|
|
|
... csirke, 2 dl csirkehúsleves (leveskockából is készülhet), 3 dl száraz fehérbor, 10 dkg vaj, 1 evőkanál liszt, 10 dkg félkemény sajt, 2 tojássárgája, 2 evőkanál tejföl, kakukkfű, őrölt szerecsendió, só, törött bors.
Elkészítés:
A darabokra vágott, lisztben megforgatott csirkét 5 dkg vajban aranysárgára sütjük. Leöntjük a borral és a levessel, felfőzzük. ĺzesít... |
2007-07-21 13:24:04 |
|
|
|
|
|
|
... úgy, hogy mindenki házilag előállíthatja. Ehhez szükség van ecetre (egyes vidékeken ecet helyett mustot használnak), mustármagra és különféle fűszerekre, úgymint: borsra, szegfűborsra, szerecsendióra és babérlevélre. Legjobb tiszta borecetet használni, bizonyos fajta mustárhoz esztragonecetet is vesznek. Ha musttal akarjuk elkészíteni a mustárt, akkor csak egész friss, még nem erj... |
|
2007-07-18 00:31:18 |
|
|
|
|
|
|
... és az eperdarabokkal. Az uborkaitalt pohárba töltjük, és az uborkanyárssal tálaljuk.
Céklaital
Hozzávalók 4 pohárhoz: 6 dl joghurt, 4 dl céklalé, frissen őrölt szerecsendió
A joghurtot krémesre keverjük, és adagonként hozzáadjuk a céklalevet. Ízlés szerint leheletnyi őrölt szerecsendióval fűszerezzük, és jól lehűtve tálaljuk!
Sárgarépate... |
2007-07-15 15:12:14 |
|
|
|
|
|
|
... dkg zöldborsó, 50 dkg burgonya, 25 dkg sárgarépa, 2 kis fej főzőhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek. olaj, 2 kk. zöldséges ételízesítő vagy 2 zöldségleveskocka, 2 dl tejföl, só, bors, szerecsendió, 1 szál petrezselyem.
1. A zöldborsót hüvelyéből kifejtjük, leöblítjük (kb. 15 dkg tisztított/mélyhűtött zöldborsóra van szükségünk). A burgonyát, sárgarépát, vörös- és fokhagymá... |
|
2007-07-15 01:20:07 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
30 dkg friss spenót, 3-4 tojás, 3 evőkanál tejszín, 1 evőkanál olívaolaj, fokhagyma, só, bors, őrölt szerecsendió, 1 evőkanál étolaj.
Elkészítése:
A spenótlevelek szárát tépjük le, majd mossuk meg alaposan, egy szűrőedényben csepegtessük le jól.
Egy serpenyőbe öntsünk egy evőkanál olívaolajat, tegyünk bele egy gerezd felkarik... |
|
2007-07-14 00:52:58 |
|
|
|
|
|
|
... zöldhagyma
- 20 ml érlelt sherry ecet
- 10-12 szál petrezselyem
80 g krémsajt
- 80 g sűrű tejszín
- 1 db tojás
- 1 tojássárgája
- Só, őrölt fehérbors, őrölt szerecsendió ízlés szerint
- 100 g szeletelt gruyère sajt
- 6-8 szál aprított metélőhagyma
Tartármártás (6 adag):
- 1 tojássárgája
- 20 g mustár... |
2007-07-12 15:09:01 |
|
|
|
|
|
|
... ecet
- 10-12 szál petrezselyem
- 80 g krémsajt
- 80 g sűrű tejszín
- 1 db tojás
- 1 tojássárgája
- Só, őrölt fehérbors, őrölt szerecsendió ízlés szerint
- 100 g szeletelt gruyère sajt
- 6-8 szál aprított metélőhagyma
Tartármártás (6 adag):
- 1 tojássárgája
... |
2007-07-11 14:29:36 |
|
|
|
|
|
|
...
1 fej hagyma
0,5 dl olaj
1 /2 teáskanál só
1/2 teáskanál házi Vegeta-pótló pástétomfűszer-keverék (például majoránna, őrölt köménymag keveréke) esetleg kis szerecsendió
szükség szerint víz
A hagymát megpároljuk, összekeverjük az élesztővel, liszttel, víz hozzáadásával tejfölsűrűségűre keverjük. Kb. 20 percig, gyakran kevergetve főzzük.... |
2007-07-11 10:29:50 |
|
|
|
|
|
|
... Ciudad Bolivar-, mert 1824-ben itt készítette el először egy helyi orvos a többek közt angelikagyökér, enciángyökér, fahéj, galgant, kardamom, kínafakéreg, narancshéj, szegfűszeg és szerecsendió-virág kivonatából álló keserűt. Célja ezzel persze nem az volt, hogy Bolivar csapatai finomabbnál finomabb koktélokat iszogathassanak egy-egy kora esti happy hour alkalmával: a keverék láz... |
2007-07-11 00:56:07 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
20 dkg vaj, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csipetnyi só, 20 dkg marcipán maszsza, 1 teáskanál őrölt kardamom mag, 1 csipetnyi őrölt szerecsendió, 4 tojás, 15 dkg dió, 25 dkg liszt, 3 evőkanál étkezési keményítő, 3 teáskanál sütőpor, 15 dkg málna.
Elkészítése:
A málnát tegyük a mélyhűtőbe fél órára, hogy keményre fagyjon. Tegyük... |
2007-07-10 00:42:01 |
|
|
|
|