Belépés
Az angol konyha
... tett mindenkinek a tányérjára. Ebből alakult ki az elegáns angol felszolgálási mód is, amikor a felszolgáló a feltálalt ételeket a vendég tányérjára szervírozza.
A húsokat sütik szeletben is, frissen elkészítve, de van még egy kedvelt elkészítési mód, a párolás is. Az angolok marhasült alatt tulajdonképpen egy elősütött, és barnamártásban megpárolt ételt értenek....
2010-09-13 20:11:08
Pulyka őszibarackkal
... őszibarackkal
Hozzávalók:
50 dkg pulykamell
40 dkg őszibarack
2 dkg margarin
1 dl kefir

citrom
szerecsendió
Elkészítés:
A pulykamellet négy szeletbe vágjuk, jól kiverjük, megsózzuk, szerecsendióval ízesítjük. Vizet öntünk alá, és pároljuk. Amikor majdnem puha, mellétesszük a cikkekre vágott őszibarackot, ízesítjük kevés reszelt ...
2010-09-13 19:00:47
Zalai sült káposzta
... füstölt szalonna
* só
* személyenként 2-3 közepes burgonya

Elkészítés:

A káposztát egyszer vízzel felengedjük, és erősen kinyomjuk. A szalonnát szeletben kisütjük, majd kiszedjük. Zsírjára rádobjuk a tepertőt, és jól átforrósítjuk. Hozzáadjuk a káposztát, a sült szalonna szeleteket, sózzuk. Fedő alatt kb. egy óra alatt készre sütjük. Plusz f...
2010-09-10 10:45:59
Töltött pecsenye
Töltött pecsenye
Vékonyra kiverünk nyolc szelet kicsontozott rövidkarajt (vagy négy nagy kicsontozott nyolc szeletbe kivert csirkemellet, esetleg pulykamellet), és egyik felére ráfektetünk egy hajszálvékony, nem húsos füstölt szalonnaszeletet, meghintjük reszelt sajttál. (10 deka szalonna meg 10 deka - pl. edámi - sajt elég hozzá.) Meghintjük csipetnyi reszelt szerecsendió...
2010-09-09 18:06:14
Rántott csirkemell sajtos paní
... készítettem csak trappistával is), 2 tojás, kevés liszt, kb. 200 g zsemlemorzsa, 6 evőkanál olaj, 3 evőkanál vaj
Elkészítése: A vastag, kicsontozott, bőr nélküli csirkemellet ferdén 3 szeletbe vágjuk. Vágási felülettel lefelé folpackra helyezzük. A hússzeleteket olajjal, fűszersóval és borssal megkenjük, a fóliával betakarjuk és kiklopfoljuk. A zsemlemorzsát elkeverjük a res...
2010-09-08 20:07:22
Nagydobosi sütőtökpite
... Mialatt a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. A meghámozott, kimagozott, felaprított tököt enyhén sós vízben puhára főzzük, majd alaposan lecsöpögtetjük és pépesítjük. A szalonnát 2 szeletbe vágjuk és kisütjük. Kiszedjük, a zsírjában az apró kockákra vágott vöröshagymát megpirítjuk, a tört fokhagymát is hozzáadjuk. A reszelt sajtot, a tökpürét, a tojásokat, a tejfölt, a fűszer...
2010-09-02 05:51:49
Göcsei pecsenye
... gerezd fokhagyma, 4 szelet császárszalonna, 1 kávéskanál őrölt bors, 3 evőkanál zsír,(v. ennek megfelelő olaj), 1 dl bor, 2 paradicsom, só
A húst megmossuk, szárazra töröljük, négy szeletbe vágjuk, hegyes, éles késsel felszúrjuk a szeleteket, besózzuk, és állni hagyjuk. A szalonnaszeleteket bevagdossuk, kisütjük, a zsírból kiszedjük, és félre tesszük. A fokhagymát vékony, kis...
2010-08-31 19:55:27
Sajtos cukkini
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg zsenge cukkini, 5 dkg liszt, étolaj a sütéshez, 20 dkg ementáli sajt szeletben, 5 dkg reszelt parmezán sajt; a húsos raguhoz: 2 evőkanál étolaj, 25 dkg darált hús, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 50 dkg paradicsom, 5-6 bazsalikomlevél, 1-1 csipet őrölt rozmaring és oregánó; a besamelhez: 8 dl tej, 8 dkg margarin, 8 dkg liszt, 4 tojássárgája,...
2010-08-19 08:20:36
Sajtos cukkini
...
SAJTOS CUKKINI

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg zsenge cukkini, 5 dkg liszt, étolaj a sütéshez, 20 dkg ementáli sajt szeletben, 5 dkg reszelt parmezán sajt; a húsos raguhoz: 2 evőkanál étolaj, 25 dkg darált hús, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 50 dkg paradicsom, 5-6 bazsalikomlevél, 1-1 csipet őrölt rozmaring és oregánó; a besamelhez: 8 dl tej, 8 dkg marga...
2010-08-19 07:58:20
Halszeletek mallorcai módra
Hozzávalók 4 személyre:

* 50 dkg ördöghal, szeletben
* 40 dkg tintahal
* 1 piros húsú paprika
* 15 dkg paradicsom
* 3 szál zöldhagyma
* 2 gerezd fokhagyma
* 1 dl olívaolaj
* 10 dkg zöldborsó (tisztított súly)
* 2 evőkanál vágott petrezselyem

Elkészítés:

A halat és a tinta...
2010-08-16 10:19:14
1 2 3 ..13 14 .19 20 21 ..26 27 
Címkék: SAJTOS CUKKINI, angol konyha, elegáns angol, feltálalt ételeket, vendég tányérjára, húsokat sütik, kedvelt elkészítési, angolok marhasült, pulykamellet négy, cikkekre vágott, káposztát egyszer, szalonnát szeletben, sült szalonna, hússzeleteket olajjal, fóliával betakarjuk, zsemlemorzsát elkeverjük, tészta pihen, apró kockákra, tört fokhagymát, reszelt sajtot, húst megmossuk, zsírból kiszedjük, fokhagymát vékony, húsos raguhoz, szalonnaszeletet, szerecsendióval, bazsalikomlevél, császárszalonna, barnamártásban, lecsöpögtetjük, tulajdonképpen, hússzeleteket, hajszálvékony, őszibarackkal, felszolgálási, személyenként, zsemlemorzsát, átforrósítjuk, csirkemellet, kiklopfoljuk, vöröshagymát, petrezselyem, kicsontozott, zsemlemorzsa, tojássárgája, mellétesszük, őszibarackot, pulykamellet, trappistával, szerecsendió, meghámozott, felaprított, szervírozza, felengedjük, megpirítjuk, rövidkarajt, elkészítése, fűszersóval, sütőtökpite, ráfektetünk, készítettem, elkészítési, elkészítjük, halszeletek, felszolgáló, bevagdossuk,
© 2013 TVN.HU Kft.