|
|
|
QUICHE LORRAINE
HOZZÁVALÓK:
liszt,
vaj,
tojássárgája,
só,
füstölt szalonna,
nyers sonka,
hagyma,
sajt,
tejföl,
szerecsendió
Összegyúrok húsz deka lisztet hat deka vajjal, egy tojássárgájával, sóval meg annyi vízzel, hogy rugalmas tészta legyen belőle, kinyújtom és kibélelek vele egy pie-formát, majd f... |
2007-11-01 10:35:01 |
|
|
|
|
|
|
Kelbimbó leves
Hozzávalók:
50 dkg kelbimbó, 5 dkg húsos szalonna, 10 dkg füstölt kolbász ( vagy 2 db virsli), 4 dkg vaj, liszt, 4 dl tejföl, só, szerecsendió, őrölt bors, kakukkfű, 1 kis marék eperlevél tészta.
Elkészítés:
A vaj felét kiolvasztjuk, az apró kockára vágott szalonnát néhány percig együtt pirítjuk a kelbimbóval. Ráöntünk 1,5 liter csontl... |
|
2007-10-29 14:57:58 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
margarin, egy gerezd fokhagyma, zellergumó, gomba, sárgarépa, 1-2 evőkanál liszt, burgonya, negyed fej kelkáposzta, főtt sonka, őrölt bors, szerecsendió, tejföl.
Elkészítése:
Egy fazékba tegyünk margarint, fonnyasszunk meg benne egy gerezd összezúzott fokhagymát. Adjunk hozzá kockára vágott zellergumót, gombát, sárgarépát. Pároljuk... |
2007-10-23 00:42:57 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 kg burgonya, 12 dkg vaj, 4 tojássárgája, 1 kis reszelt szerecsendió, só.
A burgonyát meghámozva kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, és néhány percig fedő nélkül a tűzön hagyjuk, hogy a víz teljesen elpárologjon. Ezután áttörjük Hozzákeverjük a lágy vajat, a tojássárgáját és a szerecsendióval fűszerezzük.
Kivajazunk egy sütő... |
|
2007-10-20 19:26:04 |
|
|
|
|
|
|
... egyforma méretű vöröshagyma,
a bundához: 2 tojás,
1/2 dl tej,
3 evőkanál liszt,
4 evőkanál zsemlemorzsa,
1 teáskanál ételízesítő,
1-1 késhegynyi őrölt szerecsendió,
csípős pirospaprika,
törött bors,
a sütéshez olaj.
Előkészítése: a hagymát meghámozom, megmosom és leszárítom. A tojást a tejjel habosra felverem, és a fű... |
|
2007-10-16 21:37:45 |
|
|
|
|
|
|
... zsiradék
- 1/4 csésze tejföl
- 1/8 teáskanál citromlé
- 5 nagy hámozott, szeletelt édes alma
- 1/2 csésze fehér cukor
- 2 evőkanál finomliszt
- 1/2 evőkanál darált szerecsendió
- 1/8 teáskanál citromlé
- 1 felvert tojás
200 fokra előmelegítjük a sütőt. Kizsírozunk egy 22 cm-es tortaformát.
A tésztához egy nagy tálban összek... |
2007-10-13 23:17:29 |
|
|
|
|
|
|
... liszt
1 dl tejszín
só
fél dl olaj
3 dl húsleves
A kroketthez:
1 kg burgonya
4 db tojássárgája
só
szerecsendió
szeletelt mandula
Elkészítés: 1. A húst a csomagoláson feltüntetett módon megsütjük, közben elkészítjük a mártást és a krokettet.
2. A... |
2007-10-11 15:29:48 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
pirított zsemlekockák, fél pohár tejszín, 2 fej mogyoróhagyma, vaj, olívaolaj, 2 tk. lestyánlevél, 1 ek. liszt, 800 ml zöldségleveslé, bors, só, szerecsendió
Elkészítése:
Vágjunk kockákra 2 fej mogyoróhagymát (salotta néven is ismert), pirítsuk meg egy kis vajban és olívaolajban. Adjunk hozzá 2 tk. lestyánlevelet, és pároljuk együtt a ha... |
2007-10-05 00:33:52 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
300 g liszt, 2 teáskanál sütőpor, 1 csipet só, 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg, 1 késhegynyi őrölt szerecsendió, 100 g cukor, 100 g olvasztott margarin, 1 tojás, 100 ml tej, 200 g mandaringerezd.
Elkészítése:
Egy keverőtálba tegyük a tojást, az olvasztott margarint, a tejet és a cukrot, majd keverjük össze. Egy másik tálba a lisztet, a sót... |
2007-10-04 00:50:24 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4-5 személyre):
14 dkg rizs, só, 2 tojás, 5 dl tej, 80 dkg sárgarépa, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, csipetnyi reszelt szerecsendió. 2 dkg sütőmargarin, 2 ek. zsemlemorzsa.
1. A rizst átválogatjuk, megmossuk, majd lábasba öntjük. 5 deci lobogó forró vízzel felöntjük, 1 mokkáskanál sóval ízesítjük, és kis lángon, lefödve addig pároljuk, míg a víz... |
2007-09-30 00:22:39 |
|
|
|
|