuk, ízesítjük, ráhulljon, megmosott, kiszedjük, leszedjük, készített, mártással, szalicilt, tésztában,
© 2013 TVN.HU Kft.