Belépés
Szedres-joghurtos kocka
... tepsi aljába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet.
30 dkg szedret a nádcukorral és a vanília kikapart magjaival egy kis lábasba tesszük, és 8-10 perc alatt sziruposra főzzük.
A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, és ha megpuhultak, belekeverjük a meleg szederkrémbe, és hagyjuk kihűlni.
A tejszínhez keverjük a cukrot, és ke...
2018-07-25 00:39:22
Gofri eperöntettel
... megmosott, kicsumázott gyümölcsöt feldaraboljuk, és kis nyeles edényben összeforgatjuk a cukorral, valamint a vaníliarúd kikapart belsejével. Hozzáadunk 2 ek vizet, felforraljuk, és sziruposra főzzük kb. 5 perc alatt. A gofrikat a kihűlt öntettel meglocsolva kínáljuk.



PATAKY KRISZTINA...
2018-05-31 23:24:30
Szedres-joghurtos kocka
... tepsi aljába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet.
30 dkg szedret a nádcukorral és a vanília kikapart magjaival egy kis lábasba tesszük, és 8-10 perc alatt sziruposra főzzük.
A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, és ha megpuhultak, belekeverjük a meleg szederkrémbe, és hagyjuk kihűlni.
A tejszínhez keverjük a cukrot, és ke...
2017-10-06 22:17:40
Pitypang méz
... főni a citromfűvel együtt.Ha elkezd forrni,leszűrjük,jól kinyomkodjuk a virágokat.Majd a vissza maradt...
2017-09-28 11:18:31
Sajtos szüreti saláta
... kisméretű nyeles forralóban a vörösbort a cukorral melegítsük össze és addig hagyjuk közepes láng felett forrni, amíg a felére redukálódik. Ekkor öntsük hozzá a balzsamecetet és főzzük sziruposra. Hagyjuk kihűlni. A bekevert salátát az öntettel meglocsolva tálaljuk, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg.

...
2015-10-08 21:34:51
Krémsajtos-erdeigyümölcsös csokoládékehely
... gyümölcsből 1 csészényit 1/4 csésze porcukorral és 1 evőkanál lime-lével. Közepes hőmérsékleten forraljuk, majd vegyük le a hőmérsékletet, és alkalmankénti keveréssel kb. 10 perc alatt főzzük sziruposra, közben próbáljuk meg villával egyneműsíteni. Ha szükséges, némi víz hozzáadásával pótolhatjuk a folyadékveszteséget. A végén adjunk hozzá málnapálinkát. Mikor elkészült, hűtsük le...
2014-11-23 19:25:15
A legfinomabb édes és sós palacsinták
... magházukat, tegyük egy lábosba, öntsük rájuk a bort, ugyanannyi vizet, tegyük bele a cukrot és a fahéjat. 20 perc alatt főzzük puhára a körtéket. A boros levet tovább forralva sűrítsük be sziruposra. A mogyorót száraz, forró serpenyőben pirítsuk meg. A palacsintákat tálaljuk a körtével, locsoljuk meg a boros sziruppal, szórjuk meg a pirított mogyoróval.

A legfinomabb éd...
2013-08-28 17:39:37
A legfinomabb édes és sós palacsinták
... magházukat, tegyük egy lábosba, öntsük rájuk a bort, ugyanannyi vizet, tegyük bele a cukrot és a fahéjat. 20 perc alatt főzzük puhára a körtéket. A boros levet tovább forralva sűrítsük be sziruposra. A mogyorót száraz, forró serpenyőben pirítsuk meg. A palacsintákat tálaljuk a körtével, locsoljuk meg a boros sziruppal, szórjuk meg a pirított mogyoróval.

A legfinomabb éd...
2013-08-28 17:39:34
Marcipánmassza - Házilag
... kicsúsztatjuk.
A tiszta mandulákat egy napig szétterítve szárítjuk, majd diódarálóval ledaráljuk.
Felét 10 dkg szitált porcukorral összedolgozzuk.
10 dkg cukrot a fél dl vízzel sziruposra főzzük, és kissé lehűtve, elegyítjük a cukros mandulával.
A maradék mandulát a massza igényének megfelelően adjuk hozzá fokozatosan, és simára gyúrjuk.
A marcipánt külö...
2012-08-22 17:54:55
mogyorós ...muffin
... főni. Beledobom a megpucolt darab gyömbért egészben. Ha már szépen forr, és látszólag puha (kb 10 perc), akkor kiveszem a narancshéjakat és a gyömbért, és a cukorral továbbforralom. Szép sziruposra összesűrűsödik kb. 10 perc alatt, akkor leveszem a tűzről, és összeturmixolom. Hagyom hűlni.

Hozzávalók a narancsos mascarponekrémhez:

1 narancs kifacsart, leszűrt...
2011-10-08 15:28:46
1 2 3 
Címkék: PATAKY KRISZTINA, legfinomabb édes, vanília kikapart, zselatinlapokat hideg, meleg szederkrémbe, tejszínhez keverjük, vaníliarúd kikapart, kihűlt öntettel, citromfűvel együtt, vissza maradt, cukorral melegítsük, felére redukálódik, bekevert salátát, öntettel meglocsolva, végén adjunk, boros levet, mogyorót száraz, palacsintákat tálaljuk, boros sziruppal, pirított mogyoróval, tiszta mandulákat, napig szétterítve, cukros mandulával, maradék mandulát, massza igényének, marcipánt külö, megpucolt darab, cukorral továbbforralom, narancsos mascarponekrémhez, erdeigyümölcsös, csokoládékehely, összeturmixolom, zselatinlapokat, receptgaleriak, összeforgatjuk, narancshéjakat, marcipánmassza, összesűrűsödik, továbbforralom, összedolgozzuk, palacsintákat, kicsúsztatjuk, egyneműsíteni, feldaraboljuk, balzsamecetet, alkalmankénti, hőmérsékleten, hőmérsékletet, málnapálinkát, hozzáadásával, eperöntettel, belekeverjük, kinyomkodjuk, szederkrémbe, diódarálóval, felforraljuk, megpuhultak, serpenyőben, szétterítve, kicsumázott,
© 2013 TVN.HU Kft.