|
|
|
... Zárásnak puliszkát használj. Tedd előmelegített sütőbe, s jól süsd át.
Ropogós pataki szajbling rákfarokkal
Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg pataki szajbling (szeletben)
2 dkg vaj
só
bors
1 dl fehérbor
20 dkg előfőzött rákfarok (tisztítva)
metélőhagyma
10 dkg édeskömény
a mártáshoz:
4 dl fehérbor ... |
2008-11-29 17:16:59 |
|
|
|
|
|
|
... hagytuk összeragadni, akkor ... |
|
2008-11-21 14:52:14 |
|
|
|
|
|
|
... Almás céklasaláta pulykamellel
Hozzávalók:
1 piros alma, 1 zöld alma, 2 ek. citromlé, 30 dkg főtt cékla, 1 fej saláta, 20 dkg füstölt pulykamellsonka vékony szeletben, egy tasak zöldfűszeres salátaöntet, 2 ek. olaj, 5 dkg mogyoró.
Az alma húsát vékony szeletkékre vágjuk, és megcsepegtetjük citromlével. A céklát kis kockákra daraboljuk. A salátale... |
2008-11-12 00:36:10 |
|
|
|
|
|
|
... András Páskándi Géza nyomán írt költői szépségű mesejátéka erről a csodálatos tapasztalatról, fény és árnyék szükségszerű összetartozásáról, kettejük harmonikus egységéről szól; egy kis szeletben a világ teljességéről...
Napfény király: FELLINGER DOMONKOS
Holdfátyol királynő: KUTHY PATRÍCIA
Sugár királylány,özvegy Napfény király lánya: FRIDRIK NOÉMI/JENEI JUDI... |
|
2008-09-26 21:01:07 |
|
|
|
|
|
|
...
Olyan paraszt vagy, hogy a moziban nem kólát iszol, hanem kannásbort!!!
Olyan paraszt vagy, hogy a boltban kolbászos csokit kérsz!
Kevés vagy, mit Balaton szeletben a hullámzás!
Kevés vagy, mint mackósajtban a brummogás.
Apja japán, anyja kínai, ő meg alig lát.
Akkora paraszt vagy, hogy szédülsz a betonon! ... |
|
2008-09-10 17:09:32 |
|
|
|
|
|
|
... szervezetünk napi igénye: 2-3 dl tej vagy kefir, 8-10 dkg sovány hús, 3-5 dkg sovány sajt vagy felvágott.
Tárkonyos busa
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg busa, szeletben
1/2 citrom leve
2 evőkanál olaj
2 dl tejföl (12%-os)
2 kávéskanál apróra vágott, friss tárkonylevél
Elkészítés: A halszeleteket besózzuk, őrölt borssal m... |
2008-05-09 13:36:46 |
|
|
|
|
|
|
... fokhagyma,
8 szelet hal (ízlés szerint ponty, fogas, pisztráng),
1 evőkanál vegyes szárított zöldfűszer (bazsalikom, zsálya, petrezselyem, stb.),
15 dkg bacon szalonna szeletben,
2,5 dl száraz fehérbor,
1 citrom leve,
50 dkg brokkoli
Előkészítés:
A római tálat kb. 15 percre hideg vízbe beáztatjuk. A hagymát meghámoz... |
2008-05-08 18:00:13 |
|
|
|
|
|
|
... húsok, akár keverve egymással.
Nem hiányozhatnak
az étlapról a halak sem. Ez utóbbiak közül a lazac, a pisztráng és a fogas vezeti a parázson sütési rekordlistát, szeletben és töltve egyaránt felhasználhatók.
Jó tanácsként mondjuk: ha a halat és az egyéb húsokat alufóliába csomagolva sütjük, helyezzük közelebb a parázshoz, hogy jól átsüljenek.... |
2008-04-19 13:44:26 |
|
|
|
|
|
|
... 4 személyre:60 dkg sárgadinnye, 30 dkg uborka, 8 dkg törtjég, 4 dkg szeletelt mandula, 1 zöld citrom leve, 3 dl portói bor (csemege), 12 jégkocka, 10 dkg füstölt sonka, hajszálvékony szeletben, 4 szál kapor
Előkészítés: A sárgadinnyét kettévágjuk, kimagozzuk, az uborkát meghámozzuk, és mindkettő húsából, karalábévájóval golyókat formázunk. A golyókat négy, vastag falú üvegpoh... |
2007-07-21 22:19:45 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
• 60 dkg bélszín szeletben
• 10 dkg baconszalonna
• 10 dkg borsó
• 10 dkg paradicsom
• 15 dkg gomba
• 10 dkg zöldpaprika
• 5 dkg vöröshagyma
• 5 dkg libazsír
• 15 dkg csirkemáj
• 60 dkg burgonya
• 1 kis konzerv paradicsompüré
•... |
2007-06-30 10:52:50 |
|
|
|
|