|
|
|
Mandulás burgonyasült
2 kg burgonya
20 dkg füstölt sajt
3 dl tejföl
4 tojás
5-6 dkg hámozott, szeletelt mandula
só
bors
olaj
A burgonyát meghámozzuk, nagyobb darabokra aprítjuk, és jó puhára főzzük sós vízben. Fedő alatt tartjuk még néhány percig. Akkor igazi, ha nem e... |
2007-02-06 13:15:59 |
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
10 dkg basmati rizs
1,5 liter tej
1 evőkanál őrölt kardamommag
10 dkg mazsola
2 evőkanál szeletelt licsi
12 dkg cukor
ELKÉSZÍTÉS
Mossuk meg a rizst, és áztassuk be fél órára tiszta vízbe. Forraljuk fel a tejet, szórjuk bele a rizst, és kevergessük, amíg újra felforr. Vegyük kislángra a tüzet, és szórjuk a... |
|
2007-02-04 10:49:30 |
|
|
|
|
|
|
... burgonya belsejébe - majd a másik oldalát. Sózni csak tálaláskor szabad, különben megpuhul.
4 Mit tegyünk, hogy a bécsi szelet ne legyen kemény?
A vékonyra szeletelt húst tegyük fóliába, és úgy klopfoljuk ki! Csak közvetlenül a sütés előtt fűszerezzük és panírozzuk! Kitűnő lesz.
Mitől lesz a sült csirke ropogós?
Ahhoz, hogy ne csak... |
2007-02-02 00:41:13 |
|
|
|
|
|
|
... Ezután a sajtszelet következik, majd tépkedjünk rá egy keveset a friss fűszerlevelekből és kenjünk rá egy evőkanálnyi pestót - s ezután újra egy szelet padliz... |
|
2007-02-01 00:26:22 |
|
|
|
|
|
|
A fánktésztához: 1,5 dl víz, 1,5 dl olaj, 15 dkg liszt, 1 dkg só, 1 dkg kristálycukor, 5 dkg szeletelt mandula.
A borkrémhez: 5 tojás, 1 liter tokaji furmint, 14 dkg liszt, 5 dkg mazsola, 15 dkg kristálycukor.
1. A vizet az olajjal, a cukorral és a sóval feltesszük forrni. Ha forr, egyszerre hozzáöntjük a lisztet, majd addig hevítjük még, amíg el nem válik az ... |
|
2007-01-27 13:10:51 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
500g vegyes fagyasztott franciasalátához való zöldségkeverék, 100g szeletelt konzervgomba, 400 g szarvas comb, 1 fej vöröshagyma, fél paprika, fél paradicsom, fűszerek: vadakhoz való fűszerkeverék, borókabogyó (egész), babérlevél, só, vegeta, liszt, mustár, citrom, tejszín, tárkony.
Elkészítése:
A vadhúst lassú tűzön lepirítjuk, saját le... |
2007-01-20 01:02:20 |
|
|
|
|
|
|
...1 kg sertésmáj vékony csíkokra vágva, 50 dkg húsos zsírszalonna
25 dkg kockára vágott vöröshagyma, majoránna, őrölt bors, só
A vékonyra szeletelt zsírszalonnát kevés vízzel picit párolom, majd puhára sütöm, de nem pirítom.
Ha elég zsírt engedett, hozzáadom a hagymát, üvegesre dinsztelem.
Rádobom a májat, gyengén átsütöm.
A tűzről levéve ízesítem, sóz... |
2007-01-19 11:56:51 |
|
|
|
|
|
|
... tojássárgája
A töltelék:
1 kg zöldborsó (50 dkg tisztított), 25 dkg túró (vagy ricotta)
1 evőkanál vágott petrezselyem, 1 tojásfehérje
10 dkg vékonyra szeletelt sajt, 10 dkg reszelt sajt
A borsót kifejtjük, megtisztítjuk, megmossuk, és sós vízben puhára főzzük. Lecsepegtetjük.
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, egy csipet sóval, össze... |
2007-01-18 14:57:23 |
|
|
|
|
|
|
Bali tál 4 személyre
1 konzerv szeletelt ananász, 4 banán,1 fűszervajas bagett (áruházak hűtőpultjában)
10 dkg sajt szeletben, 25 dkg bacon, 1 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál chilipor
Előkészítés: A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. Az ananászt lecsepegtetjük. A banánt meghámozzuk, és kb. 4 cm hosszú darabokra vágjuk.
Elkészítés: A fű... |
2007-01-18 11:07:04 |
|
|
|
|
|
|
... egy olajjal kikent tűzálló edénybe, daráljunk rá borsot, és csorgassuk meg olívaolajjal. Egy nagyobb, felforrósított serpenyőbe csorgassunk pár evőkanál olívaolajat, tegyük bele a felszeletelt újhagymát, a zúzott fokhagymát és pároljuk együtt pár percig. Tegyük hozzá az durvára összevágott petrezselyem zöldjét és a zsályaleveleket is. Keverjük jól össze, majd vegyük le a tűzről. H... |
2007-01-18 00:50:39 |
|
|
|
|