|
|
|
... tett mindenkinek a tányérjára. Ebből alakult ki az elegáns angol felszolgálási mód is, amikor a felszolgáló a feltálalt ételeket a vendég tányérjára szervírozza.
A húsokat sütik szeletben is, frissen elkészítve, de van még egy kedvelt elkészítési mód, a párolás is. Az angolok marhasült alatt tulajdonképpen egy elősütött, és barnamártásban megpárolt ételt értenek.... |
2010-09-13 20:11:08 |
|
|
|
|
|
|
... őszibarackkal
Hozzávalók:
50 dkg pulykamell
40 dkg őszibarack
2 dkg margarin
1 dl kefir
só
citrom
szerecsendió
Elkészítés:
A pulykamellet négy szeletbe vágjuk, jól kiverjük, megsózzuk, szerecsendióval ízesítjük. Vizet öntünk alá, és pároljuk. Amikor majdnem puha, mellétesszük a cikkekre vágott őszibarackot, ízesítjük kevés reszelt ... |
|
2010-09-13 19:00:47 |
|
|
|
|
|
|
... füstölt szalonna
* só
* személyenként 2-3 közepes burgonya
Elkészítés:
A káposztát egyszer vízzel felengedjük, és erősen kinyomjuk. A szalonnát szeletben kisütjük, majd kiszedjük. Zsírjára rádobjuk a tepertőt, és jól átforrósítjuk. Hozzáadjuk a káposztát, a sült szalonna szeleteket, sózzuk. Fedő alatt kb. egy óra alatt készre sütjük. Plusz f... |
2010-09-10 10:45:59 |
|
|
|
|
|
|
Töltött pecsenye
Vékonyra kiverünk nyolc szelet kicsontozott rövidkarajt (vagy négy nagy kicsontozott nyolc szeletbe kivert csirkemellet, esetleg pulykamellet), és egyik felére ráfektetünk egy hajszálvékony, nem húsos füstölt szalonnaszeletet, meghintjük reszelt sajttál. (10 deka szalonna meg 10 deka - pl. edámi - sajt elég hozzá.) Meghintjük csipetnyi reszelt szerecsendió... |
|
2010-09-09 18:06:14 |
|
|
|
|
|
|
... készítettem csak trappistával is), 2 tojás, kevés liszt, kb. 200 g zsemlemorzsa, 6 evőkanál olaj, 3 evőkanál vaj
Elkészítése: A vastag, kicsontozott, bőr nélküli csirkemellet ferdén 3 szeletbe vágjuk. Vágási felülettel lefelé folpackra helyezzük. A hússzeleteket olajjal, fűszersóval és borssal megkenjük, a fóliával betakarjuk és kiklopfoljuk. A zsemlemorzsát elkeverjük a res... |
|
2010-09-08 20:07:22 |
|
|
|
|
|
|
... Mialatt a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. A meghámozott, kimagozott, felaprított tököt enyhén sós vízben puhára főzzük, majd alaposan lecsöpögtetjük és pépesítjük. A szalonnát 2 szeletbe vágjuk és kisütjük. Kiszedjük, a zsírjában az apró kockákra vágott vöröshagymát megpirítjuk, a tört fokhagymát is hozzáadjuk. A reszelt sajtot, a tökpürét, a tojásokat, a tejfölt, a fűszer... |
2010-09-02 05:51:49 |
|
|
|
|
|
|
... gerezd fokhagyma, 4 szelet császárszalonna, 1 kávéskanál őrölt bors, 3 evőkanál zsír,(v. ennek megfelelő olaj), 1 dl bor, 2 paradicsom, só
A húst megmossuk, szárazra töröljük, négy szeletbe vágjuk, hegyes, éles késsel felszúrjuk a szeleteket, besózzuk, és állni hagyjuk. A szalonnaszeleteket bevagdossuk, kisütjük, a zsírból kiszedjük, és félre tesszük. A fokhagymát vékony, kis... |
2010-08-31 19:55:27 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg zsenge cukkini, 5 dkg liszt, étolaj a sütéshez, 20 dkg ementáli sajt szeletben, 5 dkg reszelt parmezán sajt; a húsos raguhoz: 2 evőkanál étolaj, 25 dkg darált hús, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 50 dkg paradicsom, 5-6 bazsalikomlevél, 1-1 csipet őrölt rozmaring és oregánó; a besamelhez: 8 dl tej, 8 dkg margarin, 8 dkg liszt, 4 tojássárgája,... |
2010-08-19 08:20:36 |
|
|
|
|
|
|
...
SAJTOS CUKKINI
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg zsenge cukkini, 5 dkg liszt, étolaj a sütéshez, 20 dkg ementáli sajt szeletben, 5 dkg reszelt parmezán sajt; a húsos raguhoz: 2 evőkanál étolaj, 25 dkg darált hús, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 50 dkg paradicsom, 5-6 bazsalikomlevél, 1-1 csipet őrölt rozmaring és oregánó; a besamelhez: 8 dl tej, 8 dkg marga... |
2010-08-19 07:58:20 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
* 50 dkg ördöghal, szeletben
* 40 dkg tintahal
* 1 piros húsú paprika
* 15 dkg paradicsom
* 3 szál zöldhagyma
* 2 gerezd fokhagyma
* 1 dl olívaolaj
* 10 dkg zöldborsó (tisztított súly)
* 2 evőkanál vágott petrezselyem
Elkészítés:
A halat és a tinta... |
2010-08-16 10:19:14 |
|
|
|
|