Belépés
Csirkecsontleves
... vöröshagyma, 10 dkg zöldbab, 1 kis fej karfiol, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 db zöldpaprika, 2 gerezd fokhagyma, 10 szem bors, 2 szem szegfûszeg, ízlés szerint só, 1 késhegynyi, szerecsendió-virág.

Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítom, a zöldpaprikát kicsumázom, a gombát megmosom, száráról a földes részt levágom, a paradicsom héját leszedem, majd az összes h...
2007-11-16 22:25:59
Sajtos parajleves pirított
... recept

Hozzávalók:
4 személyre:
- 40 dkg friss paraj
- 1 liter szűrt húsleves
- 2 dkg margarin
- 1 dl tejszín
- 8 dkg karaván sajt
- 1 db zsemle
- vöröshagyma, őrölt szerecsendió, fehér bors, só

Elkészítés:
A paraj szárát lecsipkedjük és a leveleket hideg vízben alaposan megmossuk. A paraj leveleit kevés húslevesbe...
2007-11-16 22:21:42
Füstöltsajt - krémleves recept
Hozzávalók:
4 dkg vaj
1 púpozott evőkanál liszt
8 dl víz
1,5 db húsleveskocka
15 dkg reszelt füstölt sajt
2 dl tejszin
fél-fél mokkáskanál reszelt szerecsendió és
őrölt bors
4 tojássárgája
4 vékony szelet kenyér

Elkészítés:
A vajat lábosban felolvasztjuk, a lisztet 1 perc alatt világosra pirítjuk benne. A vízzel felö...
2007-11-16 22:20:04
Sárgarépás muffin
... szódabikarbóna
fahéj


Elkészítés:A lisztet, diót, sütőport, szó...
2007-11-14 19:00:16
Grillezett tőkehal
Hozzávalók:

50 dkg tőkehalfilé, 20 dkg forrázott spenótlevél, 2 paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, halfűszer-keverék, 2 evőkanál olívaolaj, 2 szál kakukkfű, őrölt szerecsendió, darált bors, só.

Elkészítése:

Vágjuk egyforma darabokra a tőkehalfilét, majd csorgassuk meg olívaolajjal, daráljunk rá borsot és szórjuk meg halfűszer-keverékkel. Fedjük le fóli...
2007-11-12 00:17:31
Potpourri
... illatot megköti a töltelékanyag, amely ezalatt veszít kezdeti nyers állagából.

Fűszer-szigeteki potpourri-alapanyagok:
2 teáskanál őrölt ánizs
1 teáskanál őrölt szerecsendió
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál jamaicai szegfűborspor
1 teáskanál őrölt szegfűszeg
2 teáskanál benzoéfa
25 csepp fahéjolaj
10 csepp gyömbérolaj
...
2007-11-07 19:05:16
Gombás spárga
Hozzávalók:

50 dkg fehér spárga, 20-20 dkg rókagomba és csiperkegomba, 1 kis fej vöröshagyma, 3 dkg vaj, 3 késhegynyi szerecsendió, 1-1 dl száraz fehérbor és tejszín, 1 kk ételízesítő, 1 ek finomra vágott snidling, őrölt bors, só.

Elkészítése:

Forrásban lévő sós vízben megfőzzük a megtisztított spárgát, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük. A gombát megti...
2007-11-07 00:39:04
Banános birkaragu........
... birkahús
2 evőkanál olaj
7,5 dkg vaj
5-5 dkg fenyőmag és cérnametélt
4 nagy banán
40 dkg paradicsom
1 gerezd fokhagyma
csipetnyi őrölt fahéj és reszelt szerecsendió
2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
őrölt bors




ELKÉSZÍTÉS

A húst az olaj és 2,5 dkg vaj keverékében aranyszínűre pirítjuk, majd s...
2007-11-06 21:31:45
Dubarry-szelet
Hozzávalók:

1/2 kg sertéskaraj vagy -comb, 5 dl olaj, 5 dkg finomliszt, 5 dkg margarin, 1/2 l tej, 10 dkg trappista sajt, 1 kg karfiol, 2 tojás, 1 tejföl, egy kiskanál szerecsendió, só.

Elkészítése:

A hússzeleteket kiverjük, bevagdossuk, besózzuk és mindkét oldalukat a felmelegített olajban átsütjük. A sütéshez felhasznált zsiradékkal egy megfelelő ...
2007-11-03 00:22:37
Karfiolfasírt
Hozzávalók:

1 karfiol, 1 tojás, liszt, só, őrölt bors, reszelt szerecsendió, olaj a kisütéshez.

Elkészítése:

A főtt, jól lecsurgatott karfiolt összetörjük és annyi lisztet teszünk hozzá, amennyit felvesz. A tojást, a sót, az őrölt borsot, a reszelt szerecsendiót ízlés szerint összedolgozzuk vele, majd lisztes kézzel lapos pogácsákat formálunk a mass...
2007-11-03 00:21:40
1 2 3 ............307 308 .......461 462 .....597 598 599 .613 614 615 
Címkék: zöldségeket megtisztítom, zöldpaprikát kicsumázom, gombát megmosom, földes részt, paradicsom héját, paraj szárát, leveleket hideg, paraj leveleit, vajat lábosban, vízzel felö, megtisztított spárgát, gombát megti, kiskanál szerecsendió, hússzeleteket kiverjük, felmelegített olajban, sütéshez felhasznált, őrölt borsot, reszelt szerecsendiót, csirkecsontleves, petrezselyemzöld, szódabikarbóna, összedolgozzuk, lecsöpögtetjük, húsleveskocka, szegfűborspor, felolvasztjuk, megtisztított, karfiolfasírt, szerecsendiót, felmelegített, hússzeleteket, csiperkegomba, töltelékanyag, megtisztítom, aranyszínűre, szerecsendió, zöldpaprikát, tőkehalfilét, olívaolajjal, lecsipkedjük, petrezselyem, lecsurgatott, tojássárgája, keverékében, alapanyagok, elkészítése, vöröshagyma, összetörjük, felhasznált, cérnametélt, zöldségeket, zöldpaprika, mokkáskanál, füstöltsajt, bevagdossuk, gyömbérolaj, ételízesítő, spenótlevél, sertéskaraj, tőkehalfilé, zsiradékkal, szegfűszeg, grillezett, paradicsom, elkészítés, hozzávalók, sárgarépás, húslevesbe,
© 2013 TVN.HU Kft.