Regisztráció  Belépés
A macedón miniszterelnök a népszavazáson való részvételre buzdított
...
A szociáldemokrata kormányfő szkopjei sajtótájékoztatóján arra biztatta a macedón polgárokat, hogy vállaljanak felelősséget jövőjükért, és a szeptember 30-ai népszavazáson válasszák az Európai Unióhoz és NATO-hoz vezető utat. "A sötétség és az elszigeteltség helyett arra kérem önöket, hogy válasszák a világosságot és a jövőt" - hangsúlyozta a kormányfő.
Mint mondta, meg ...
2018-07-31 17:32:01
A macedón parlament ratifikálta az ország nevének megváltoztatásáról szóló egyezményt
... a Görögországgal kötött megállapodást. A jobboldali párt szerint azzal, hogy közvita nélkül, gyorsított eljárásban fogadták el a macedón-görög névvita rendezéséről szóló egyezményt, a szkopjei vezetés törvényt sértett. A VMRO-DPMNE szerint emellett a megállapodás alkotmányellenes, és semmibe veszi a macedónok nemzeti identitását.
A szkopjei parlament előtt napok óta tüntető j...
2018-06-20 14:41:47
A macedón kormányfő az elnök visszahívását helyezte kilátásba, ha nem hagyja jóvá az ország nevének megváltozta
... kezdeményezni fogja az elnök visszahívását. Vége a színlelésnek, a hazudozásnak, a személyes és politikai számításoknak. Macedóniának előre kell lépnie" - hangsúlyozta a macedón kormányfő a szkopjei Kanal 5 televízióban kedden késő este.
Az elnök visszahívásához a parlamenti képviselők kétharmadának támogatására van szükség, míg a kormányzó balközép koalíciónak a 120 tagú tör...
2018-06-20 08:11:21
A macedón kormány elfogadta az ország új nevére vonatkozó javaslatot
... sem a macedónok, sem a görögök többsége nem ért egyet. Miután kiderült, hogy megegyezett a két fél, Szkopjéban és Athénban is tiltakozásokat szerveztek. A vasárnapi aláírást követően a szkopjei parlament előtt korábban békésen tüntető tömeg agresszívvá vált, és összecsapott a rendőrökkel. Hét rendőr megsérült, 25 tüntetőt pedig őrizetbe vettek. A tiltakozók kövekkel, palackokkal é...
2018-06-18 13:42:50
Krónika 4. rész (államközi egyezmények)
... általános vita során a Miniszterelnökség államtitkára.
Takács Szabolcs Ferenc kiemelte: a balkáni ország külpolitikájának kiemelt prioritása az uniós és az euroatlanti csatlakozás, a szkopjei kormány számára pedig legitimációs kérdés, hogy az integráció területén mielőbb eredményeket tudjon felmutatni.
Mindeközben, mondta, az unió erősíti a kézzelfogható együttműködést, ...
2018-06-12 13:11:26
Négy ítélet vár Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnökre
...
A Macedóniát több mint tíz évig vezető jobboldali Nikola Gruevszkit május végén találta bűnösnek egy szkopjei bíróság, mert miniszterelnökként politikai befolyását latba vetve, törvényellenes módon vásárolt páncélozott luxusautót a kormány, de voltaképpen saját maga számára.
A BIRN információi szerint azonban további négy esetben is bűnösnek találhatják. Gruevszki mindeg...
2018-06-07 11:31:24
Több tízezren tüntettek a macedón kormány ellen
...
A macedón sajtó beszámolói szerint a légi felvételek alapján megállapítható, hogy mintegy 50-60 ezren gyűltek össze szombaton a szkopjei kormány épülete előtt.
A Belső Macedón Forradalmi Szervezet - Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártjának (VMRO-DPMNE) szimpatizánsai szerint Zoran Zaev szociáldemokrata miniszterelnök nem tartotta be az egy évvel ezelőtti kormányalak...
2018-06-03 20:51:32
Alapjogokért Központ: "Soros György hálózata" áll Nikola Gruevszki elítélése mögött
... társadalom határok és határvédelem nélküli ideáját" - vélekedik az Alapjogokért Központ.
Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnököt május 23-án két év börtönbüntetésre ítélte egy szkopjei bíróság hivatali visszaélés vádjával.
A vád szerint Gruevszki miniszterelnökként politikai befolyását latba vetve, törvényellenes módon vásárolt páncélozott luxusautót a kormány, vo...
2018-05-29 17:12:37
A macedón-görög névvita mihamarabbi rendezését sürgette az Európai Bizottság elnöke Szkopjéban
...
A Vesti.mk szkopjei hírportál szerint Juncker kiemelte: a negyed évszázados névvita rendezése a jószomszédi kapcsolatok kialakítása mellett Macedónia európai integrációjának előrehaladása miatt is fontos lépés lenne. "A két országnak közösen kell megtalálni a megoldást. Nem akarom kioktatni az érintetteket" - fogalmazott az Európai Bizottság elnöke.
Mint mondta, már akk...
2018-02-25 23:42:18
Megalakulásának tizenötödik évfordulóját ünnepelte a Macedóniai Magyarok Teleház Szervezete
... gyermekei részére pedig tovább tudja adni. Ezért kiemelten fontos a macedóniai Teleház működése is, amelyhez a magyar kormánya igyekszik évről vére biztosítani az anyagi hátteret.
A szkopjei ünnepség előtt az államtitkár Krusevóba látogatott, ahol a város polgármesterével koszorút helyezett el a helyi 1956-os emléktáblánál, majd látogatást tett a prilepi első világháborús ném...
2018-02-04 07:14:41
1 2 3 4 5 6 
Címkék: Nikola Gruevszki, Alapjogokért Központ, Soros György, Európai Bizottság, Macedóniai Magyarok Teleház Szervezete, Európai Unióhoz, Takács Szabolcs Ferenc, Nikola Gruevszkit, Belső Macedón Forradalmi Szervezet, Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártjának, Zoran Zaev, macedón miniszterelnök, népszavazáson való, macedón parlament, ország nevének, macedón kormányfő, elnök visszahívását, macedón kormány, macedón-görög névvita, szociáldemokrata kormányfő, macedón polgárokat, szeptember 30-ai, elszigeteltség helyett, jobboldali párt, szkopjei vezetés, megállapodás alkotmányellenes, macedónok nemzeti, szkopjei parlament, szkopjei Kanal, elnök visszahívásához, parlamenti képviselők, kormányzó balközép, görögök többsége, vasárnapi aláírást, tiltakozók kövekkel, balkáni ország, euroatlanti csatlakozás, szkopjei kormány, integráció területén, unió erősíti, kézzelfogható együttműködést, szkopjei bíróság, macedón sajtó, légi felvételek, negyed évszázados, jószomszédi kapcsolatok, macedóniai Teleház,
© 2013 TVN.HU Kft.