Belépés
Mandulás burgonyasült
Mandulás burgonyasült

2 kg burgonya

20 dkg füstölt sajt

3 dl tejföl

4 tojás

5-6 dkg hámozott, szeletelt mandula



bors

olaj



A burgonyát meghámozzuk, nagyobb darabokra aprítjuk, és jó puhára főzzük sós vízben. Fedő alatt tartjuk még néhány percig. Akkor igazi, ha nem e...
2007-02-06 13:15:59
Tejes desszert
HOZZÁVALÓK:

10 dkg basmati rizs
1,5 liter tej
1 evőkanál őrölt kardamommag
10 dkg mazsola
2 evőkanál szeletelt licsi
12 dkg cukor


ELKÉSZÍTÉS

Mossuk meg a rizst, és áztassuk be fél órára tiszta vízbe. Forraljuk fel a tejet, szórjuk bele a rizst, és kevergessük, amíg újra felforr. Vegyük kislángra a tüzet, és szórjuk a...
2007-02-04 10:49:30
A konyhafőnök titkai
... burgonya belsejébe - majd a másik oldalát. Sózni csak tálaláskor szabad, különben megpuhul.

4 Mit tegyünk, hogy a bécsi szelet ne legyen kemény?

A vékonyra szeletelt húst tegyük fóliába, és úgy klopfoljuk ki! Csak közvetlenül a sütés előtt fűszerezzük és panírozzuk! Kitűnő lesz.

Mitől lesz a sült csirke ropogós?

Ahhoz, hogy ne csak...
2007-02-02 00:41:13
Sajtos zöldségsteak
... Ezután a sajtszelet következik, majd tépkedjünk rá egy keveset a friss fűszerlevelekből és kenjünk rá egy evőkanálnyi pestót - s ezután újra egy szelet padliz...
2007-02-01 00:26:22
Rákóczi-borfánk
A fánktésztához: 1,5 dl víz, 1,5 dl olaj, 15 dkg liszt, 1 dkg só, 1 dkg kristálycukor, 5 dkg szeletelt mandula.

A borkrémhez: 5 tojás, 1 liter tokaji furmint, 14 dkg liszt, 5 dkg mazsola, 15 dkg kristálycukor.

1. A vizet az olajjal, a cukorral és a sóval feltesszük forrni. Ha forr, egyszerre hozzáöntjük a lisztet, majd addig hevítjük még, amíg el nem válik az ...
2007-01-27 13:10:51
Tárkonyos vadraguleves
Hozzávalók:

500g vegyes fagyasztott franciasalátához való zöldségkeverék, 100g szeletelt konzervgomba, 400 g szarvas comb, 1 fej vöröshagyma, fél paprika, fél paradicsom, fűszerek: vadakhoz való fűszerkeverék, borókabogyó (egész), babérlevél, só, vegeta, liszt, mustár, citrom, tejszín, tárkony.

Elkészítése:

A vadhúst lassú tűzön lepirítjuk, saját le...
2007-01-20 01:02:20
Sertésmájkrém házilag
...1 kg sertésmáj vékony csíkokra vágva, 50 dkg húsos zsírszalonna
25 dkg kockára vágott vöröshagyma, majoránna, őrölt bors, só

A vékonyra szeletelt zsírszalonnát kevés vízzel picit párolom, majd puhára sütöm, de nem pirítom.
Ha elég zsírt engedett, hozzáadom a hagymát, üvegesre dinsztelem.
Rádobom a májat, gyengén átsütöm.
A tűzről levéve ízesítem, sóz...
2007-01-19 11:56:51
Sajtos-túrós-borsós torta?
... tojássárgája

A töltelék:

1 kg zöldborsó (50 dkg tisztított), 25 dkg túró (vagy ricotta)
1 evőkanál vágott petrezselyem, 1 tojásfehérje
10 dkg vékonyra szeletelt sajt, 10 dkg reszelt sajt

A borsót kifejtjük, megtisztítjuk, megmossuk, és sós vízben puhára főzzük. Lecsepegtetjük.
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, egy csipet sóval, össze...
2007-01-18 14:57:23
Finom, gyors vacsora
Bali tál 4 személyre

1 konzerv szeletelt ananász, 4 banán,1 fűszervajas bagett (áruházak hűtőpultjában)
10 dkg sajt szeletben, 25 dkg bacon, 1 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál chilipor

Előkészítés: A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. Az ananászt lecsepegtetjük. A banánt meghámozzuk, és kb. 4 cm hosszú darabokra vágjuk.
Elkészítés: A fű...
2007-01-18 11:07:04
Juhsajttal töltött gomba
... egy olajjal kikent tűzálló edénybe, daráljunk rá borsot, és csorgassuk meg olívaolajjal. Egy nagyobb, felforrósított serpenyőbe csorgassunk pár evőkanál olívaolajat, tegyük bele a felszeletelt újhagymát, a zúzott fokhagymát és pároljuk együtt pár percig. Tegyük hozzá az durvára összevágott petrezselyem zöldjét és a zsályaleveleket is. Keverjük jól össze, majd vegyük le a tűzről. H...
2007-01-18 00:50:39
1 2 3 .....................263 264 ...........395 396 ...........525 526 527 528 
Címkék: konyhafőnök titkai, burgonyát meghámozzuk, másik oldalát, bécsi szelet, vékonyra szeletelt, sütés előtt, sült csirke, sajtszelet következik, friss fűszerlevelekből, evőkanálnyi pestót, szelet padliz, sóval feltesszük, vadhúst lassú, tűzről levéve, borsót kifejtjük, lisztet elmorzsoljuk, csipet sóval, ananászt lecsepegtetjük, banánt meghámozzuk, olajjal kikent, felszeletelt újhagymát, zúzott fokhagymát, durvára összevágott, fűszerlevelekből, franciasalátához, zsályaleveleket, lecsepegtetjük, felforrósított, zöldségkeverék, fánktésztához, kristálycukor, előmelegítjük, megtisztítjuk, zsírszalonnát, fűszerkeverék, hűtőpultjában, sertésmájkrém, elmorzsoljuk, petrezselyem, vadraguleves, tojássárgája, zsírszalonna, konzervgomba, tojásfehérje, zöldségsteak, burgonyasült, olívaolajjal, felszeletelt, kevergessük, vöröshagyma, meghámozzuk, közvetlenül, fűszerezzük, összevágott, konyhafőnök, kardamommag, mokkáskanál, elkészítése, fűszervajas, hozzáöntjük, csorgassunk, előkészítés, olívaolajat, borókabogyó, evőkanálnyi, fagyasztott,
© 2013 TVN.HU Kft.