Regisztráció  Belépés
Ami a migráció hátterében áll
... Szaúd-Arábia
- nem rendelkezik annyi TERMŐFÖLDDEL (növénytermesztésre csak a jelentős humusztartalmú lösz és vulkáni hamu talaj az alkalmas. A Szahara, az Arab sivatag, stb. meg sós - szikes - fizikailag málasztott - kősivatag, mely növénytermesztésre alkalmatlan)
- ÉS A HASZONNÖVÉNYEK VÍZIGÉNYÉT KIELÉGÍTŐ ÉDESVÍZZEL, hogy saját termelésű stratégiai élelmiszerekkel (bú...
2017-11-13 07:08:14
Sivatag születik a Kárpát-medencében?
Drámai változás zajlik a Kárpát-medence természetes élővilágában, aminek nemcsak a klímaváltozás az oka. Az ember is évtizedek óta rombolja a tájat - rövid távú céljainak oltárán áldozza fel saját jövőjét. Hagyunk-e élhető Földet utódainkra? A kutatók erre keresik a választ.

...
2017-11-06 22:16:22
A kamilla ezer arca - bámulatos dolgokra képes gyógynövény
... hungarikummá nyilvánították? Lássuk, mi mindenre hívhatjuk segítségül a kamillavirágzatot!
A kamillát vagy orvosi székfüvet (Matricaria recutita L.) Magyarországon főként az Alföld szikes területein találhatjuk meg. Ezt az igénytelen növényt sok helyen termesztik, hiszen elismert hatóanyagai számos problémát enyhíthetnek.
Mire jó a kamilla?
A kamilla gyógyhatását vi...
2017-10-27 17:18:40
Újabb nemzeti étkek
... bajai halászlé egyedülálló, hagyományosan jellegzetese a gyufatészta, aminek használata a hajdani vízimolnároktól származik.

ALFÖLDI KAMILLAVIRÁGZAT

A kamilla az Alföld szikes területéről kézi erővel begyűjtött, vadon termő gyógynövény szárított változata. A népi gyógyászat előszeretettel alkalmazza, mint görcsoldó, gyulladáscsökkentő gyógynövény. A kamillavi...
2017-10-19 10:21:17
Újabb nemzeti étkek
... származik.

...
2017-10-19 10:17:01
Újabb nemzeti étkek
... származik.

...
2017-10-19 10:16:57
Nem gyanus néhány Topjoy ital?
... környékünkön Szabolcsba, de főleg a Nyírségbe ha nem lett volna az akác, akkor most nem lehetne művelni a földeket. Az egyedüli fa amely szinte minden talajviszonyon jól megél, ráadásul a szikes talajt idővel termővé varázsolja. A Nyírségbe a futóhomok volt az úr, de az akác képes volt megkötni, mert megélt rajta és idővel termővé varázsolta.
Kialakult nálunk is egyfajta szi...
2017-08-23 09:52:48
Nem gyanus néhány Topjoy ital?
... neki...

Amúgy keresni többféle képpen lehet....:D

Talajának kialakulása részben a folyóvizek - részben a szél feltöltő munkájának következtében homokos (dűnék, buckák), szikes, homokos szikes, lösz, homokos lösz, agyagos lösz, árterekben réti lápi - és kiöntési fekete talajok.

http://www.fsz.bme.hu/mtsz/szakmai/t vok05.htm

|...
2017-08-18 07:53:29
Veres Péter : Ha nem lehettél szálfa
... nevetnek.

Ez a föld itt a tiéd, tartsad hát erősen, magyarom,
ha nem lehettél benne szálfa, legyél csak cserje, vagy
legyél csak gyom.

Nézd csak a tippant,
a szikes puszták apró bokrait.
Nyár végén kiégnek
s még torsaikat is porrá veri ezernyi birkaláb.
Tavasszal mégis kibújnak,
s pici magvaikkal telt zászlóikat vígan lenget...
2017-07-24 12:49:25
Párbeszéd a szeretetről
... Jó szóval.
- Nem könnyel?
- Ments ég! A könny sós és kimarja a kis szeretet-palánta hajtásait.
- Hát palántázni kell a szeretetet?
- Palántázni bizony. Elültetni még a szikes talajba is.
Mert ha a szeretet nem terem, kihűl a föld.
- Úgy érted hasztalan a nap heve, ha belülről nem fűt, semmit sem ér?
- Igen, így értem, mert ember központú világban...
2017-07-20 22:29:39
1 2 3 ..........37 38 .....55 56 .....73 74 75 
Címkék: Veres Péter, HASZONNÖVÉNYEK VÍZIGÉNYÉT KIELÉGÍTŐ ÉDESVÍZZEL, ALFÖLDI KAMILLAVIRÁGZAT, migráció hátterében, kamilla ezer, jelentős humusztartalmú, tájat &#8211, kutatók erre, kamillát vagy, igénytelen növényt, kamilla gyógyhatását, hajdani vízimolnároktól, népi gyógyászat, szikes talajt, futóhomok volt, akác képes, szél feltölt&otilde, szikes puszták, szikes talajba, kamillavirágzat, vízimolnároktól, élelmiszerekkel, nyilvánították, magyarországon, humusztartalmú, haszonnövények, előszeretettel, talajviszonyon, klímaváltozás, következtében, hagyományosan, ceerujrrgxnc, környékünkön, hungarikummá, élővilágában, enyhíthetnek, termőfölddel, gyógyhatását, feletmodszer, jellegzetese, természetes, alkalmatlan, gyufatészta, gyógynövény, szeretetről, kialakulása, területéről, találhatjuk, hatóanyagai, rendelkezik, egyedülálló, szabolcsba, területein, termesztik, ahukewiyil, munkájának, igénytelen, segítségül, medencében, stratégiai, édesvízzel, varázsolja, hátterében, folyóvizek, utódainkra, használata, bogracsban,
© 2013 TVN.HU Kft.