Belépés
Jó vagy nem? Minden, amit tudni érdemes a szilikon sütőformá
... mondható el a különféle fém formákról.
- Könnyen tisztítható, nem kell sikálni, és mosogatógépben is tisztítható.
- Bonbonok, táblás csokik készítésére ideálisak az apróbb szilikonformák, ezekből egyszerűen kifordíthatóak az apró édességek, de jégkockához is tökéletes a flexibilis szilikon.

Hátrányok
Ami sokszor előny, az néha hátrány is lehet. A rugalmas...
2017-07-30 17:03:53
Ötperces túrós kuglófcsoda
... a csipet sóval, a cukorral, és a túróval kikeverjük egy mixerrel.
3. Hozzákeverjük a tojásokat, majd a lisztet és a sütőport.
4. Kuglóf formába simítjuk a tésztát (ha nem szilikonforma, akkor jól vajazzuk ki!), és tűpróbáig sütjük. Nálam a sütési idő kb. 50 perc volt, de tűpróbával ellenőrizzük.
5. Egy-két perc várakozás után a süteményt még forrón kiborítjuk egy tá...
2016-05-14 19:02:21
Ötperces túrós kuglóf
... a csipet sóval, a cukorral, és a túróval kikeverjük egy mixerrel.
3. Hozzákeverjük a tojásokat, majd a lisztet és a sütőport.
4. Kuglóf formába simítjuk a tésztát (ha nem szilikonforma, akkor jól vajazzuk ki!), és tűpróbáig sütjük. Nálam a sütési idő kb. 50 perc volt, de tűpróbával ellenőrizzük.
5. Egy-két perc várakozás után a süteményt még forrón kiborítjuk egy tá...
2016-01-08 16:35:20
Ötperces túrós kuglóf
... a csipet sóval, a cukorral, és a túróval kikeverjük egy mixerrel.
3. Hozzákeverjük a tojásokat, majd a lisztet és a sütőport.
4. Kuglóf formába simítjuk a tésztát (ha nem szilikonforma, akkor jól vajazzuk ki!), és tűpróbáig sütjük. Nálam a sütési idő kb. 50 perc volt, de tűpróbával ellenőrizzük.
5. Egy-két perc várakozás után a süteményt még forrón kiborítjuk egy tá...
2016-01-07 09:21:58
Parfé – a tökéletes hűsítő desszert
... habtejszín
2 db friss tojás
7,5 dkg porcukor
1 rúd vanília kikapart magjai

Elkészítés: A hosszúkás őzgerincet vagy sütőformát sütőpapírral kibéleljük (ha szilikonformát használunk, ez elmaradhat).
A vaníliarudat hosszában félbevágjuk, éles késsel kikaparjuk a magjait, tálba tesszük, hozzáütjük a nagyon friss tojásokat, majd belekanalazzuk a cukrot,...
2015-05-07 23:58:39
Gumicukor
... méz a 42°C - os melegítéstől válik nyerssé, amely segít megőrizni a méz természetes enzim aktivitását, ellentétben a hőkezelt mézzel)
- gyümölcscentrifuga
- szilikonforma

Így csináld:

1. Préseld ki a gyümölcslevet.
2. A gyümölcslé feléhez keverj zselatint, majd néhány percig hagyd állni.
3. Egy másik edényben kezd el melegíte...
2015-03-02 07:22:11
Foltos muffin
... csokit. Hogy egyforma sűrűségű legyen mindkét tészta, a sárgához hozzákeverünk még 2 ek. lisztet. Ramával kikent, kilisztezett muffin formába kanalazzuk felváltva a két krémet, (a szi...
2014-04-04 14:33:41
Parfé – a tökéletes hűsítő desszert
... habtejszín
2 db friss tojás
7,5 dkg porcukor
1 rúd vanília kikapart magjai

Elkészítés: A hosszúkás őzgerincet vagy sütőformát sütőpapírral kibéleljük (ha szilikonformát használunk, ez elmaradhat).
A vaníliarudat hosszában félbevágjuk, éles késsel kikaparjuk a magjait, tálba tesszük, hozzáütjük a nagyon friss tojásokat, majd belekanalazzuk a cukrot...
2013-08-21 19:40:24
Gyors oroszkrém torta
... narancskocka

A sziruphoz:

 1,2 dl víz
 2 evőkanál cukor
 ízlés szerint rum

A tojásból, a cukorból és a lisztből klasszikus módon készítsünk piskótát. (Ha szilikonformát használunk, azt nem kell kikenni, ha más formát használunk, annak megfelelően járjunk el.)
170 °C-os sütőben süssük meg kb. 25-30 perc alatt, végezzünk közben tűpr...
2011-11-26 19:35:28
kecskemét sárgabarackos kölest
... majd lazítsuk 150 g felvert
tejszínhabbal és keverjük hozzá a 100 g forró zselatint. A bekevert krém állaga akkor optimális, ha kissé lágy, majdnem folyós, így könnyen felveszi a szilikonforma mintáját. A bekevert krémet töltsük az előkészített tortaformába. Ekkor fontos, hogy ügyeljünk a tömörítésre. Legbiztosabb módszer, ha kissé az asztalhoz ütögetjük.


Hel...
2011-08-16 18:58:08
1 2 3 4 
Címkék: szilikon sütőformá, tökéletes hűsítő, apróbb szilikonformák, apró édességek, flexibilis szilikon, néha hátrány, csipet sóval, túróval kikeverjük, hosszúkás őzgerincet, vaníliarudat hosszában, nagyon friss, 42°C &#8211, hőkezelt mézzel, gyümölcslé feléhez, másik edényben, sárgához hozzákeverünk, lisztből klasszikus, bekevert krém, szilikonforma mintáját, bekevert krémet, előkészített tortaformába, asztalhoz ütögetjük, szilikonformák, szilikonformát, mosogatógépben, belekanalazzuk, kifordíthatóak, hozzákeverünk, szilikonforma, hozzákeverjük, gyümölcslevet, sárgabarackos, tejszínhabbal, vaníliarudat, kilisztezett, sütőpapírral, ellenőrizzük, előkészített, tortaformába, legbiztosabb, narancskocka, melegítéstől, félbevágjuk, tisztítható, kuglófcsoda, készítésére, jégkockához, természetes, megfelelően, ellentétben, aktivitását, tömörítésre, hozzáütjük, kiborítjuk, kikaparjuk, tűpróbával, klasszikus, elmaradhat, használunk, kikeverjük, készítsünk, kibéleljük, kanalazzuk, sütőformát, gyümölcslé, őzgerincet, elkészítés,
© 2013 TVN.HU Kft.