Belépés
Csirke sajtmártásban
... csirke, 2 dl csirkehúsleves (leveskockából is készülhet), 3 dl száraz fehérbor, 10 dkg vaj, 1 evőkanál liszt, 10 dkg félkemény sajt, 2 tojássárgája, 2 evőkanál tejföl, kakukkfű, őrölt szerecsendió, só, törött bors.

Elkészítés:

A darabokra vágott, lisztben megforgatott csirkét 5 dkg vajban aranysárgára sütjük. Leöntjük a borral és a levessel, felfőzzük. ĺzesít...
2007-07-21 13:24:04
HÁZIASSZONY LEXIKONA 7.5
... úgy, hogy mindenki házilag előállíthatja. Ehhez szükség van ecetre (egyes vidékeken ecet helyett mustot használnak), mustármagra és különféle fűszerekre, úgymint: borsra, szegfűborsra, szerecsendióra és babérlevélre. Legjobb tiszta borecetet használni, bizonyos fajta mustárhoz esztragonecetet is vesznek. Ha musttal akarjuk elkészíteni a mustárt, akkor csak egész friss, még nem erj...
2007-07-18 00:31:18
Forró napokra
... és az eperdarabokkal. Az uborkaitalt pohárba töltjük, és az uborkanyárssal tálaljuk.

Céklaital

Hozzávalók 4 pohárhoz: 6 dl joghurt, 4 dl céklalé, frissen őrölt szerecsendió

A joghurtot krémesre keverjük, és adagonként hozzáadjuk a céklalevet. Ízlés szerint leheletnyi őrölt szerecsendióval fűszerezzük, és jól lehűtve tálaljuk!

Sárgarépate...
2007-07-15 15:12:14
Zöldségkrémleves
... dkg zöldborsó, 50 dkg burgonya, 25 dkg sárgarépa, 2 kis fej főzőhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek. olaj, 2 kk. zöldséges ételízesítő vagy 2 zöldségleveskocka, 2 dl tejföl, só, bors, szerecsendió, 1 szál petrezselyem.

1. A zöldborsót hüvelyéből kifejtjük, leöblítjük (kb. 15 dkg tisztított/mélyhűtött zöldborsóra van szükségünk). A burgonyát, sárgarépát, vörös- és fokhagymá...
2007-07-15 01:20:07
Spenótos-tejszínes omlett
Hozzávalók:

30 dkg friss spenót, 3-4 tojás, 3 evőkanál tejszín, 1 evőkanál olívaolaj, fokhagyma, só, bors, őrölt szerecsendió, 1 evőkanál étolaj.

Elkészítése:

A spenótlevelek szárát tépjük le, majd mossuk meg alaposan, egy szűrőedényben csepegtessük le jól.

Egy serpenyőbe öntsünk egy evőkanál olívaolajat, tegyünk bele egy gerezd felkarik...
2007-07-14 00:52:58
sonkás hagymatorta
... zöldhagyma
- 20 ml érlelt sherry ecet
- 10-12 szál petrezselyem
80 g krémsajt
- 80 g sűrű tejszín
- 1 db tojás
- 1 tojássárgája
- Só, őrölt fehérbors, őrölt szerecsendió ízlés szerint
- 100 g szeletelt gruyère sajt
- 6-8 szál aprított metélőhagyma

Tartármártás (6 adag):

- 1 tojássárgája
- 20 g mustár...
2007-07-12 15:09:01
Sonkás hagymatorta
... ecet

- 10-12 szál petrezselyem

- 80 g krémsajt

- 80 g sűrű tejszín

- 1 db tojás

- 1 tojássárgája

- Só, őrölt fehérbors, őrölt szerecsendió ízlés szerint

- 100 g szeletelt gruyère sajt

- 6-8 szál aprított metélőhagyma

Tartármártás (6 adag):

- 1 tojássárgája

...
2007-07-11 14:29:36
Pástétomok, meleg szenvicsek
...
1 fej hagyma
0,5 dl olaj
1 /2 teáskanál só
1/2 teáskanál házi Vegeta-pótló pástétomfűszer-keverék (például majoránna, őrölt köménymag keveréke) esetleg kis szerecsendió
szükség szerint víz

A hagymát megpároljuk, összekeverjük az élesztővel, liszttel, víz hozzáadásával tejfölsűrűségűre keverjük. Kb. 20 percig, gyakran kevergetve főzzük....
2007-07-11 10:29:50
HASZNOS TUDNIVALÓK 1
... Ciudad Bolivar-, mert 1824-ben itt készítette el először egy helyi orvos a többek közt angelikagyökér, enciángyökér, fahéj, galgant, kardamom, kínafakéreg, narancshéj, szegfűszeg és szerecsendió-virág kivonatából álló keserűt. Célja ezzel persze nem az volt, hogy Bolivar csapatai finomabbnál finomabb koktélokat iszogathassanak egy-egy kora esti happy hour alkalmával: a keverék láz...
2007-07-11 00:56:07
Málnakenyér
Hozzávalók:

20 dkg vaj, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csipetnyi só, 20 dkg marcipán maszsza, 1 teáskanál őrölt kardamom mag, 1 csipetnyi őrölt szerecsendió, 4 tojás, 15 dkg dió, 25 dkg liszt, 3 evőkanál étkezési keményítő, 3 teáskanál sütőpor, 15 dkg málna.

Elkészítése:

A málnát tegyük a mélyhűtőbe fél órára, hogy keményre fagyjon. Tegyük...
2007-07-10 00:42:01
1 2 3 ............307 308 .......461 462 ......602 603 604 613 614 615 
Címkék: HÁZIASSZONY LEXIKONA, HASZNOS TUDNIVALÓK, Ciudad Bolivar-, darabokra vágott, uborkaitalt pohárba, uborkanyárssal tálaljuk, joghurtot krémesre, zöldborsót hüvelyéből, spenótlevelek szárát, szűrőedényben csepegtessük, serpenyőbe öntsünk, evőkanál olívaolajat, gerezd felkarik, hagymát megpároljuk, helyi orvos, többek közt, málnát tegyük, zöldségkrémleves, tejfölsűrűségűre, iszogathassanak, szerecsendióval, esztragonecetet, eperdarabokkal, szerecsendióra, csirkehúsleves, angelikagyökér, pástétomfűszer, uborkanyárssal, leveskockából, sajtmártásban, szűrőedényben, spenótlevelek, összekeverjük, hozzáadásával, előállíthatja, szegfűborsra, tojássárgája, petrezselyem, metélőhagyma, tartármártás, megforgatott, szerecsendió, csepegtessük, aranysárgára, babérlevélre, enciángyökér, ételízesítő, zöldborsóra, fűszerezzük, hagymatorta, kínafakéreg, málnakenyér, mustármagra, finomabbnál, háziasszony, olívaolajat, elkészítése, kivonatából, elkészíteni, sárgarépate, megpároljuk, uborkaitalt, leheletnyi, szegfűszeg, narancshéj, hozzávalók,
© 2013 TVN.HU Kft.