Belépés
A hagyma gyógyhatásairól
... ellen

Egy apróra vágott hagymát 3 evőkanál mézzel és 1/8 liter vízzel keverjük össze. Ezt a keveréket melegítsük meg, amíg felforr, néhány órán át hagyjuk állni, majd passzírozzuk át. A szirupból naponta háromszor egy evőkanálnyit vegyünk be. Gyermekek is fogyaszthatják. Erősebb hatást érhetünk el, ha egy teáskanál tormát vagy kakukkfüvet is teszünk a keverékhez. Az elő...
2019-05-20 22:17:36
3 hasznos tipp, mihez kezdj a savanykás ribizlivel!
... desszerteket, ha tartósítasz néhány szép ribizlifürtöt. Főzz sűrűre 1 kg cukrot 5 dl vízzel (akkor jó, ha szálat tudsz belőle húzni), és szűrőkanálon meríts nagy szemű fürtöket a forró szirupba néhány percre. Szitán vagy sűrű rácson elrendezve hagyd kihűlni, majd szórd be vastagon átszitált porcukorral és szárítsd meg a napon tüllel letakarva vagy a langyos sütőben, nyitott ajtó m...
2018-06-27 23:56:10
Bodzaszörp télire
... cukrot és a vizet tegyük egy nagy edénybe, majd lassú tűzön addig kavargassuk, amíg a cukor elolvad. Forraljuk fel, vegyük le a tűzről, közben hámozzunk meg 2 db citromot, a héját tegyük a szirupba, majd csavarjuk bele minden citrom levét is. Amikor a szirup langyos lesz, tegyük bele a megmosott bodzavirágokat, majd fedjük le az edényt és tegyük hűtőbe 4 napra. Ennyi idő alatt öss...
2018-05-09 19:07:41
Bodza limonádé,bodzaszörp receptje.
... gramm cukor,70 gramm bodzavirág(9 - 10db),db citrom.
Elkészítés:A vizet,cukrot felfőzzük,hagyjuk kihülni,majd az alaposan megmosott
bodzavirágot és a felkarikázott citromot a szirupba tesszük.
A letakart edényt 2 - 3 napig hűvös helyen érleljük,minden nap kevergetjük.
Majd leszűrve üvegekbe töltjük,hűtőbe tesszük.
...
2018-05-03 20:02:17
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
... piskótalap
20 dkg étcsokoládé
2 evőkanál olaj
1 kávéskanál kakaó
csokoládéreszelék (egyszínű, de lehet színes is)


Elkészítés:
Vastag falú lábasban, a cukorszirupban, a kettévágott vaníliarúddal együtt, 10 percig főzzük a körtéket. A levükben hagyjuk kihűlni, majd lecsöpögtetjük, és másnapig hűtőbe tesszük. A zselatinlapokat hideg vízbe ázt...
2017-05-11 08:45:51
Meggyes (cseresznyés) kocka
... hozzá a felaprított csokoládét, hagyjuk állni 2 percig. Ez után az idő, keverjük szerezni sima szósszal. Hagyjuk fény cukormáz besűrűsödik.

Ezen kívül:

cseresznye szirupban díszíteni
fél pohár cherry brandy vagy amaretto

teljesítmény:

Egy nagy tálca, hogy az első felső kakaót. Enyhén benedvesített fél cseresznyepálinka (sza...
2017-02-23 12:58:51
Zsidó sütemények
... szirupot. A mézet, a cukrot, a vizet és a gyömbérport széles serpenyőben összeforraljuk. Legalább negyed órán át főzzük, amíg a cukor teljesen felolvad. Óvatosan belerakjuk a csigákat a szirupba, lefedjük és lassú tűzön fél órán át szép barnára főzzük. Közben lyukas kanállal óvatosan megmozgatjuk őket, nehogy összeragadjanak. Amikor kész van, egy csésze hideg vizet öntünk a gyöngy...
2016-10-06 13:58:35
Magyar Zsidó Honlap: sütemények, édességek
... szirupot. A mézet, a cukrot, a vizet és a gyömbérport széles serpenyőben összeforraljuk. Legalább negyed órán át főzzük, amíg a cukor teljesen felolvad. Óvatosan belerakjuk a csigákat a szirupba, lefedjük és lassú tűzön fél órán át szép barnára főzzük. Közben lyukas kanállal óvatosan megmozgatjuk őket, nehogy összeragadjanak. Amikor kész van, egy csésze hideg vizet öntünk a gyöngy...
2015-12-10 16:34:38
forralt bor
... csokoládés forralt bor ideális bulikra, de akár hétvégi, esti melegítő italként is.

Más tippek
A forralt borhoz szirupot (víz, cukor, fahéj, szegfűszeg) kell főzni. A leszűrt szirupba kell önteni a bort és utána már CSAK melegíteni szabad. (Bort nem forralunk!) Teljesen felesleges fűszerek: csillagánizs, bors, kömény, paprika stb. De még a citrom és annak leve is!...
2015-11-28 20:33:23
SÜTÉS NÉLKÜLI sütemények
... vaníliás
cukor
Csokoládémázhoz: vaj, kakaópor, cukor


Elkészítés: A vaníliás pudingot a tasakon leírt módon elkészítem. Az
almákat vékony szeletekre vágom, és cukros, fahéjas szirupban felfőzöm.
Vigyázok, hogy az alma csak éppen megpuhuljon. Kiveszem és
lecsepegtetem.
Egy jénai tál aljára elrendezek egy sor kekszet. Rárakok a karikára ...
2015-11-16 13:57:45
1 2 3 .5 6 .8 9 10 11 12 
Címkék: Magyar Zsidó Honlap, SÜTÉS NÉLKÜLI, hagyma gyógyhatásairól, savanykás ribizlivel, apróra vágott, keveréket melegítsük, szirupból naponta, evőkanálnyit vegyünk, teáskanál tormát, forró szirupba, napon tüllel, langyos sütőben, vizet tegyük, nagy edénybe, cukor elolvad, héját tegyük, szirup langyos, megmosott bodzavirágokat, alaposan megmosott, felkarikázott citromot, szirupba tesszük, letakart edényt, kettévágott vaníliarúddal, levükben hagyjuk, zselatinlapokat hideg, felaprított csokoládét, nagy tálca, első felső, gyömbérport széles, cukor teljesen, csésze hideg, forralt borhoz, leszűrt szirupba, vaníliás pudingot, tasakon leírt, alma csak, csokoládémázhoz, zselatinlapokat, gyógyhatásairól, összeragadjanak, bodzavirágokat, fogyaszthatják, összeforraljuk, lecsöpögtetjük, cukorszirupban, lecsepegtetem, benedvesített, ribizlifürtöt, vaníliarúddal, felkarikázott, bodzavirágot, megmozgatjuk, passzírozzuk, teljesítmény, csillagánizs, szűrőkanálon, desszerteket, evőkanálnyit, besűrűsödik, kavargassuk, étcsokoládé,
© 2013 TVN.HU Kft.