Regisztráció  Belépés
Orjaleves
... (sertésgerinc)
20 dkg sárgarépa
20 dkg fehérrépa
20 dkg zeller
20 dkg karalábé
1 fej vöröshagyma
A fűszerezéshez:
gyömbér
szerecsendió-virág
csípős paprika
bors



Elkészítés: A sertéshúst feldaraboljuk, kb. 3 liter vízbe feltesszük főni. Megsózzuk és beletesszük...
2018-06-27 23:44:44
Variációk zöldborsóra
ZÖLDBORSÓ KRÉMLEVES
Hozzávalók: vaj, liszt, 1 liter víz, 250 ml tejszín, 0,5 dl tej, friss hüvelyes zöldborsó, szerecsendió virág, fehér bors, só

A friss zöldborsó hüvelyeket mossuk meg és főzzük meg. Készítsünk rántást, öntsük fel a borsó levével, majd ízesítsük sóval, borssal és szerecsendió virággal. adjuk hozzá a tejet, majd főzzük tovább. A puha zöldborsó hüvel...
2018-06-27 10:54:48
Húsleves oldalasból grízgaluskával
... karalábé)
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál egész fekete bors
szárított lestyánlevél teatojásba zárva
1 szűk teáskanál őrölt szerecsendió
1 paprika - ízlés szerint lehet csípős is
1 paradicsom
1 teáskanál ételízesítő
csokorba kötött petrezselyem és zeller zöldje

...
2018-06-22 23:45:50
Meggy, málna, cseresznye, ribizli: a szuperegészséges nyári
... húsokkal kínálhatjuk. Sütemények töltelékeként is ízletes.


Ízesítői: kardamom, szerecsendió, reszelt citrom- és narancshéj, citromfű, fahéj
Tárolása: A hűtőszekrényben 3-7 napig tárolható. A mélyhűtőben egész évben eltartható, de aszalva is finom.

Piros ribizli...
2018-06-20 23:55:21
Feketeerdei sonkás-spenótos tészta mozzarellával és juhtúróv
... (csőszerű, rövid fajtájú)

1 evőkanál vaj + a sütőtál kikenéséhez
2 gerezd fokhagyma
45 dkg natúr spenótpüré (mirelit)
só, őrölt fekete bors
reszelt szerecsendió
1 dl tej
15 dkg juhtúró
1 tojás
10 dkg feketeerdei sonka
10 dkg mini mozzarella
8 dkg trappista sajt
2 dkg parmezán sajt
Elkészítés...
2018-06-15 16:53:45
Alkothatunk új szavakat?
...szerecsendió-diódaráló

oszlophajtás

(rajzóra-óratokra gondoltam):)...
2018-06-15 09:10:00
Zöld fűszeres gnocchi
... finomliszt + a munkalapra
1 db tojás
2 gerezd fokhagyma
15 dkg vaj
12 db zsályalevél
1 tk balzsamecet

frissen reszelt szerecsendió


Elkészítés

A megmosott burgonyát sós vízben puhára főzzük a forrástól számított 15-20 perc alatt, majd leszűrjük, rövid hűlés után meghámozzuk és áttö...
2018-06-14 23:51:29
Spárgaleves pirított baconnel
... spárga ( 3 csomag)
7 dl húslevesalaplé
2 db póréhagyma
1/2 fej vöröshagyma
2 dl tejszín
1 ek vaj
2 szelet bacon
őrölt szerecsendió
frissen őrölt bors



Elkészítés

1. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, majd a finomra vágott vörös- és póréhagymát üvegesre pároljuk ...
2018-06-06 23:40:00
8 tipp, hogy igazán finom legyen a karfiol!
... tej vagy citromlé megőrzi a rózsák fehérségét. A citromlé ráadásul a főzéskor terjengő káposztaszagot is enyhíti.

7. Fűszerezés

A karfiol klasszikus fűszere a szerecsendió. Kókusztejet és édesburgonyát tartalmazó karfiolos ételekhez jól illik a curry. Az ánizs és a kömény ellensúlyozza a puffasztó hatást. Serpenyőben vagy tepsiben sütéskor a karfiolt a só és ...
2018-06-04 18:43:22
Spenótos burgonyagombócok szalonnával és juhtúróval
Spenótos burgonyagombócok szalonnával és juhtúróval

Hozzávalók

500 g burgonya
300 g friss spenót

bors
szerecsendió
1 db tojássárgája
kb. 150 g liszt
150 g császárszalonna
1 ek olaj
150 g juhtúró


Elkészítés

1. Tegyük egy nagyobb lábasba a m...
2018-06-01 22:58:09
1 2 3 4 ............302 303 ......453 454 .......604 605 606 
Címkék: ZÖLDBORSÓ KRÉMLEVES, szuperegészséges nyári, sertéshúst feldaraboljuk, friss zöldborsó, borsó levével, puha zöldborsó, mélyhűtőben egész, sütőtál kikenéséhez, megmosott burgonyát, forrástól számított, serpenyőben felforrósítjuk, finomra vágott, rózsák fehérségét, citromlé ráadásul, főzéskor terjengő, karfiol klasszikus, kömény ellensúlyozza, puffasztó hatást, nagyobb lábasba, burgonyagombócok, szuperegészséges, császárszalonna, hűtőszekrényben, grízgaluskával, húslevesalaplé, káposztaszagot, felforrósítjuk, ellensúlyozza, édesburgonyát, mozzarellával, feldaraboljuk, töltelékeként, fűszerezéshez, szerecsendió, lestyánlevél, tojássárgája, sertésgerinc, petrezselyem, oszlophajtás, serpenyőben, póréhagymát, mélyhűtőben, balzsamecet, feketeerdei, kikenéséhez, zsályalevél, meghámozzuk, vöröshagyma, beletesszük, zöldborsóra, spárgaleves, alkothatunk, kókusztejet, szalonnával, kínálhatjuk, ételízesítő, mindmegette, mozzarella, elkészítés, munkalapra, készítsünk, cseresznye, eltartható, juhtúróval, hüvelyeket, hozzávalók,
© 2013 TVN.HU Kft.