|
|
|
... mártással
Wellington módra
(ha bélszín) gombapéppel leveles tésztában me... |
2015-06-29 08:38:58 |
|
|
|
|
|
|
... sütôben, 25-35 percig sütjük vigyázva, nehogy megégjen. Amikor szép színe van akkor a sütôt kinyitva, kiszárítjuk a karikákat. A narancsot meghámozzuk, kockára vágjuk és cukorral, szegfűszeggel felfôzzük
Étkezési keményítôvel picit zselésítjük és narancslikôrrel ízesítjük. A füge egy részét, szintén apróra daraboljuk, és egészfahéjas Tokaji aszúban megfôzzük. Ugyanúgy z... |
|
2011-12-11 22:10:49 |
|
|
|
|
|
|
... habverővel pár percig kevergetjük, végül a tűzről lehúzzuk és addig verjük tovább, amíg krémes-habos lesz. Talpas poharakba öntjük, kevés őrölt fahéjjal és szegfűszeggel díszítjük, ezután hagyjuk kihűlni, majd a hűtőszekrényben jól megdermesztjük. Tálalás előtt kevés tejszínhabot nyomunk rá.
... |
2011-09-11 14:51:55 |
|
|
|
|
|
|
... habverővel pár percig kevergetjük, végül a tûzről lehúzzuk és addig verjük tovább, amíg krémes-habos lesz. Talpas poharakba öntjük, ke... |
|
2010-11-07 14:58:20 |
|
|
|
|
|
|
... órán
át. Ennek elteltével öntsük le a levet, és 1 kg cukorral, néhány
szelet gyömbérrel, 4 szem csillagánizzsal, 2 darabka fahéjjal, 1
kávéskanál fekete borssal, 6 szem szegfûszeggel forraljuk fel és
öntsük forrón az üvegekbe. Hagyjuk így 10 percig, majd leöntve ismét
forraljuk fel, és töltsük azonnal az üvegekben lévő paprikára és
uborkára.... |
|
2010-11-05 03:56:39 |
|
|
|
|
|
|
... letakarjuk őket, hogy lassa... |
2010-11-04 06:32:12 |
|
|
|
|
|
|
... mellé)
.................................
Fél liter gyenge borecetből és 30 dkg cukorból szirupot főzünk, amit
egy darabka fahéjjal és néhány szem szegfûszeggel ízesítünk. Forralás
közben a habját leszedjük és a fûszereket is kiszedjük. Ha a szirup
már elég sûrû és nem habzik, beleteszünk másfél kg megmosott,
leszeme... |
2010-11-04 06:31:51 |
|
|
|
|
|
|
... hagyunk.
Ekkor az uborkát üvegbe rakjuk, tetejére egy kávéskanálnyi mustármagot,
késhegynyi szalicilt szórunk. Az ecetes levet felforraljuk fekete... |
2010-11-04 05:36:29 |
|
|
|
|
|
|
... köteg petrezselyem,
só, bors, tojás, 4 evőkanál kukoricaszem, 4 evőkanál pisztácia
bél, 1 zeller, 1 póréhagyma, 2 evőkanál étolaj, babérlevéllel és
szegfûszeggel áttûzött hagyma, fél citromnak a leve, 3 dl fehérbor,
4 dl marha erőleves.
Elkészítése: Egy sárgarépát apró kockára vágunk, majd felszeleteljük
a hagymát, ... |
2010-11-04 04:44:31 |
|
|
|
|
|
|
...
=Egy tûzálló tálba belerakjuk a felaprózott gyümölcsöt, tetejére e célra készített rácsot teszünk és ráhalmozzuk a kockacukrot. A bort felforraljuk, fahéjjal, szegfûszeggel fûszerezzük, cukrozzuk. Illatos indiai tealevélből erős teát főzünk. A kockacukrot meglocsoljuk rummal, meggyújtjuk és hagyjuk, hogy ráhulljon a tál alján felhalmozott ... |
2010-10-28 20:08:21 |
|
|
|
|