Belépés
Pudingos sárgadinnyeleves
... * 1 dl Hulala
* 3 dl tej
* 125 g Danone Danette vaníliaízű krém
* 1 kk rumaroma
* 1 ek citromlé
* 2 gombóc vanília fagyi
* 20 g szeletelt mandula

elkészítés

1. A mézet, vizet és vaníliás cukrot lábosban összemelegítjük.
2. A sárgadinnyét elfelezzük, majd egyik részét karalábévájóval szépen ki...
2010-06-26 00:01:40
Az eredeti sztrapacska receptj
... krumpli
* 25 dkg juhtúró
* 15 dkg füstölt szalonna
* 10 dkg trappista sajt
* 10 dkg ementáli sajt
* 10 dkg füstölt sajt
* 10 dkg szeletelt mozzarella
* 1 pohár tejföl
* 1 tojás
* liszt
* olaj
* só

A krumplit hámozd meg és reszeld le. Sózd meg, majd a tojással, illetve anny...
2010-06-25 18:39:05
Bodzás finomságok......
... órán át, de félkész állapotban érdemes még átpasszírozni, hogy a magok ne kerüljenek bele. Ekkor tegyünk a dzsemhez körülbelül feleannyi meghámozott, magházától megtisztított és vékonyra szeletelt (vagy lereszelt) édeskés almát, mint a bodza. Minél több ideig fő a dzsem, annál sűrűbb lesz. Még forrón töltsük ki üvegekbe, kötözzük le, és tegyük szárazgőzbe.

Jó munkát,...
2010-06-25 17:41:55
Csülkös palacsinta
... megtisztítjuk, a hagymát finomra szeleteljük, a gombát szeletekre, a zöldpetrezselymet ugyancsak finomra vágjuk. A felolvasztott zsírban a hagymát aranysárgára pirítjuk...
2010-06-25 17:20:12
Villányi pincepörkölt
... főzzük. Mielőtt levennénk a tűzről, forraljuk össze a vörösbo...
2010-06-25 17:11:20
Töltött disznóláb
...
Hozzávalók: 2 db sertésláb, 1 fej vöröshagyma, 200 g gomba, 1 db színes zöldpaprika, 1 db tojás, 2 db tyúkhúsleves kocka, 1 csomag petrezselyemzöld, 250 g libamáj (vagy csirkemáj), 2 db sertésháló, 10 dkg vaj, só, őrölt bors, durvára darált zöldbors
A lábakat megtisztítjuk hosszába kettéhasítjuk és megfőzzük tyúkhúsalapba, ha már puhák kiszedjük belőlük a csontokat. ...
2010-06-25 14:25:52
Töltött csülök debreceni módra
... 150g debreceni kolbász, 150g sajt, 30g só, 5g törött bors, 50g vöröshagyma, 10g fokhagyma, 1dl olaj, 1dl száraz fehérbor.
A kicsontozott csülkök belsejét megsózzuk, megborsozzuk. A szeletelt sajtot és a lángolt kolbászt a húsra helyezve, együtt felcsavarjuk, kötözőspárgával megkötözzük. Külső felületét is besózzuk, megborsozzuk. Az olajat felhevítjük, benne az összekötözött c...
2010-06-25 14:22:20
Töltött csülök I.
... megtisztítjuk és felszeleteljük. A zöldpetrezselymet finomra vágjuk, a fokhagymát péppé zúzzuk, és összekeverjük a Piros Arannyal. A szalonnaszeleteket tűzálló tál aljára tesszük, ráhelyezzük a szeletelt burgonyát, és forró sütőben összesütjük. A kicsontozott csülökbe belehelyezzük a félbevágott szafaládékat, aztán bőrös felével felfelé, az elősütött burgonyára helyezzük, és felül...
2010-06-25 14:20:22
Tepsis csülök
... fokhagyma, 2 db tojás, só, bors pár szelet bacon vagy kolozsvári szalonna, a tálaláshoz lila hagyma
Egy tepsit kikenünk, majd egy réteg főtt burgonyát lerakunk, s rárakunk egy réteg szeletelt csülköt. A tejfölbe belenyomjuk a fej fokhagymát, beleütjük a 2 tojást, pici sót és ízlés szerinti borsot szórunk bele, és jól összekeverjük. Ezzel az öntettel leöntjük a csülköt, majd ...
2010-06-25 14:16:09
Legegyszerűbb,leggyorsabb süti
... víz (amennyit felvesz)

Elkészítés:

A lisztet a margarinnal és egy kis vízzel összegyúrjuk, majd kör alakúra sodorjuk, és 29 cm átmérőjű kerámiatepsibe simítjuk. Szeletelt gyümölcsöt vagy ízesített túrót és gyümölcsöt gazdagon teszünk rá (a sima gyümölcsnél megszórjuk fahéjas cukorral) és kb. 30-40 percig sütjük.
Megjegyzés:

A neve mindent elár...
2010-06-25 12:40:33
1 2 3 .....................263 264 ...........393 394 395 396 ...........526 527 528 
Címkék: Danone Danette, Piros Arannyal, eredeti sztrapacska, sárgadinnyét elfelezzük, krumplit hámozd, dzsemhez körülbelül, hagymát finomra, gombát szeletekre, zöldpetrezselymet ugyancsak, felolvasztott zsírban, hagymát aranysárgára, lábakat megtisztítjuk, kicsontozott csülkök, szeletelt sajtot, lángolt kolbászt, húsra helyezve, olajat felhevítjük, zöldpetrezselymet finomra, fokhagymát péppé, szeletelt burgonyát, kicsontozott csülökbe, félbevágott szafaládékat, elősütött burgonyára, tálaláshoz lila, tepsit kikenünk, réteg főtt, réteg szeletelt, tejfölbe belenyomjuk, öntettel leöntjük, sima gyümölcsnél, neve mindent, petrezselyemzöld, sárgadinnyeleves, karalábévájóval, összemelegítjük, kötözőspárgával, felszeleteljük, kerámiatepsibe, belehelyezzük, megtisztítjuk, legegyszerűbb, összekeverjük, megtisztított, átpasszírozni, tyúkhúsalapba, összekötözött, kettéhasítjuk, felolvasztott, megborsozzuk, felcsavarjuk, kicsontozott, sárgadinnyét, aranysárgára, pincepörkölt, tyúkhúsleves, szafaládékat, összegyúrjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.