Belépés
Az ánizs gyógyhtásairól
... köhögéscsillapító, köptető, nyugtató, valamint szélhajtó, illetve gyermek-teakeverékek alkotórésze. A drogból készült tinktúrát gyermekek felsőlégúti hurutja elleni köhögéscsillapító, köptető hatású szirupban használják. Az ánizsmagolaj köhögést csillapító, illetve köptető instant teakeverékek, valamint orrkenőcs egyik hatóanyaga.
Forrás : https://nepgyogyaszat.com/nep...
2022-06-22 23:46:51
Miért tartósít a cukor?
Azért, mert szárít és ezáltal a tartósítandó élelmiszer víztartalmát annyira csökkenti, hogy a baktériumok képtelenek megélni benne.
Így aztán a cukorral, vagyis szirupban eltett befőtt sokkal tovább eláll a cukor nélkül üvegbe gyömöszölt gyümölcsnél.
Persze az élelmiszer tartósítás más kémiai módszereinek is megvannak a titkai.
Az alkohol a mikrobákat pusztítja ép...
2018-08-08 17:19:50
Gyümölcsös joghurttál
... gyümölcsöket, és közepes lángon felforraljuk. A lángot mérsékelve 10-15 percig főzzük. A gyümölcsmártást lehűtjük, leszűrjük, és félretesszük a gyümölcsöket.

A visszamaradt szirupba folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a zselatin fixet, majd visszatesszük a gyümölcsöket. Az elkészült gyümölcsszószt ezután legalább fél órára hűtőbe tesszük.

K...
2018-07-22 15:45:56
3 hasznos tipp, mihez kezdj a savanykás ribizlivel!
... desszerteket, ha tartósítasz néhány szép ribizlifürtöt. Főzz sűrűre 1 kg cukrot 5 dl vízzel (akkor jó, ha szálat tudsz belőle húzni), és szűrőkanálon meríts nagy szemű fürtöket a forró szirupba néhány percre. Szitán vagy sűrű rácson elrendezve hagyd kihűlni, majd szórd be vastagon átszitált porcukorral és szárítsd meg a napon tüllel letakarva vagy a langyos sütőben, nyitott ajtó m...
2018-06-27 23:56:10
Nem csak süteménybe vagy szörpnek jó - így használd fel a...
...

Málnaleves

A nyári gyümölcsökből szinte biztos, hogy készül valamilyen leves. A friss málnát többféleképp is felhasználhatjuk. Egyrészt főzhetjük, azaz a kevés cukorral készített szirupban megfuttatott málnát tejtermékekkel vagy gabona alapú ,,tejekkel" gazdagíthatjuk, zöld fűszerekkel (menta, bazsalikom, citromfű, citromos kakukkfű) ízesíthetjük...
2018-06-23 23:59:33
Epres tiramisu
... krémbe.

Pár szem epert meghagyunk díszítésnek, a többit kis kockára vágva belekeverjük a kész krémbe. Egy üvegtál aljára teszünk egy kis krémet, majd az előzőleg elkészített epres szirupba mártjuk a babapiskótákat és a krémre hegyezzük. Nem kell eláztatni a piskótát, éppen hogy csak belemártjuk.

Erre egy újabb réteg krém kerül, majd újból a babapiskóta.
...
2018-05-10 19:07:42
Bodzaszörp télire
... cukrot és a vizet tegyük egy nagy edénybe, majd lassú tűzön addig kavargassuk, amíg a cukor elolvad. Forraljuk fel, vegyük le a tűzről, közben hámozzunk meg 2 db citromot, a héját tegyük a szirupba, majd csavarjuk bele minden citrom levét is. Amikor a szirup langyos lesz, tegyük bele a megmosott bodzavirágokat, majd fedjük le az edényt és tegyük hűtőbe 4 napra. Ennyi idő alatt öss...
2018-05-09 19:07:41
Bodza limonádé,bodzaszörp receptje.
... gramm cukor,70 gramm bodzavirág(9 - 10db),db citrom.
Elkészítés:A vizet,cukrot felfőzzük,hagyjuk kihülni,majd az alaposan megmosott
bodzavirágot és a felkarikázott citromot a szirupba tesszük.
A letakart edényt 2 - 3 napig hűvös helyen érleljük,minden nap kevergetjük.
Majd leszűrve üvegekbe töltjük,hűtőbe tesszük.
...
2018-05-03 20:02:17
Epres tiramisu
... krémbe.

Pár szem epert meghagyunk díszítésnek, a többit kis kockára vágva belekeverjük a kész krémbe. Egy üvegtál aljára teszünk egy kis krémet, majd az előzőleg elkészített epres szirupba mártjuk a babapiskótákat és a krémre hegyezzük. Nem kell eláztatni a piskótát, éppen hogy csak belemártjuk.

Erre egy újabb réteg krém kerül, majd újból a babapiskóta.
...
2018-04-07 00:41:42
MARCIPÁN DIÓBÓL - MARCIPÁN BURGONYA - sütemény
Hozzávalók: fél kiló cukor, 25 dkg dióbél
A dióbelet ledaráljuk és mozsárban finom péppé zúzzuk, majd keverő tálba tesszük. A cukrot 2 dl vízzel sűrű sziruppá főzzük. Akkor jó, ha a szirupba mártott kanalat hirtelen hidegvízbe mártva, a rajta megdermedt cukor kis golyóra formálható. Ekkor rögtön hozzáöntjük a dióhoz és jól összekeverjük. Ha kihűlt és megmerevedett, a nyújtódes...
2017-12-13 12:26:15
1 2 3 .....21 22 ..31 32 ...41 42 43 
Címkék: MARCIPÁN BURGONYA, ánizs gyógyhtásairól, savanykás ribizlivel, drogból készült, ánizsmagolaj köhögést, tartósítandó élelmiszer, baktériumok képtelenek, cukor nélkül, élelmiszer tartósítás, mikrobákat pusztítja, lángot mérsékelve, gyümölcsmártást lehűtjük, visszamaradt szirupba, zselatin fixet, elkészült gyümölcsszószt, forró szirupba, napon tüllel, langyos sütőben, nyári gyümölcsökből, friss málnát, kevés cukorral, kész krémbe, üvegtál aljára, előzőleg elkészített, krémre hegyezzük, újabb réteg, vizet tegyük, nagy edénybe, cukor elolvad, héját tegyük, szirup langyos, megmosott bodzavirágokat, alaposan megmosott, felkarikázott citromot, szirupba tesszük, letakart edényt, dióbelet ledaráljuk, szirupba mártott, rajta megdermedt, felhasználhatjuk, gyümölcsmártást, tejtermékekkel, babapiskótákat, bodzavirágokat, gyógyhtásairól, gazdagíthatjuk, gyümölcsszószt, megmerevedett, nepgyogyaszat, gyümölcsökből, összekeverjük, felkarikázott, ribizlifürtöt, visszatesszük, belekeverjük, tartósítandó, gyümölcsöket,
© 2013 TVN.HU Kft.