|
|
|
Karácsonyi puncs
Hozzávalók:
1,2 liter almabor vagy almalé
1 db fahéjrúd
1/4 teáskanál őrölt szerecsendió
0,5 dl méz
3 evőkanál friss citromlé
1 evőkanál reszelt citromhéj
4,5 dl ananászlé
fahéjrudak.
Elkészítés:
Egy nagy fazékban forraljuk fel az almabort egy fahéjrúddal, majd állítsuk takarékra a lángot.
Fedj... |
2007-11-29 08:54:27 |
|
|
|
|
|
|
Karácsonyi puncs
Hozzávalók:
1,2 liter almabor vagy almalé
1 db fahéjrúd
1/4 teáskanál őrölt szerecsendió
0,5 dl méz
3 evőkanál friss citromlé
1 evőkanál reszelt citromhéj
4,5 dl ananászlé
fahéjrudak.
Elkészítés:
Egy nagy fazékban forraljuk fel az almabort egy fahéjrúddal, majd állítsuk takarékra a lán... |
|
2007-11-25 21:47:52 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (6 szelethez):
1 csomag mélyhűtött leveles tészta, kb. 65 dkg brokkoli, 10 dkg vékonyra szeletelt főtt sonka, 4 tojás, 25 dkg zsíros tejföl, frissen reszelt szerecsendió, 75 dkg reszelni való sajt, só, bors.
A leveles tésztát felengedjük. Az apró rózsákra szedett brokkolit forrásban levő sós vízben kb. 5 percig főzzük, majd lecsöpögtetjük. A kb. 2... |
2007-11-25 00:39:06 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál főzővaj, 2 fej vöröshagyma, 1/2 pohár fehérbor, 1/2 l hús- vagy zöldségleves (kockából is jó), 1 babérlevél, 1 evőkanál őrölt kömény, só, frissen őrölt bors, 1 csipet őrölt szerecsendió, 1 csipet cayenni bors, 1 csipet cukor, 300 g kínai kel, 100 g reszelt ementáli
Elkészítése:
A karfiolt, a kelbimbót, a kelkáposztát a szokásos módon megtisztítva, me... |
|
2007-11-23 00:17:43 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál vaj vagy margarin, 1 fej vöröshagyma, 750 g kelbimbó, 80 g finom zabpehely, 1/2 l zsíros tej, 3/4 l zöldség- vagy húsleves (kockából is jó), só, frissen őrölt bors, 1 csipet szerecsendió, 1 pohár édes tejszín, 4 evőkanál vékonyan szeletelt mandula.
Elkészítése:
A főzőfazékban felhevített vajon vagy margarinon a megtisztított, finomra vágott vöröshagy... |
|
2007-11-22 00:39:05 |
|
|
|
|
|
|
... kapható)
Reszelt sajt (ementáli, parmezán)
Húsos töltelék: 20 dkg darált hús
20 dkg gomba
egy hagyma, 1 gerezd fokhagyma
4 kanál olaj
1 l paradicsomlé
reszelt szerecsendió, só, bors, oregano
Besamelmártás: 4 dkg vaj
4 dkg liszt
1/2 l tej, 1dl tejszín
reszelt szerecsendió, só, bors
Elkészítés:
Az ... |
2007-11-18 11:40:46 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
30 dkg friss vagy fagyasztott brokkoli, 5 dkg vaj, só, őrölt bors, reszelt szerecsendió és ételízesítő por, 1-1 dl tejföl és joghurt (v. tejszín), a tetejére: 5 dkg mandula.
A brokkolit kis darabokra vágjuk, a forró vajon megforgatjuk, és 1 l vízzel fölengedjük. (A víz felét tejjel is helyettesíthetjük.) Sóval, borssal, csipetnyi reszelt szerecse... |
2007-11-18 00:54:47 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
50 dkg szeletelt sertéskaraj, 30 dkg burgonya, 40 dkg sárga hüvelyű vajbab (lehet fagyasztott vagy konzerv is), 2 dl tejszín, 2 dl tejföl, 1 dl étolaj, só, reszelt szerecsendió, őrölt fehér bors, vegeta.
Elkészítése:
A héjában előfőzött burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk. A zöldbabot alaposan megtisztítjuk, vegetával fűszerezett vízben... |
2007-11-17 12:03:21 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
20 dkg apró szemű fehér szárazbab, 20 dkg fehérrépa, 15 dkg sárgarépa, 5 dkg zeller, 5 dkg karalábé, szerecsendió, csipetnyi gyömbér, diónyi vöröshagyma, só, 8-10 szem fekete bors, csipet sáfrány.
Elkészítése:
A babot előző este válogassuk át, jól mossuk meg és áztassuk be legfeljebb 1,8 liter vízbe. Másnap a fehérrépát és a sárgarépát t... |
2007-11-17 12:02:07 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
7,5 dkg vaj- és fehérbab vegyesen, 1 kávéskanál olívaolaj, 1 finomra vágott hagyma, 25 dkg kockákra vágott sárgarépa, 1 kierezett, kockákra vágott zöldpaprika, 1/4 kávéskanál szerecsendió, 1 kávéskanál őrölt ánizsmag, 1/2 kávéskanál finomra vágott zellerszár, 1/2 dl sovány tej, só, bors.
Elkészítése:
A beáztatott babot leszűrjük, és fris... |
2007-11-17 12:00:49 |
|
|
|
|