|
|
|
... köhögéscsillapító, köptető, nyugtató, valamint szélhajtó, illetve gyermek-teakeverékek alkotórésze. A drogból készült tinktúrát gyermekek felsőlégúti hurutja elleni köhögéscsillapító, köptető hatású szirupban használják. Az ánizsmagolaj köhögést csillapító, illetve köptető instant teakeverékek, valamint orrkenőcs egyik hatóanyaga.
Forrás : https://nepgyogyaszat.com/nep... |
2022-06-22 23:46:51 |
|
|
|
|
|
|
Azért, mert szárít és ezáltal a tartósítandó élelmiszer víztartalmát annyira csökkenti, hogy a baktériumok képtelenek megélni benne.
Így aztán a cukorral, vagyis szirupban eltett befőtt sokkal tovább eláll a cukor nélkül üvegbe gyömöszölt gyümölcsnél.
Persze az élelmiszer tartósítás más kémiai módszereinek is megvannak a titkai.
Az alkohol a mikrobákat pusztítja ép... |
|
2018-08-08 17:19:50 |
|
|
|
|
|
|
... gyümölcsöket, és közepes lángon felforraljuk. A lángot mérsékelve 10-15 percig főzzük. A gyümölcsmártást lehűtjük, leszűrjük, és félretesszük a gyümölcsöket.
A visszamaradt szirupba folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a zselatin fixet, majd visszatesszük a gyümölcsöket. Az elkészült gyümölcsszószt ezután legalább fél órára hűtőbe tesszük.
K... |
2018-07-22 15:45:56 |
|
|
|
|
|
|
... desszerteket, ha tartósítasz néhány szép ribizlifürtöt. Főzz sűrűre 1 kg cukrot 5 dl vízzel (akkor jó, ha szálat tudsz belőle húzni), és szűrőkanálon meríts nagy szemű fürtöket a forró szirupba néhány percre. Szitán vagy sűrű rácson elrendezve hagyd kihűlni, majd szórd be vastagon átszitált porcukorral és szárítsd meg a napon tüllel letakarva vagy a langyos sütőben, nyitott ajtó m... |
|
2018-06-27 23:56:10 |
|
|
|
|
|
|
...
Málnaleves
A nyári gyümölcsökből szinte biztos, hogy készül valamilyen leves. A friss málnát többféleképp is felhasználhatjuk. Egyrészt főzhetjük, azaz a kevés cukorral készített szirupban megfuttatott málnát tejtermékekkel vagy gabona alapú ,,tejekkel" gazdagíthatjuk, zöld fűszerekkel (menta, bazsalikom, citromfű, citromos kakukkfű) ízesíthetjük... |
|
2018-06-23 23:59:33 |
|
|
|
|
|
|
... krémbe.
Pár szem epert meghagyunk díszítésnek, a többit kis kockára vágva belekeverjük a kész krémbe. Egy üvegtál aljára teszünk egy kis krémet, majd az előzőleg elkészített epres szirupba mártjuk a babapiskótákat és a krémre hegyezzük. Nem kell eláztatni a piskótát, éppen hogy csak belemártjuk.
Erre egy újabb réteg krém kerül, majd újból a babapiskóta.
... |
2018-05-10 19:07:42 |
|
|
|
|
|
|
... cukrot és a vizet tegyük egy nagy edénybe, majd lassú tűzön addig kavargassuk, amíg a cukor elolvad. Forraljuk fel, vegyük le a tűzről, közben hámozzunk meg 2 db citromot, a héját tegyük a szirupba, majd csavarjuk bele minden citrom levét is. Amikor a szirup langyos lesz, tegyük bele a megmosott bodzavirágokat, majd fedjük le az edényt és tegyük hűtőbe 4 napra. Ennyi idő alatt öss... |
2018-05-09 19:07:41 |
|
|
|
|
|
|
... gramm cukor,70 gramm bodzavirág(9 - 10db),db citrom.
Elkészítés:A vizet,cukrot felfőzzük,hagyjuk kihülni,majd az alaposan megmosott
bodzavirágot és a felkarikázott citromot a szirupba tesszük.
A letakart edényt 2 - 3 napig hűvös helyen érleljük,minden nap kevergetjük.
Majd leszűrve üvegekbe töltjük,hűtőbe tesszük.
... |
2018-05-03 20:02:17 |
|
|
|
|
|
|
... krémbe.
Pár szem epert meghagyunk díszítésnek, a többit kis kockára vágva belekeverjük a kész krémbe. Egy üvegtál aljára teszünk egy kis krémet, majd az előzőleg elkészített epres szirupba mártjuk a babapiskótákat és a krémre hegyezzük. Nem kell eláztatni a piskótát, éppen hogy csak belemártjuk.
Erre egy újabb réteg krém kerül, majd újból a babapiskóta.
... |
2018-04-07 00:41:42 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók: fél kiló cukor, 25 dkg dióbél
A dióbelet ledaráljuk és mozsárban finom péppé zúzzuk, majd keverő tálba tesszük. A cukrot 2 dl vízzel sűrű sziruppá főzzük. Akkor jó, ha a szirupba mártott kanalat hirtelen hidegvízbe mártva, a rajta megdermedt cukor kis golyóra formálható. Ekkor rögtön hozzáöntjük a dióhoz és jól összekeverjük. Ha kihűlt és megmerevedett, a nyújtódes... |
2017-12-13 12:26:15 |
|
|
|
|