|
|
|
... sertéscomb
liszt 4 dkg
vaj 12 dkg
burgonya 1,2 kg
tojás 4 db
tejföl 2 dl
főtt tojás 2 db
zsemlemorzsa 5 dkg
Pannónia sajt 20 dkg
szerecsendió
őrölt fehér bors, só
Elkészítése:
A sertéscombból négy szeletet vágunk, kiverjük, megsózzuk és lisztbe mártva, forró vajban elősütjük.
Fedő alatt, kevé... |
2007-05-04 12:09:59 |
|
|
|
|
|
|
... és mogyoróhagyma
1-1 nagy krumpli és zellerszár
1 liter zöldségleves (leveskockából)
2 dl kaukázusi kefir
babérlevél
5 dkg füstölt tarja
olívaolaj
szerecsendió
őrölt bors
só
ELKÉSZÍTÉS
Megfőzzük a zöldséglevest, és félretesszük.
A póréhagymát megtisztítjuk, az alsó, szárazabb részét levágjuk, a fehér és halvá... |
|
2007-05-04 11:38:15 |
|
|
|
|
|
|
... csirkemellfilé, 2 evőkanál olívaolaj, darált feketebors, 4 szál kakukkfű. A szószhoz: 1 db kis brokkoli, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál margarin, 10 dkg füstölt sajt, 2 dl tej, őrölt szerecsendió, só, kevés őrölt fehérbors.
Elkészítése:
Csorgassuk meg a csirkemelleket egy evőkanálnyi olívaolajjal, daráljunk rá feketeborsot, tépkedjük rá a kakukkfű leveleit és í... |
2007-05-03 00:43:57 |
|
|
|
|
|
|
... burgonya, 150 g sárgarépa, 1 közepes hagyma, 2 ek. olaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 liter húsleves (kockából), 200 g brokkoli (mélyhűtött), 200 g karfiol (mélyhűtött), 2 dl tej, só, bors, őrölt szerecsendió, 2 ek. tejföl, negyed piros húsú paprika.
Elkészítés:
1. A burgonyát, sárgarépát és hagymát megtisztítjuk, majd vékonyan felkarikázzuk.
2. Az olajban megf... |
|
2007-05-01 00:49:37 |
|
|
|
|
|
|
... mandulával.
Fokhagymás jércerizottó eperrel
Hozzávalók: 20 dkg eper, 30 dkg jércemell, 1 fej fokhagyma, 0,5 dl száraz fehérbor, 1 csomag friss petrezselyem, 5 dkg mogyoró, 5 dkg mazsola, só, szerecsendió, gyömbér.
Elkészítés: vajon megpirítjuk a csíkokra vágott jércemellet. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a fűszereket, a mogyorót és a mazsolát. Felöntjük a feh... |
|
2007-04-30 08:35:18 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre):
20 dkg liszt, 2 tojás, 3 dl tej, egy csokor újhagyma, 5 dkg vaj, 1 ek. liszt, 2 dl tejszín, só, szerecsendió, olaj.
1. Hagyományos módon palacsintát sütünk. Kevés olajon vagy vajon megpároljuk a szeletekre vágott újhagymát, majd a palacsinták közepére halmozzuk és feltekerjük.
2. Póréhagymamártással tálaljuk. Ehhez a karikára vág... |
2007-04-29 00:35:58 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
2 csokor zöldspárga, 10 dkg vaj, 5 dkg liszt, fél liter tej, 2 tojássárgája, 20 dkg trappista sajt, só, őrölt szerecsendió, őrölt bors.
Elkészítése:
A spárgák végeit vágjuk le, majd spárgapucolóval vagy burgonyahámozóval tisztítsuk meg. Forraljunk fel egy nagy fazékban sós vizet, majd tegyük bele a spárgaszálakat. Főzzük két percig, után... |
2007-04-25 00:39:07 |
|
|
|
|
|
|
... toj. sàrgàja
A bundázáshoz: 2 tojás, 2 ek. zsemlemorzsa, 2 ek. liszt
A sütéshez: olaj
A màrtàshoz: 5 dl tej, 5 dkg vaj, 3 csapott ek. liszt, reszelt szerecsendio törött feh. bors, só ízlés szerint.
A sajtot félujnyi szeletekre vágjuk és minden szelet egyik felét toj. sàrgàjàval bekenjük. Az almàt megmossuk, csum... |
2007-04-17 19:50:06 |
|
|
|
|
|
|
... szervírozzuk.
Brokkoli sajtmártással
Hozzávalók: 50 dkg brokkoli, 6 dkg margarin, 2 evőkanál liszt, 3,5 dl tej, 1 dl tejszín, 10 dkg reszelt sajt, (legjobb a parmezán), só, szerecsendió, bors, 1 gerezd fokhagyma, margarin.
A brokkolit megpároljuk. Közben elkészítjük a mártást: kevés olajon vagy vajon világosra pirítjuk a lisztet, felengedjük a forrásban... |
2007-04-15 09:51:25 |
|
|
|
|
|
|
... tojas
25 dkg krumpli
póréhagyma, újhagyma, vöröshagyma
20 dkg sonka
20 dkg kolbasz
3 dl tejföl + tesztahoz
3 dl tejszín
2 dl tej
só,
bors,
szerecsendió
A sajtból, margarinból, lisztből és a tojásból tésztát gyúrunk annyi tejföllel, hogy összeálljon. Fűszerezzük.
Tepsi nagyságúra kinyújtuk a tésztát, ... |
2007-04-13 10:07:40 |
|
|
|
|