Belépés
Parfé – a tökéletes hűsítő desszert
... betesszük a mélyhűtőbe.
Tálalás előtt fél órával visszatesszük a hűtőszekrénybe, ha szükséges, a forma alját hideg vízbe állítjuk, majd tálra borítjuk a kész parfét. 1-1,5 cm vastag szeletekben friss gyümölccsel vagy idénygyümölcsből készült hideg mártással kínáljuk.


Vaníliarú...
2015-05-07 23:58:39
Burek és börek – sósan és édesen
... nagy, kerek sütőedényben készítik, feta sajt és finomra vágott petrezselyemzöld képezi a töltelék alapját, és akkor az igazi, ha kemencében sül ropogósra - su böreği a neve. Szeletekben, frissen tálalják. Tartalmas, de nagyon finom - az egyes tésztaréteget igencsak bőségesen locsolgatják zsiradékkal.

A szivar alakúra feltekert egyszemélyes gyorsételek s...
2015-04-26 23:38:47
Gyümölcsök, gyümölcsös receptek
... össze.

Lazán átgyúrjuk, majd 2/3-át kerekre kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy 18 cm átmérőjű formát.
Ezt is és a maradékot is behűtjük.

A mangót meghámozzuk, és szeletekben levágjuk a húsát a magról. Felét kisebb darabkákra vágjuk.
Az összevágott gyümölcsöt a limett-lével, cukorral együtt lefedve 10 percig pároljuk, majd kihűtjük.

A sütő...
2014-11-13 12:18:50
Csiperke, a szuperélelmiszer
... követően bundázhatjuk, illetve megrakhatjuk mindenféle finomsággal, a rántott töltött gomba esetén pedig mindkét művelet végrehajtásával kerül a bő, forró olajba a csiperke, de hajszálvékony szeletekben a pizza tetejére is azonnal tehetjük.

Ugyanakkor ha gombával töltött quiche-t akarunk sütni vagy épp tésztával rétegeznénk, hogy csőben sült egytálétellé süssük, netán ...
2014-10-02 22:33:47
Burek és börek – sósan és édesen
Burek és börek - sósan és édesen

A burek, született börek a török konyha találmánya, sokan mégis az egykori Jugoszláviából ismerik és szeretik. Még az igazi burekrajongók sem mindig tudják, hogy ennek a töltött vagy töltetlen ropogós pitének rengeteg variációját készítik a Földközi-tenger keleti partvidékének országaiban, sőt még azon is túl. Otthon is érdemes n...
2014-07-09 21:59:24
Nincs Cím
... (ízesítés: só, bors, csipet cukor, 1 teáskanál mustár) álló öntetbe keverjük, és egy olyan szelet kenyeret, amelyet előzőleg fokhagymával bedörzsöltünk, aprítunk hozzá. Végül az egészre vékony szeletekben markáns ízű, zsírdús sajtdarabokat hintünk, összekeverjük a salátával és 30 percig érni hagyjuk.



Pitypangfej saláta

A még ,,bimbózó" ...
2014-03-07 11:15:39
Kalácsfelfújt mandulával és aszalt szilvával
... főzőtejszín)
1 db egész tojás (L-es méret)
½ dl fehérrum

Elkészítés: A szilvát 1 órára ½ dl rumba áztattam. A kalácsot 1 cm vastagon felszeleteltem, majd a szeletekből nagyjából 4 cm hosszú csíkokat vágtam.
A mandulát 5 dkg cukorral elkevertem.
A tejszínt 5 dkg porcukorral és 3 dkg vajjal kissé meglangyosítottam, majd hozzákevertem az e...
2013-10-19 01:01:16
Parfé – a tökéletes hűsítő desszert
... betesszük a mélyhűtőbe.
Tálalás előtt fél órával visszatesszük a hűtőszekrénybe, ha szükséges, a forma alját hideg vízbe állítjuk, majd tálra borítjuk a kész parfét. 1-1,5 cm vastag szeletekben friss gyümölccsel vagy idénygyümölcsből készült hideg mártással kínáljuk.


Vaníliar...
2013-08-21 19:40:24
Túrós máglyarakás
... kézzel jól megtapicskolom, hogy minden szelet jól átitatódjon.
3.Vastagon megkenem sárgabaracklekvárral és rászórom a negyed kiló túró felét. 2 hámozott almát rászeletelek vékony szeletekben és megszórom a darált dió felével. Kicsit meg lehet cukrozni a darált diót is.
4.Ráhalmozom a maradék 3 kifli szeletet, majd ráöntöm a maradék tejes keveréket. Ismét jól megtapicskol...
2013-03-02 16:10:10
Túrós máglyarakás
... kézzel jól megtapicskolom, hogy minden szelet jól átitatódjon.
3.Vastagon megkenem sárgabaracklekvárral és rászórom a negyed kiló túró felét. 2 hámozott almát rászeletelek vékony szeletekben és megszórom a darált dió felével. Kicsit meg lehet cukrozni a darált diót is.
4.Ráhalmozom a maradék 3 kifli szeletet, majd ráöntöm a maradék tejes keveréket. Ismét jól megtapicskol...
2013-01-14 13:09:30
1 2 3 4 5 
Címkék: Nincs Cím, tökéletes hűsítő, forma alját, kész parfét, töltelék alapját, egyes tésztaréteget, szivar alakúra, mangót meghámozzuk, összevágott gyümölcsöt, rántott töltött, pizza tetejére, török konyha, egykori Jugoszláviából, igazi burekrajongók, töltött vagy, olyan szelet, egészre vékony, szeletekből nagyjából, negyed kiló, darált diót, maradék tejes, szuperélelmiszer, petrezselyemzöld, idénygyümölcsből, végrehajtásával, megtapicskolom, hűtőszekrénybe, felszeleteltem, jugoszláviából, partvidékének, összekeverjük, kalácsfelfújt, visszatesszük, hozzákevertem, tésztaréteget, bedörzsöltünk, hajszálvékony, sajtdarabokat, burekrajongók, rászeletelek, megtapicskol, sütőedényben, egytálétellé, egyszemélyes, locsolgatják, fokhagymával, megrakhatjuk, bundázhatjuk, szeletekben, máglyarakás, mindmegette, összevágott, gyümölccsel, pitypangfej, átitatódjon, rétegeznénk, főzőtejszín, finomsággal, zsiradékkal, szeletekből, országaiban, variációját, meghámozzuk, gyorsételek, porcukorral, elkészítés, darabkákra, gyümölcsös, lapokkepek,
© 2013 TVN.HU Kft.