|
|
|
... tepsi aljába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet.
30 dkg szedret a nádcukorral és a vanília kikapart magjaival egy kis lábasba tesszük, és 8-10 perc alatt sziruposra főzzük.
A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, és ha megpuhultak, belekeverjük a meleg szederkrémbe, és hagyjuk kihűlni.
A tejszínhez keverjük a cukrot, és ke... |
2018-07-25 00:39:22 |
|
|
|
|
|
|
... megmosott, kicsumázott gyümölcsöt feldaraboljuk, és kis nyeles edényben összeforgatjuk a cukorral, valamint a vaníliarúd kikapart belsejével. Hozzáadunk 2 ek vizet, felforraljuk, és sziruposra főzzük kb. 5 perc alatt. A gofrikat a kihűlt öntettel meglocsolva kínáljuk.
PATAKY KRISZTINA... |
|
2018-05-31 23:24:30 |
|
|
|
|
|
|
... tepsi aljába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet.
30 dkg szedret a nádcukorral és a vanília kikapart magjaival egy kis lábasba tesszük, és 8-10 perc alatt sziruposra főzzük.
A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, és ha megpuhultak, belekeverjük a meleg szederkrémbe, és hagyjuk kihűlni.
A tejszínhez keverjük a cukrot, és ke... |
2017-10-06 22:17:40 |
|
|
|
|
|
|
... főni a citromfűvel együtt.Ha elkezd forrni,leszűrjük,jól kinyomkodjuk a virágokat.Majd a vissza maradt... |
|
2017-09-28 11:18:31 |
|
|
|
|
|
|
... kisméretű nyeles forralóban a vörösbort a cukorral melegítsük össze és addig hagyjuk közepes láng felett forrni, amíg a felére redukálódik. Ekkor öntsük hozzá a balzsamecetet és főzzük sziruposra. Hagyjuk kihűlni. A bekevert salátát az öntettel meglocsolva tálaljuk, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg.
... |
|
2015-10-08 21:34:51 |
|
|
|
|
|
|
... gyümölcsből 1 csészényit 1/4 csésze porcukorral és 1 evőkanál lime-lével. Közepes hőmérsékleten forraljuk, majd vegyük le a hőmérsékletet, és alkalmankénti keveréssel kb. 10 perc alatt főzzük sziruposra, közben próbáljuk meg villával egyneműsíteni. Ha szükséges, némi víz hozzáadásával pótolhatjuk a folyadékveszteséget. A végén adjunk hozzá málnapálinkát. Mikor elkészült, hűtsük le... |
2014-11-23 19:25:15 |
|
|
|
|
|
|
... magházukat, tegyük egy lábosba, öntsük rájuk a bort, ugyanannyi vizet, tegyük bele a cukrot és a fahéjat. 20 perc alatt főzzük puhára a körtéket. A boros levet tovább forralva sűrítsük be sziruposra. A mogyorót száraz, forró serpenyőben pirítsuk meg. A palacsintákat tálaljuk a körtével, locsoljuk meg a boros sziruppal, szórjuk meg a pirított mogyoróval.
A legfinomabb éd... |
2013-08-28 17:39:37 |
|
|
|
|
|
|
... magházukat, tegyük egy lábosba, öntsük rájuk a bort, ugyanannyi vizet, tegyük bele a cukrot és a fahéjat. 20 perc alatt főzzük puhára a körtéket. A boros levet tovább forralva sűrítsük be sziruposra. A mogyorót száraz, forró serpenyőben pirítsuk meg. A palacsintákat tálaljuk a körtével, locsoljuk meg a boros sziruppal, szórjuk meg a pirított mogyoróval.
A legfinomabb éd... |
2013-08-28 17:39:34 |
|
|
|
|
|
|
... kicsúsztatjuk.
A tiszta mandulákat egy napig szétterítve szárítjuk, majd diódarálóval ledaráljuk.
Felét 10 dkg szitált porcukorral összedolgozzuk.
10 dkg cukrot a fél dl vízzel sziruposra főzzük, és kissé lehűtve, elegyítjük a cukros mandulával.
A maradék mandulát a massza igényének megfelelően adjuk hozzá fokozatosan, és simára gyúrjuk.
A marcipánt külö... |
2012-08-22 17:54:55 |
|
|
|
|
|
|
... főni. Beledobom a megpucolt darab gyömbért egészben. Ha már szépen forr, és látszólag puha (kb 10 perc), akkor kiveszem a narancshéjakat és a gyömbért, és a cukorral továbbforralom. Szép sziruposra összesűrűsödik kb. 10 perc alatt, akkor leveszem a tűzről, és összeturmixolom. Hagyom hűlni.
Hozzávalók a narancsos mascarponekrémhez:
1 narancs kifacsart, leszűrt... |
2011-10-08 15:28:46 |
|
|
|
|