|
|
|
... megtisztított csíráját saláták, levesek, főzelékek, gazdagítására, ízesítésére használhatjuk.
Enyhén sós ízű zöldje salátának kiváló. Fogyaszthatjuk vegyes zöldsalátákban, szendvicsben, levesben. Tehetjük kenyérre, joghurtba, vagy müzli mellé.
Mire jó a napraforgó csíra?
Magas foszfor és kalcium tartalma fontos a csontoknak, fogaknak, kell a zsírok é... |
2024-02-11 23:23:52 |
|
|
|
|
|
|
... mellé helyezte az éjszakára. Reggelre a hagyma fekete lett a mikrobáktól.
A megmaradt szeletelt nyers hagyma MÉRGEZŐ!
Vagy süssük le azonnal, vagy dobjuk ki. A szendvicsbe rakott hagyma is másnap veszélyes. A megmaradt hagyma bevonzza a mikrobákat még egy éjszaka is, és másnap elkészítve nagyon mérgező lehet a mikrobák toxinjai miatt: gyomorrontást, epegyul... |
|
2024-01-20 23:53:07 |
|
|
|
|
|
|
... íze leginkább a tormához hasonlít, csak nem annyira erőteljesen csípős. Érdemes nagyon zsenge állapotban felhasználni, mert a kifejlett növény levelei már rágósak és élvezhetetlenek. Szendvicsben, salátákban, mártásokban fogyasztható, de készíthető belőle tea és leves is.
A zsázsa gyógyhatásai :
- Enyhén csípős, tormaszerű ízét a glükotropeolin nevű mustárolaj-g... |
2020-10-23 21:37:26 |
|
|
|
|
|
|
... írója is kipróbálta ilyen esetben a hagymát, és utána jobban érezte magát.
A megmaradt szeletelt nyers hagyma MÉRGEZŐ!
Vagy süssük le azonnal, vagy dobjuk ki. A szendvicsbe rakott hagyma is másnap veszélyes.
A cikk szerint a megmaradt hagyma bevonzza a mikrobákat még egy éjszaka is, és másnap elkészítve nagyon mérgező lehet a mikrobák toxinjai miatt: g... |
|
2020-02-26 12:43:22 |
|
|
|
|
|
|
... írója
is kipróbálta ilyen esetben a hagymát, és utána jobban érezte magát.
A megmaradt szeletelt nyers hagyma MÉRGEZŐ!
Vagy süssük le azonnal, vagy dobjuk ki. A szendvicsbe rakott hagyma is másnap veszélyes.
A fenti cikk szerint a megmaradt hagyma bevonzza a mikrobákat még egy
éjszaka is, és másnap elkészítve nagyon mérgező lehet a mikrob... |
|
2019-09-14 06:59:38 |
|
|
|
|
|
|
... írója
is kipróbálta ilyen esetben a hagymát, és utána jobban érezte magát.
A megmaradt szeletelt nyers hagyma MÉRGEZŐ!
Vagy süssük le azonnal, vagy dobjuk ki. A szendvicsbe rakott hagyma is másnap veszélyes.
A fenti cikk szerint a megmaradt hagyma bevonzza a mikrobákat még egy
éjszaka is, és másnap elkészítve nagyon mérgező lehet a ... |
2019-09-13 22:56:57 |
|
|
|
|
|
|
... profik határozott és gyors mozdulattal képesek voltak apró lyukat ütni a fólián, amin keresztül aztán a szánkba nyomtuk a krémes sajtot. Persze, keny... |
2019-03-05 20:29:42 |
|
|
|
|
|
|
... a szürkehályog kialakulásának kockázatát. A spenóthoz hasonlóan ha megfőzzük a zöld levelű zöldségeket, szervezetünk sokkal jobban tudja hasznosítani a luteint. A spenótot nyersen, szendvicsbe is bele lehet tenni, de turmixitalok egyik kedvenc összetevője is lehet.
A rostokban gazdag brokkoli sok C-vitamint, béta-karotint, luteint és zeaxantint tartalmaz. Főzhetünk belő... |
2019-01-11 11:54:27 |
|
|
|
|
|
|
... kenhető.
2. Köfte (Török fasírt)
A török konyha fő eleme. Jellemzően pogácsává vagy golyóvá formázzák. Általában marhahúsból vagy birkahúsból, párolva készítik. Szósszal, szendvicsben vagy salátával, natúr joghurttal fogyasztják.
3. Mantı (Töltött gyúrt tészta)
Ez az étel első látásra a raviolira emlékeztet, de ez a török tésztaféle... |
2018-06-23 10:27:47 |
|
|
|
|
|
|
...
Megjeg... |
2018-06-04 23:36:46 |
|
|
|
|