|
|
|
... szervezetünk napi igénye: 2-3 dl tej vagy kefir, 8-10 dkg sovány hús, 3-5 dkg sovány sajt vagy felvágott.
Tárkonyos busa
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg busa, szeletben
1/2 citrom leve
2 evőkanál olaj
2 dl tejföl (12%-os)
2 kávéskanál apróra vágott, friss tárkonylevél
Elkészítés: A halszeleteket besózzuk, őrölt borssal m... |
2008-05-09 13:36:46 |
|
|
|
|
|
|
... fokhagyma,
8 szelet hal (ízlés szerint ponty, fogas, pisztráng),
1 evőkanál vegyes szárított zöldfűszer (bazsalikom, zsálya, petrezselyem, stb.),
15 dkg bacon szalonna szeletben,
2,5 dl száraz fehérbor,
1 citrom leve,
50 dkg brokkoli
Előkészítés:
A római tálat kb. 15 percre hideg vízbe beáztatjuk. A hagymát meghámoz... |
|
2008-05-08 18:00:13 |
|
|
|
|
|
|
... húsok, akár keverve egymással.
Nem hiányozhatnak
az étlapról a halak sem. Ez utóbbiak közül a lazac, a pisztráng és a fogas vezeti a parázson sütési rekordlistát, szeletben és töltve egyaránt felhasználhatók.
Jó tanácsként mondjuk: ha a halat és az egyéb húsokat alufóliába csomagolva sütjük, helyezzük közelebb a parázshoz, hogy jól átsüljenek.... |
2008-04-19 13:44:26 |
|
|
|
|
|
|
...
RECEPT: BOLDOG ÚJ ÉV
Vegyünk 12 teljes hónapot. Tisztítsunk le róla gondosan minden keserűséget, gyűlöletet, irigységet. A hónapokat vágjuk 28, 30, 31 szeletbe, de ne egyszerre főzzük készre. Vegyünk sorra minden egyes napot, adjuk hozzá a következőket: egy csipet hit, egy csipet türelem, egy csipet bátorság, egy csipet munka. Minden naphoz azonos rész ... |
|
2008-01-05 18:09:59 |
|
|
|
|
|
|
... akkor nem lehet szépen szeletelni !), leoldjuk a zsineget és a húst tálalásig a folyadékban melegen tartjuk. Eközben enyhén sós vízben megfőzzük a metéltre vágott zöldséget. A citromot 5 szeletbe vágjuk és elosztjuk rajta a tormát. Zöldpetrezselymet is tehetünk rá. A forró húst kb. egycentis szeletekre vágjuk, ezeket átfedéssel egy tálra tesszük, elrendezzük rajta a leszűrt zöldsé... |
|
2007-09-14 00:36:56 |
|
|
|
|
|
|
... maki, amikor a különféle tengeri herkentyűkkel, gyümölcsökkel, vagy akár tojással töltött rizstekercset leheletvékony, pirított tengeri moszatköpenybe, noriba csavarják, majd 6-8 kisebb szeletbe vágják. De népszerű még a nigri is, amelynek mindegyik darabját külön, kézzel állítják össze; valamint az oshi, amelynél a rizst formákba teszik, aztán marinált hallal borítják be és falat... |
2007-07-23 00:28:48 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók 4 személyre:60 dkg sárgadinnye, 30 dkg uborka, 8 dkg törtjég, 4 dkg szeletelt mandula, 1 zöld citrom leve, 3 dl portói bor (csemege), 12 jégkocka, 10 dkg füstölt sonka, hajszálvékony szeletben, 4 szál kapor
Előkészítés: A sárgadinnyét kettévágjuk, kimagozzuk, az uborkát meghámozzuk, és mindkettő húsából, karalábévájóval golyókat formázunk. A golyókat négy, va... |
2007-07-21 22:19:45 |
|
|
|
|
|
|
Vásárolok lazactörzset szeletbe vágva.
Mint a pontyot szokták vágni.
Alaposan lemosom a halszeleteket.
Tepsibe rakok egy kevés kis vajat.
Az összes lazac szelet egyik oldalát besózom.
Lerakom a tepsibe.
A felső oldalukat is besózom, és még frissen őrölt borsot is teszek rá.... |
2007-07-15 15:52:11 |
|
|
|
|
|
|
... mintegy 50°C-ra melegítjük, a tűzhelyről levéve a tölteléket a tortaformába szűrjük.
120°C-os sütőben kb. 40-45 percig sütjük.
A tortát hűlni hagyjuk, és ha megszilárdult, 6 szeletbe vágjuk.
A szeletek tetejét vékonyan megszórjuk barnacukorral, és gázégővel a tortára olvasztjuk a cukrot.
A saláta elkészítése:
A felszeletelt eperre szitáljuk ... |
2007-07-11 14:43:56 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
• 60 dkg bélszín szeletben
• 10 dkg baconszalonna
• 10 dkg borsó
• 10 dkg paradicsom
• 15 dkg gomba
• 10 dkg zöldpaprika
• 5 dkg vöröshagyma
• 5 dkg libazsír
• 15 dkg csirkemáj
• 60 dkg burgonya
• 1 kis konzerv paradicsompüré
•... |
2007-06-30 10:52:50 |
|
|
|
|