|
|
|
...
Gabonaféle: rizsliszt, rozsJiszt.
Zöldség: articsóka, sárgarépa, saláta, zeller.
Gyümölcs: ananász, sárgabarack, cseresznye, ciirom, szilva, mogyoró.
Fűszer: gyömbér, szerecsendió.
Ital: zöld tea, kávé, vörösbor, macskagyökértea.
"Ne egye*
Hús: valamennyi hús, kivéte! a pulyka, a csirke és a hal.
Tejtermék: tej, vaj, fagy... |
2007-07-04 21:14:37 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
25 dkg kukoricadara, 8 dkg vaj, 2 hagyma, 3 ek olívaolaj, só, frissen őrölt feketebors, szerecsendió, 15 dkg mozarella szeletekre vágva, 3 ek vágott petrezselyem zöldje, 5 dkg frissen reszelt parmezán.
Elkészítése:
Egy fazékban felforralunk egy tk sóval egy liter vizet, beleszórjuk a kukoricadarát és habverővel erősen felkeverjük. Takaré... |
|
2007-07-04 13:46:23 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
25 dkg kukoricadara, 8 dkg vaj, 2 hagyma, 3 ek olívaolaj, só, frissen őrölt feketebors, szerecsendió, 15 dkg mozarella szeletekre vágva, 3 ek vágott petrezselyem zöldje, 5 dkg frissen reszelt parmezán.
Elkészítése:
Egy fazékban felforralunk egy tk sóval egy liter vizet, beleszórjuk a kukoricadarát és habverővel erősen felkeverjük. Takar... |
2007-07-03 00:34:27 |
|
|
|
|
|
|
... mellett (mert könnyen leragadhat, ha nem teflonos edényben készül), ha szükséges, még teszek alá margarint.
Köretnek francia rakott burgonyát készítek hozzá, de fehérborssal, szerecsendióval fűszerezett burgonyapüré is tökéletes hozzá.
Nem egy nehéz étel elkészítés szempontjából, gyorsan elkészül, ha burgonyapürével tálaljuk.
A francia rakott burgo... |
|
2007-07-01 22:44:34 |
|
|
|
|
|
|
... sajt, 10 dkg fagyasztott spenótpüré, 2 gerezd fokhagyma, 50 dkg túró, 15 dkg vaj, egy csipet őrölt köménymag, 2 tk. fűszerpaprika, erőspaprika-krém (ízlés szerint), egy csipet őrölt szerecsendió, 10 dkg reszelt márványsajt, 1 ek. vágott petrezselyem. A tálaláshoz: saláta, zöldségek.
1. A sajtot 5 mm vastag félkör szeletekre vágjuk: 8-10 szeletet kapunk. Letakarva félret... |
|
2007-07-01 00:42:03 |
|
|
|
|
|
|
...
1 közepes vöröshagyma
2 evőkanál vaj
12 gerezd fokhagyma
2 evőkanál liszt
3/4 l húsleves
2,5 dl tejszín
só
frissen őrölt bors
frissen reszelt szerecsendió
1 evőkanál citromlé
Elkészítés: Az apróra vágott vöröshagymát a vajon üvegesre sütjük, hozzáadjuk az összedarabolt fokhagymát, rövid ideig együtt pároljuk. A lisztet ... |
2007-06-29 09:10:20 |
|
|
|
|
|
|
... petrezselyem
• 0,5 dl olívaolaj
• 4 gerezd fokhagyma
• só, bors
• 4 dl tej
• 10 dkg liszt
• 5 dkg vaj
• egy csipetnyi szerecsendió
• 4 tojás
• 20 dkg fetasajt
Elkészítés:
A padlizsánt alaposan mosd meg, vágd fel ujjnyi vastag, kb. egy centiméteres szeletekre maj... |
2007-06-28 13:42:16 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 réteslap, 1 db padlizsán, 1 db pirospaprika, 5-6 szem paradicsom, 3 ek olívaolaj, só, darált bors, szerecsendió, bazsalikom, 2 dl tejszín, 2 db tojás sárgája.
Elkészítése:
Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, majd tegyük hozzá a kis kockákra felvágott paprikát. Lassú lángon, állandóan kevergetve süssük körülbelül 5-6 pe... |
2007-06-28 01:05:48 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
fél kg spenótlevél, vaj, őrölt szerecsendió, őrölt bors, só, fokhagyma, 1 csomag tészta, 2 csomag mozzarella, 3 paradicsom, 10 dkg sajt, tejszín.
Elkészítése:
Friss spenótleveleket tisztítsunk meg, majd mossunk meg alaposan. Dobjuk forrásban lévő vízbe, és ha összeesett, szedjük ki hideg vízzel telt edénybe, csepegtessük le, ... |
2007-06-21 00:34:57 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók négy személyre:
1 kg héjában főtt krumpli, 20 dkg finomliszt, 2 dl tejföl, 2 leveskocka, 5 dkg reszelt sajt, 1 csipet őrölt szerecsendió, só, bors ízlés szerint.
Elkészítése:
Törjük át a főtt krumplit, és gyúrjuk össze a liszttel és a csipetnyi szerecsendióval. Egy darabka tésztából gyúrjunk cipót. Lisztezett deszkán a tenyerünkkel sodorj... |
2007-06-16 00:29:37 |
|
|
|
|