Belépés
Szeretet
..."A Biblia szerint szeretnünk kell az embereket, méghozzá nem csupán egy érzelmi, vagy eszményi értelemben, hanem annyira kell szeretnünk őket, hogy ne legyünk rájuk irigyek."

- Francis Schaeffer -...
2018-10-14 11:22:15
Bölcs Alfonz: Rózsák rózsája
... óvó két kezeddel,
Kövér bűntől bűzlik minden ember,
Aki vétkeinket megbocsátja,
Rózsák rózsája, virágnak virága,
Hölgyek hölgye, királyok királya.
Nagyon kell szeretnünk és szolgálnunk,
Ne hagyj tovább sűrű bűnben járnunk,
Segíts, hogy imádra nyíljon szájunk,
Dicsérjen a megtértek imája,
Rózsák rózsája, virágnak virága,
Hölgyek höl...
2018-10-08 16:35:47
Az állatok világnapját 1931 óta ünnepelik minden esztendőben
... napja.

A rendalapító Assisi Szent Ferenc a legenda szerint nemcsak értette az állatok nyelvét, hanem beszélgetett is velük, s már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen.

A világnapon ma már nem csak a vadon élő, hanem minden állat védelmére felhívják a figyelmet. A haszonelvűségnek so...
2018-10-04 07:54:20
Bölcs Alfonz: Rózsák rózsája
... óvó két kezeddel,
Kövér bűntől bűzlik minden ember,
Aki vétkeinket megbocsátja,
Rózsák rózsája, virágnak virága,
Hölgyek hölgye, királyok királya.
Nagyon kell szeretnünk és szolgálnunk,
Ne hagyj tovább sűrű bűnben járnunk,
Segíts, hogy imádra nyíljon szájunk,
Dicsérjen a megtértek imája,
Rózsák rózsája, virágnak virága,
Hölgyek höl...
2018-10-02 16:24:22
Szeretet
...,,Úgy kell szeretnünk, ahogyan Isten szeret, és nem ahogyan az emberek."

-John Stott-...
2018-09-18 14:44:55
Palya Bea új lemeze, a Hazatalálok
... mint a nőiség, az anyaság, az emberi kapcsolatok és a családja élete. Mint kiemelte, a Hazatalálok a váláson túl elsősorban arról szól, milyen a benne élő belső gyerek, hogyan lehet szeretnünk önmagunkat.
Palya Bea újjáalakult zenekarának tagja Lisztes Jenő - cimbalom; Orbán György - bőgő; Gerzson János - arab lant, ney, derbuka, Czirják Tamás - dob.
Palya Bea újjáalaku...
2018-09-12 13:33:11
Felebaráti kötelesség
...,,Mi a kötelességünk felebarátunkkal szemben, akár barátról, akár ellenségről van szó? Szeretnünk kell őt."

-John Stott-...
2018-09-11 11:29:51
Szeretet és gyűlölet
...,,Igazság szerint a gonosz embert nekünk is éppúgy kellene gyűlölnünk és szeretnünk egyszerre, mint ahogy Isten egyidejűleg szereti és gyűlöli őt (noha Isten gyűlöletét haragjával fejezi ki). 'Szeretni' őt nem más, mint buzgón vágyni arra, hogy megtérjen, megbánja bűneit, és ezáltal megmeneküljön. 'Gyűlölni' őt pedig azt jelenti, hogy ugyanolyan szenvedélyesen kívánjuk, hogy I...
2018-09-10 19:43:20
Szent Ágoston püspök és egyháztanító
... szeretet nem abban áll, hogy mi szeretjük Istent, hanem hogy ő szeret minket, és elküldte Fiát bűneinkért engesztelésül.
Szeretteim!
Ha Isten így szeretett minket, nekünk is szeretnünk kell egymást. Istent soha senki nem látta. Ha szeretjük egymást, Isten bennünk marad, és a szeretete tökéletes lesz bennünk. Abból tudjuk, hogy benne élünk, ő pedig bennünk, hogy a Lelkéb...
2018-08-28 08:21:09
Spurgeon: Szeresd és kövesd az igazi bölcsességet
... szorgalmasan keresi a bölcsességet, már csaknem megtalálta azt. Ami általában érvényes a bölcsességre, az kiváltképpen érvényes a mi Urunk Jézus Krisztusban testet öltött bölcsességre. Őt kell szeretnünk és keresnünk, akkor meg fogjuk tapasztalni szeretetét, és megtaláljuk Őt magát is.

Keressük Őt már ifjúságunk idején! Boldogok azok az ifjak, akik életük reggelét az Úr...
2018-08-23 22:35:12
1 2 3 ....................66 67 ..........100 101 ..........132 133 134 
Címkék: Bölcs Alfonz, Palya Bea, Szent Ágoston, Francis Schaeffer, Assisi Szent Ferenc, Lisztes Jenő, Orbán György, Gerzson János, Czirják Tamás, Urunk Jézus Krisztusban, Keressük Őt, állatok világnapját, igazi bölcsességet, megtértek imája, rendalapító Assisi, legenda szerint, állatok nyelvét, emberi kapcsolatok, családja élete, kötelességünk felebarátunkkal, gonosz embert, szeretete tökéletes, kiváltképpen érvényes, haszonelvűségnek, felebarátunkkal, szenvedélyesen, megmeneküljön, engesztelésül, kötelességünk, bölcsességre, bölcsességet, beszélgetett, egyháztanító, kiváltképpen, szorgalmasan, krisztusban, zenekarának, hazatalálok, világnapját, szolgálnunk, megbocsátja, ellenségről, kapcsolatok, újjáalakult, egyidejűleg, esztendőben, megtaláljuk, rendalapító, tapasztalni, ugyanolyan, szeretteim, haragjával, szeretnünk, világnapon, gyűlölnünk, értelemben, ifjúságunk, felebaráti, kötelesség, megtalálta, önmagunkat, vétkeinket, elsősorban, gyűlöletét, szeretetét, bűneinkért, megtértek, dicsérjen, újjáalaku, tökéletes, embereket,
© 2013 TVN.HU Kft.