|
|
|
... de köretünknek is fontos része lehet. Használhatjuk ragukba, főtt tésztákba, omlettekbe, besamelmártásban, csőben sütve vagy pürévé törve felfújtnak. Kedvenc fűszerei a fokhagyma, a szerecsendió, a kapor, a bors, a petrezselyem és a curry.
Fortély: ha a karfiolt egészben gőzöljük, szárával lefelé tegyük az edénybe, így egyenletesebben párolódik meg. Sajnos a főzésnél ez... |
2007-05-25 00:35:25 |
|
|
|
|
|
|
... a vastagbélrák előtt kialakuló polipokat.
• Használjunk bátran melegítő fűszereket. Ezek csökkentik a vérnyomást. A melegítő fűszerek körébe tartozik a gyömbér, a szerecsendió, a fahéj, a szegfűbors, a bors, a cayenne-i bors. Ezek a fűszerek elősegítik, hogy a vér a test közepéből a bőr felé áramoljék. Ez a szétáramlás a test egészében egyenletesen történik, és e... |
|
2007-05-24 13:21:39 |
|
|
|
|
|
|
... is készülhet)
3 dl száraz, fehérbor
10 dkg vaj
1 evőkanál liszt
10 dkg félkemény sajt
2 tojássárgája
2 evőkanál tejföl
kakukkfű
őrölt szerecsendió
só
törött bors
Elkészítés:
A darabokra vágott, lisztben megforgatott csirkét 5 dkg vajban aranysárgára sütjük. Leöntjük a borral és a levessel, felfőzzük. Íze... |
2007-05-23 08:14:53 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
30 dkg makaróni vagy bármilyen vastagabb csőtészta, só, 30 dkg friss parajlevél, 8-10 dkg vaj, 1 kis fej vöröshagyma, 2 ek. liszt, 2,5 dl tej, 1 dl tejszín, őrölt bors, reszelt szerecsendió, 10 dkg reszelt sajt, a tetejére: 5 dkg reszelt parmezán.
1. A tésztát lobogva forró, sós vízben kifőzzük és leszűrjük. Közben a megtisztított parajt is ugyaníg... |
|
2007-05-20 02:38:50 |
|
|
|
|
|
|
...
70 dkg karfiol, 20 dkg sárgarépa, 15 dkg burgonya, 1 kis fej hagyma, 1 ek. olaj, 2 erőleveskocka, 15 szem bors, só, 2 ek. citromlé, 1 babérlevél, 1 ek. rizsliszt, 2 dl tejföl, őrölt szerecsendió, egy kis csokor petrezselyem.
1. A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira bontjuk, megmossuk. A sárgarépát, a burgonyát és a hagymát meghámozzuk, megmossuk, a sárgarépát k... |
|
2007-05-20 02:30:28 |
|
|
|
|
|
|
... 3-4 dl tej, 4-5 gerezd fokhagyma, só, liszt, só, fekete bors, pici olaj a sütéshez, 4 dl tejföl, 20-25 dkg reszelt trappista sajt, 1 doboz (2 dl) főzőtejszín, só, fehér bors, őrölt szerecsendió, pici liszt, 1 tojás sárgája.
Elkészítése:
1-2 napra beáztatjuk a szeletekre vágott csirkemellet sós, fokhagymás tejbe. Lecsöpögtetjük a húst, majd sós, fekete borsos ... |
2007-05-19 00:35:50 |
|
|
|
|
|
|
... teáskanál (a sütőtál kikenéséhez) + 5 deka puha vaj
1 evőkanál olaj
1 deci tokaji száraz szamorodni
20 szem piros szőlő
1 csipetnyi cayenne bors
frissen reszelt szerecsendió
A mártáshoz
1 evőkanál mazsola
2-3 evőkanál tokaji aszú
1 tojássárgája
bő 1 deci tejszín
1/2 deci tej
1 teáskanál méz
1 késhegynyi szárított ch... |
2007-05-18 14:39:47 |
|
|
|
|
|
|
Aromaterápiás reggeli
Hozzávalók:
5 deci Tropical, azaz Mangó és Narancslé
1 narancs reszelt héja
6-7 reszelésnyi szerecsendió
2 evőkanál méz
csipet fahéj
csipet őrölt szegfűszeg
apróra vágott citromfű
Beleöntöm a gyümölcslevet a turmixba, majd hozzákanalazom a mézet.
Belereszelem a szerecsendiót, és ugyanezen ... |
2007-05-18 14:37:34 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma, 1 evőkanál vaj, 3 nagyobb burgonya, 1 dl tejszín, 2 evőkanál ecetes torma, 1 db zöldségleves kocka, darált bors, só, őrölt szerecsendió.
Elkészítése:
Forrósítsuk fel a vajat egy fazékban, majd tegyük bele a finomra összevágott vöröshagymát. Pároljuk pár percig, és adjuk hozzá a kis kockákra összevágott, meghámozo... |
2007-05-10 00:51:22 |
|
|
|
|
|
|
... vagdald apróra. Tedd egy lábasba egy kevés vajjal, fedd be, és párold 5 percet. Adj hozzá egy kanál lisztet, hagyd még párolódni, tölts rá 1,5 liter finom húslevest. Fűszerezd sóval és szerecsendió-virággal. Mielőtt tálalnád, végy 5 tojás sárgáját, 2 kanál tejfölt, egy darab vajat, habard össze jól. Erre öntsd a forró levest, és tálald pirított zsemlyekockával."
M... |
2007-05-05 00:53:31 |
|
|
|
|