Belépés
Albán háborús veteránok állták el a szerb elnök útját Koszovóban
... Vucicnak bocsánatot kellene kérnie azokért a bűncselekményekért, amelyeket a szerbek elkövettek Koszovóban.
A koszovói kormány vasárnap reggel úgy döntött, mégsem engedélyezi a szerb államfő bajei látogatását, ám Aleksandar Vucic kijelentette: mindenképpen ellátogat a faluba, legfeljebb kerülőúton közelíti meg.
"A fennálló gondokat szavakkal és ésszel, nem pedig erővel...
2018-09-09 10:31:11
Elmaradt a szerb és a koszovói elnök találkozója Brüsszelben
... fenyegetésére" válaszul döntött a találkozó lemondása mellett. Hozzátette, egyelőre nem tudni, hogy mikor folytatódhat a párbeszéd.
Belgrád fenn akarja tartani a békét, de nem fogadja el az államfő fenyegetésére és koszovói látogatásának megtiltására irányuló kísérleteket - mondta Djuric.
Egyes diplomáciai források szerint Vucic döntésétől függetlenül az utolsó pillanato...
2018-09-07 16:04:06
Feszült a helyzet Szerbia és Koszovó között a két ország elnökének brüsszeli találkozója előtt
... vita sem zárult még le, sőt mindkét ülést folyamatosan halasztgatják, ugyanis a képviselők bojkottja miatt nem határozatképes a parlament.
Az ellenzéki pártok azt szeretnék, hogy az államfő a jövőben ne vegyen részt a Belgráddal folytatott párbeszédben, mert attól tartanak, hogy területcseréről vagy határmódosításról tárgyalna a szerbiai vezetőkkel, ezt pedig elfogadhatatlann...
2018-09-07 08:48:36
A koszovói kormányfő nem támogatja az államfő határkiigazítási ötletét
... Koszovóra.
Szerbia és Koszovó 2013-ban Brüsszelben megegyezett a kapcsolat normalizálásáról, ám előrelépés azóta sem történt. Koszovó státusának rendezéséről Aleksandar Vucic szerb államfő tavaly nyáron kezdeményezett nemzeti konzultációt, ezek az egyeztetések azonban még nem zárultak le.
A Koszovóval fenntartott kapcsolat a jelenlegi állapotában a legnagyobb akadálya ...
2018-08-23 18:52:47
Szerbia megvizsgálja a sorkatonai szolgálat újbóli bevezetését
... parádét szervez az első világháborúban aratott győzelem századik évfordulóján. A megbékélés napján, november 11-én a Szerbia Palota felett már nyolc MiG-29-es repülhet el - tette hozzá az államfő.
Reményének adott hangot, hogy az ünnepségen Vlagyimir Putyin orosz államfő is részt vesz majd. Az orosz elnök mellett további magas rangú meghívottakat is várnak.
A katonai p...
2018-08-21 20:22:54
Parlamenten is kint van a kereszt
...
............

- Index oldalon:
Magyar szív és európai lelkiismeret
Az államfő a honvédekhez szólva azt mondta: hazánk békéje és biztonsága csak Európ...
2018-08-20 16:24:08
Áder János Köztársasági elnök ünnepi beszéde, 08.20
Magyarországnak ragaszkodnia kell ahhoz a nyugati kultúrához, amelyhez Szent István királyunk a sorsunkat kötötte - mondta augusztus 20-ai ünnepi beszédében Áder János államfő.
A köztársasági elnök a honvéd tisztek avatásán hétfőn Márai Sándor szavaira emlékeztetett:
Magyarország csak a minőség igényével élhet és maradhat fenn az új Európában; nincs módunk középszer...
2018-08-20 16:11:13
Diplomáciai viszály tört ki Zágráb és Belgrád között, amiért utóbbi a hitleri Németországhoz hasonlította Horvá
... pedig véget vetett a megszállásnak".
A Jutarnji List című horvát napilap keddi cikke szerint a két ország közötti viszony annyira elhidegült, hogy Kolinda Grabar-Kitarovic horvát államfő nagy valószínűséggel nem tesz eleget a szerb államfő meghívásának, és nem látogat el Belgrádba, ami valamikor ősszel lett volna esedékes.
A szerb államfő szerint a horvát sajtó hajtóva...
2018-08-07 22:58:49
Egy hétig nem dolgoznak a szerb ügyvédek egyik kollégájuk meggyilkolása miatt
... felajánlott azoknak, akik olyan hitelt érdemlő információval tudnak szolgálni az ügyészségnek, amely segít a gyilkosság elkövetője és megrendelője kézre kerítésében.
Aleksandar Vucic szerb államfő vasárnap újságíróknak azt mondta: a közbiztonság az országban jobb, mint 2001 és 2011 között volt. Ugyanakkor hozzátette, hogy aggodalommal tölti el a szervezett bűnözői csoportok d...
2018-07-30 11:28:38
Szijjártó: Magyarország továbbra is támogatja Szerbia EU-integrációját
...
A tárcavezető közölte: hivatalos belgrádi látogatása során fogadta Aleksandar Vucic államfő, tárgyalt Aleksandar Antic energetikai és Jadranka Joksimovic EU-integrációt felügyelő miniszterrel.
Hangsúlyozta: Magyarország továbbra is kiemelt külpolitikai céljának tekinti Szerbia EU-integrációs törekvéseinek támogatását, hiszen Magyarországnak az a politikai és gazdasági ér...
2018-07-27 15:23:02
1 2 3 .........29 30 .....44 45 ....58 59 60 
Címkék: Áder János Köztársasági, Szerbia EU-integrációját, Aleksandar Vucic, Szerbia Palota, Vlagyimir Putyin, Szent István, Áder János, Márai Sándor, Jutarnji List, Kolinda Grabar-Kitarovic, Aleksandar Antic, Jadranka Joksimovic EU-integrációt, Szerbia EU-integrációs, szerb elnök, koszovói elnök, helyzet Szerbia, koszovói kormányfő, államfő határkiigazítási, sorkatonai szolgálat, hitleri Németországhoz, szerb ügyvédek, szerbek elkövettek, koszovói kormány, szerb államfő, fennálló gondokat, találkozó lemondása, államfő fenyegetésére, utolsó pillanato, képviselők bojkottja, ellenzéki pártok, szerbiai vezetőkkel, kapcsolat normalizálásáról, egyeztetések azonban, jelenlegi állapotában, legnagyobb akadálya, első világháborúban, megbékélés napján, ünnepségen Vlagyimir, orosz elnök, honvédekhez szólva, nyugati kultúrához, sorsunkat kötötte, köztársasági elnök, honvéd tisztek, minőség igényével, horvát sajtó, gyilkosság elkövetője, országban jobb, szervezett bűnözői, tárcavezető közölte, normalizálásáról,
© 2013 TVN.HU Kft.