Belépés
karácsonyi puncs
Karácsonyi puncs

Hozzávalók:
1,2 liter almabor vagy almalé
1 db fahéjrúd
1/4 teáskanál őrölt szerecsendió
0,5 dl méz
3 evőkanál friss citromlé
1 evőkanál reszelt citromhéj
4,5 dl ananászlé
fahéjrudak.

Elkészítés:
Egy nagy fazékban forraljuk fel az almabort egy fahéjrúddal, majd állítsuk takarékra a lángot.
Fedj...
2007-11-29 08:54:27
Karácsonyi puncs
Karácsonyi puncs

Hozzávalók:
1,2 liter almabor vagy almalé
1 db fahéjrúd
1/4 teáskanál őrölt szerecsendió
0,5 dl méz
3 evőkanál friss citromlé
1 evőkanál reszelt citromhéj
4,5 dl ananászlé
fahéjrudak.

Elkészítés:
Egy nagy fazékban forraljuk fel az almabort egy fahéjrúddal, majd állítsuk takarékra a lán...
2007-11-25 21:47:52
Brokkolis lepény
Hozzávalók (6 szelethez):

1 csomag mélyhűtött leveles tészta, kb. 65 dkg brokkoli, 10 dkg vékonyra szeletelt főtt sonka, 4 tojás, 25 dkg zsíros tejföl, frissen reszelt szerecsendió, 75 dkg reszelni való sajt, só, bors.

A leveles tésztát felengedjük. Az apró rózsákra szedett brokkolit forrásban levő sós vízben kb. 5 percig főzzük, majd lecsöpögtetjük. A kb. 2...
2007-11-25 00:39:06
Vegyes káposztaegytál
... evőkanál főzővaj, 2 fej vöröshagyma, 1/2 pohár fehérbor, 1/2 l hús- vagy zöldségleves (kockából is jó), 1 babérlevél, 1 evőkanál őrölt kömény, só, frissen őrölt bors, 1 csipet őrölt szerecsendió, 1 csipet cayenni bors, 1 csipet cukor, 300 g kínai kel, 100 g reszelt ementáli

Elkészítése:

A karfiolt, a kelbimbót, a kelkáposztát a szokásos módon megtisztítva, me...
2007-11-23 00:17:43
Kelbimbókrémleves
... evőkanál vaj vagy margarin, 1 fej vöröshagyma, 750 g kelbimbó, 80 g finom zabpehely, 1/2 l zsíros tej, 3/4 l zöldség- vagy húsleves (kockából is jó), só, frissen őrölt bors, 1 csipet szerecsendió, 1 pohár édes tejszín, 4 evőkanál vékonyan szeletelt mandula.

Elkészítése:

A főzőfazékban felhevített vajon vagy margarinon a megtisztított, finomra vágott vöröshagy...
2007-11-22 00:39:05
Lasagne
... kapható)
Reszelt sajt (ementáli, parmezán)
Húsos töltelék: 20 dkg darált hús
20 dkg gomba
egy hagyma, 1 gerezd fokhagyma
4 kanál olaj
1 l paradicsomlé
reszelt szerecsendió, só, bors, oregano
Besamelmártás: 4 dkg vaj
4 dkg liszt
1/2 l tej, 1dl tejszín
reszelt szerecsendió, só, bors

Elkészítés:

Az ...
2007-11-18 11:40:46
Mandulás brokkolikrémleves
Hozzávalók:

30 dkg friss vagy fagyasztott brokkoli, 5 dkg vaj, só, őrölt bors, reszelt szerecsendió és ételízesítő por, 1-1 dl tejföl és joghurt (v. tejszín), a tetejére: 5 dkg mandula.

A brokkolit kis darabokra vágjuk, a forró vajon megforgatjuk, és 1 l vízzel fölengedjük. (A víz felét tejjel is helyettesíthetjük.) Sóval, borssal, csipetnyi reszelt szerecse...
2007-11-18 00:54:47
Rakott sertésborda vajbabbal
Hozzávalók:

50 dkg szeletelt sertéskaraj, 30 dkg burgonya, 40 dkg sárga hüvelyű vajbab (lehet fagyasztott vagy konzerv is), 2 dl tejszín, 2 dl tejföl, 1 dl étolaj, só, reszelt szerecsendió, őrölt fehér bors, vegeta.

Elkészítése:

A héjában előfőzött burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk. A zöldbabot alaposan megtisztítjuk, vegetával fűszerezett vízben...
2007-11-17 12:03:21
Hamis húsleves
Hozzávalók:

20 dkg apró szemű fehér szárazbab, 20 dkg fehérrépa, 15 dkg sárgarépa, 5 dkg zeller, 5 dkg karalábé, szerecsendió, csipetnyi gyömbér, diónyi vöröshagyma, só, 8-10 szem fekete bors, csipet sáfrány.

Elkészítése:

A babot előző este válogassuk át, jól mossuk meg és áztassuk be legfeljebb 1,8 liter vízbe. Másnap a fehérrépát és a sárgarépát t...
2007-11-17 12:02:07
Különleges bableves
Hozzávalók:

7,5 dkg vaj- és fehérbab vegyesen, 1 kávéskanál olívaolaj, 1 finomra vágott hagyma, 25 dkg kockákra vágott sárgarépa, 1 kierezett, kockákra vágott zöldpaprika, 1/4 kávéskanál szerecsendió, 1 kávéskanál őrölt ánizsmag, 1/2 kávéskanál finomra vágott zellerszár, 1/2 dl sovány tej, só, bors.

Elkészítése:

A beáztatott babot leszűrjük, és fris...
2007-11-17 12:00:49
1 2 3 ............307 308 .......461 462 .....596 597 598 .613 614 615 
Címkék: nagy fazékban, leveles tésztát, apró rózsákra, szokásos módon, főzőfazékban felhevített, forró vajon, héjában előfőzött, zöldbabot alaposan, babot előző, beáztatott babot, káposztaegytál, lecsöpögtetjük, megtisztított, besamelmártás, megtisztítjuk, felkarikázzuk, kelkáposztát, megtisztítva, szerecsendió, megforgatjuk, paradicsomlé, zöldségleves, főzőfazékban, meghámozzuk, fölengedjük, ételízesítő, sertésborda, zöldpaprika, fagyasztott, elkészítése, fahéjrúddal, vöröshagyma, felengedjük, felhevített, fűszerezett, sertéskaraj, elkészítés, karácsonyi, hozzávalók, sárgarépát, különleges, legfeljebb, babérlevél, válogassuk, mélyhűtött, margarinon, beáztatott, fehérrépát, fahéjrudak, kávéskanál, zellerszár, csipetnyi, vegetával, darabokra, brokkolit, szeletelt, zöldbabot, vajbabbal, citromhéj, brokkolis, leszűrjük, forrásban, fehérrépa, szárazbab, sárgarépa, teáskanál, vöröshagy, zabpehely, fokhagyma, ananászlé, forraljuk,
© 2013 TVN.HU Kft.