Belépés
Vajban párolt sertésszelet...
... sertéscomb
liszt 4 dkg
vaj 12 dkg
burgonya 1,2 kg
tojás 4 db
tejföl 2 dl
főtt tojás 2 db
zsemlemorzsa 5 dkg
Pannónia sajt 20 dkg
szerecsendió
őrölt fehér bors, só

Elkészítése:

A sertéscombból négy szeletet vágunk, kiverjük, megsózzuk és lisztbe mártva, forró vajban elősütjük.
Fedő alatt, kevé...
2007-05-04 12:09:59
Pórékrémleves
... és mogyoróhagyma
1-1 nagy krumpli és zellerszár
1 liter zöldségleves (leveskockából)
2 dl kaukázusi kefir
babérlevél
5 dkg füstölt tarja
olívaolaj
szerecsendió
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

Megfőzzük a zöldséglevest, és félretesszük.
A póréhagymát megtisztítjuk, az alsó, szárazabb részét levágjuk, a fehér és halvá...
2007-05-04 11:38:15
Brokkolis csirkemell
... csirkemellfilé, 2 evőkanál olívaolaj, darált feketebors, 4 szál kakukkfű. A szószhoz: 1 db kis brokkoli, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál margarin, 10 dkg füstölt sajt, 2 dl tej, őrölt szerecsendió, só, kevés őrölt fehérbors.

Elkészítése:

Csorgassuk meg a csirkemelleket egy evőkanálnyi olívaolajjal, daráljunk rá feketeborsot, tépkedjük rá a kakukkfű leveleit és í...
2007-05-03 00:43:57
Tavaszi pompás zöldségleves
... burgonya, 150 g sárgarépa, 1 közepes hagyma, 2 ek. olaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 liter húsleves (kockából), 200 g brokkoli (mélyhűtött), 200 g karfiol (mélyhűtött), 2 dl tej, só, bors, őrölt szerecsendió, 2 ek. tejföl, negyed piros húsú paprika.

Elkészítés:

1. A burgonyát, sárgarépát és hagymát megtisztítjuk, majd vékonyan felkarikázzuk.
2. Az olajban megf...
2007-05-01 00:49:37
Kedvenc földim:az eper
... mandulával.

Fokhagymás jércerizottó eperrel
Hozzávalók: 20 dkg eper, 30 dkg jércemell, 1 fej fokhagyma, 0,5 dl száraz fehérbor, 1 csomag friss petrezselyem, 5 dkg mogyoró, 5 dkg mazsola, só, szerecsendió, gyömbér.
Elkészítés: vajon megpirítjuk a csíkokra vágott jércemellet. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a fűszereket, a mogyorót és a mazsolát. Felöntjük a feh...
2007-04-30 08:35:18
Zöldhagymás palacsinta
Hozzávalók (4 személyre):

20 dkg liszt, 2 tojás, 3 dl tej, egy csokor újhagyma, 5 dkg vaj, 1 ek. liszt, 2 dl tejszín, só, szerecsendió, olaj.

1. Hagyományos módon palacsintát sütünk. Kevés olajon vagy vajon megpároljuk a szeletekre vágott újhagymát, majd a palacsinták közepére halmozzuk és feltekerjük.
2. Póréhagymamártással tálaljuk. Ehhez a karikára vág...
2007-04-29 00:35:58
Csőben sült spárga
Hozzávalók:

2 csokor zöldspárga, 10 dkg vaj, 5 dkg liszt, fél liter tej, 2 tojássárgája, 20 dkg trappista sajt, só, őrölt szerecsendió, őrölt bors.

Elkészítése:

A spárgák végeit vágjuk le, majd spárgapucolóval vagy burgonyahámozóval tisztítsuk meg. Forraljunk fel egy nagy fazékban sós vizet, majd tegyük bele a spárgaszálakat. Főzzük két percig, után...
2007-04-25 00:39:07
Almás rántott sajt
... toj. sàrgàja
A bundázáshoz: 2 tojás, 2 ek. zsemlemorzsa, 2 ek. liszt
A sütéshez: olaj
A màrtàshoz: 5 dl tej, 5 dkg vaj, 3 csapott ek. liszt, reszelt szerecsendio törött feh. bors, só ízlés szerint.

A sajtot félujnyi szeletekre vágjuk és minden szelet egyik felét toj. sàrgàjàval bekenjük. Az almàt megmossuk, csum...
2007-04-17 19:50:06
Brokkoli
... szervírozzuk.

Brokkoli sajtmártással
Hozzávalók: 50 dkg brokkoli, 6 dkg margarin, 2 evőkanál liszt, 3,5 dl tej, 1 dl tejszín, 10 dkg reszelt sajt, (legjobb a parmezán), só, szerecsendió, bors, 1 gerezd fokhagyma, margarin.
A brokkolit megpároljuk. Közben elkészítjük a mártást: kevés olajon vagy vajon világosra pirítjuk a lisztet, felengedjük a forrásban...
2007-04-15 09:51:25
Hagymás-krumplis lepény
... tojas
25 dkg krumpli
póréhagyma, újhagyma, vöröshagyma
20 dkg sonka
20 dkg kolbasz
3 dl tejföl + tesztahoz
3 dl tejszín
2 dl tej
só,
bors,
szerecsendió



A sajtból, margarinból, lisztből és a tojásból tésztát gyúrunk annyi tejföllel, hogy összeálljon. Fűszerezzük.
Tepsi nagyságúra kinyújtuk a tésztát, ...
2007-04-13 10:07:40
1 2 3 ............307 308 .......461 462 ......606 607 608 613 614 615 
Címkék: sertéscombból négy, póréhagymát megtisztítjuk, evőkanálnyi olívaolajjal, kakukkfű leveleit, olajban megf, csíkokra vágott, zúzott fokhagymát, csokor újhagyma, szeletekre vágott, palacsinták közepére, spárgák végeit, nagy fazékban, sajtot félujnyi, brokkolit megpároljuk, tojásból tésztát, spárgapucolóval, csirkemelleket, csirkemellfilé, spárgaszálakat, megtisztítjuk, felkarikázzuk, sertéscombból, pórékrémleves, sajtmártással, leveskockából, mogyoróhagyma, zöldséglevest, zöldségleves, zsemlemorzsa, szerecsendió, petrezselyem, feketeborsot, olívaolajjal, sertésszelet, félretesszük, szerecsendio, szervírozzuk, tojássárgája, jércerizottó, palacsinták, megpároljuk, margarinból, összeálljon, elkészítése, póréhagymát, megpirítjuk, zöldhagymás, hagyományos, felengedjük, palacsintát, jércemellet, vöröshagyma, fűszerezzük, evőkanálnyi, bundázáshoz, feltekerjük, elkészítjük, elkészítés, csorgassuk, hozzáadjuk, fokhagymát, sárgarépát, hozzávalók, fokhagymás, mandulával, póréhagyma, mélyhűtött, forraljunk, tisztítsuk, palacsinta, babérlevél,
© 2013 TVN.HU Kft.