|
|
|
... a csipet sóval, a cukorral, és a túróval kikeverjük egy mixerrel.
3. Hozzákeverjük a tojásokat, majd a lisztet és a sütőport.
4. Kuglóf formába simítjuk a tésztát (ha nem szilikonforma, akkor jól vajazzuk ki!), és tűpróbáig sütjük. Nálam a sütési idő kb. 50 perc volt, de tűpróbával ellenőrizzük.
5. Egy-két perc várakozás után a süteményt még forrón kiborítjuk egy tá... |
|
2016-05-14 19:02:21 |
|
|
|
|
|
|
... a csipet sóval, a cukorral, és a túróval kikeverjük egy mixerrel.
3. Hozzákeverjük a tojásokat, majd a lisztet és a sütőport.
4. Kuglóf formába simítjuk a tésztát (ha nem szilikonforma, akkor jól vajazzuk ki!), és tűpróbáig sütjük. Nálam a sütési idő kb. 50 perc volt, de tűpróbával ellenőrizzük.
5. Egy-két perc várakozás után a süteményt még forrón kiborítjuk egy tá... |
2016-01-08 16:35:20 |
|
|
|
|
|
|
... a csipet sóval, a cukorral, és a túróval kikeverjük egy mixerrel.
3. Hozzákeverjük a tojásokat, majd a lisztet és a sütőport.
4. Kuglóf formába simítjuk a tésztát (ha nem szilikonforma, akkor jól vajazzuk ki!), és tűpróbáig sütjük. Nálam a sütési idő kb. 50 perc volt, de tűpróbával ellenőrizzük.
5. Egy-két perc várakozás után a süteményt még forrón kiborítjuk egy tá... |
|
2016-01-07 09:21:58 |
|
|
|
|
|
|
... habtejszín
2 db friss tojás
7,5 dkg porcukor
1 rúd vanília kikapart magjai
Elkészítés: A hosszúkás őzgerincet vagy sütőformát sütőpapírral kibéleljük (ha szilikonformát használunk, ez elmaradhat).
A vaníliarudat hosszában félbevágjuk, éles késsel kikaparjuk a magjait, tálba tesszük, hozzáütjük a nagyon friss tojásokat, majd belekanalazzuk a cukrot,... |
|
2015-05-07 23:58:39 |
|
|
|
|
|
|
... méz a 42°C - os melegítéstől válik nyerssé, amely segít megőrizni a méz természetes enzim aktivitását, ellentétben a hőkezelt mézzel)
- gyümölcscentrifuga
- szilikonforma
Így csináld:
1. Préseld ki a gyümölcslevet.
2. A gyümölcslé feléhez keverj zselatint, majd néhány percig hagyd állni.
3. Egy másik edényben kezd el melegíte... |
2015-03-02 07:22:11 |
|
|
|
|
|
|
... csokit. Hogy egyforma sűrűségű legyen mindkét tészta, a sárgához hozzákeverünk még 2 ek. lisztet. Ramával kikent, kilisztezett muffin formába kanalazzuk felváltva a két krémet, (a szi... |
2014-04-04 14:33:41 |
|
|
|
|
|
|
... habtejszín
2 db friss tojás
7,5 dkg porcukor
1 rúd vanília kikapart magjai
Elkészítés: A hosszúkás őzgerincet vagy sütőformát sütőpapírral kibéleljük (ha szilikonformát használunk, ez elmaradhat).
A vaníliarudat hosszában félbevágjuk, éles késsel kikaparjuk a magjait, tálba tesszük, hozzáütjük a nagyon friss tojásokat, majd belekanalazzuk a cukrot... |
2013-08-21 19:40:24 |
|
|
|
|
|
|
... narancskocka
A sziruphoz:
1,2 dl víz
2 evőkanál cukor
ízlés szerint rum
A tojásból, a cukorból és a lisztből klasszikus módon készítsünk piskótát. (Ha szilikonformát használunk, azt nem kell kikenni, ha más formát használunk, annak megfelelően járjunk el.)
170 °C-os sütőben süssük meg kb. 25-30 perc alatt, végezzünk közben tűpr... |
2011-11-26 19:35:28 |
|
|
|
|
|
|
... majd lazítsuk 150 g felvert
tejszínhabbal és keverjük hozzá a 100 g forró zselatint. A bekevert krém állaga akkor optimális, ha kissé lágy, majdnem folyós, így könnyen felveszi a szilikonforma mintáját. A bekevert krémet töltsük az előkészített tortaformába. Ekkor fontos, hogy ügyeljünk a tömörítésre. Legbiztosabb módszer, ha kissé az asztalhoz ütögetjük.
Hel... |
2011-08-16 18:58:08 |
|
|
|
|