Belépés
Október 23. - Boross Péter: 1956 egy vérig sértett nemzet dühkitörése volt
... megsértik, akkor mindez robbanáshoz vezethet. Reménytelenek azok a vállalkozások, amelyek a magyarokat "kozmopolita, internacionalista irányba akarják kényszeríteni" - hangsúlyozta a volt kormányfő, a Szabadságharcosokért Közalapítvány elnöke, hozzátéve: ezek a törekvések bukásra vannak ítélve.
Boross Péter leszögezte: 1956 azt parancsolja, hogy a magyar szabadság, önállóság,...
2018-10-22 17:22:45
EU-tisztújítás - Maros Sefcovic és Frans Timmermans szállt csak ringbe a határidő végéig a PES csúcsjelöltségéé
... emlegették, ő azonban nem szállt versenybe.
Az előző, 2014-es EP-választáson Jean-Claude Juncker volt a legtöbb szavazatot szerző néppárt listavezetője. Az uniós tagországok állam- és kormányfőit tömörítő Európai Tanács ezért őt jelölte az Európai Bizottság elnökének, az Európai Parlament pedig meg is választotta a tisztségre.
Ugyan várhatóan jövőre is a néppárti lesz a...
2018-10-20 15:33:27
Kétnapos tanácskozást tartanak a V4 államfői Szlovákiában
... három rendszerváltó országának euroatlanti integrációját. Csehszlovákia kettéválásával, Csehország és ...
2018-10-11 13:32:02
EU-tisztújítás - Frans Timmermans elindul az európai szociáldemokraták csúcsjelölti tisztségéért
... komoly alkupozícióba hozhat más pártokat.
Az előző, 2014-es választáson Jean-Claude Juncker volt a legtöbb szavazatot megszerző EPP csúcsjelöltje. Az uniós országok állam-, illetve kormányfőit tömörítő Európai Tanács ezért őt jelölte az Európai Bizottság elnökének, az EP pedig megválasztotta a tisztségre.
A csúcsjelölti rendszer már a legutóbb is vitákat váltott ki, ug...
2018-10-10 18:23:42
Nemzetközi terrorelhárítási gyakorlat kezdődött Révkomáromban
... tömegrendezvényen végrehajtott terrorakcióval és túszejtéssel lesz dolguk.
A nyilvánosság számára nyitott gyakorlaton - a megnyitón Andrej Kiska szlovák államfő és Peter Pellegrini kormányfő is megjelent - az érdeklődők a legmodernebb technikával ismerkedhetnek meg. Láthatóak lesznek egyebek között Bell 429, Mi-171 és a Black Hawk Sikorsky UH-60 típusú helikopterek, különféle...
2018-10-10 11:52:21
Szlovák parlamenti elnök: csak egy erős EU lehet partnere a nagyhatalmaknak
... megerősítése és az illegális migráció ellen küzdelem.
A cseh sajtó által "slavkovi háromszögnek" (S3) nevezett csoportot Csehország, Szlovákia és Ausztria hozta létre 2015 januárjában a kormányfők találkozóján a dél-morvaországi Slavkovban (régi nevén Austerlitz). A három ország kormányfője akkor megegyezett, hogy szorosabb szomszédsági együttműködést alakítanak ki regionális...
2018-10-04 23:37:14
Szlovák újságíró-gyilkosság - Hetvenezer eurót fizethettek Kuciak meggyilkolásáért
... országban, s heteken belül korábban sosem látott tüntetéssorozat...
2018-10-01 15:32:57
Szlovák újságíró-gyilkosság - Az őrizetbe vettek közül három személy ellen indítottak eljárást
... előrelépni a szlovák közvéleményt rendkívüli mértékben megrázó februári kettős gyilkosság felderítésében, csütörtökön a szlovák politikai élet több szereplője, köztük Peter Pellegrini kormányfő, valamint a meggyilkolt újságíró családjának ügyvédje is üdvözölte.
A kettős gyilkosság áldozatait - egy fiatal szlovák tényfeltáró újságírót, Ján Kuciakot és barátnőjét - február végé...
2018-09-28 16:53:39
EU-csúcs - Pellegrini: a Frontex ne helyettesítsen, hanem kiegészítsen
... és hatásköreit.
"A Frontex esetében azt tartjuk fontosnak, hogy az ne helyettesítse a határőrségek vagy a tagállamok (más hasonló) egységeinek szuverenitását" - mondta a szlovák kormányfő, aki szerint az európai politikusoknak minden olyan megoldást támogatniuk kellene, amelyikről világos, hogy képes hozzájárulni az unió határainak megvédéséhez.
Működőképes lehetne az eg...
2018-09-19 23:26:56
Külföldi sajtó Magyarországról - Cikkek a Sargentini-jelentés kapcsán felszínre került uniós megosztottságról
... alapok visszatartása. A cikk szerint Emmanuel Macron francia elnöknek igaza van abban, hogy az Európai Néppárt nem támogathatja egyszerre Angela Merkel német kancellárt és Orbán Viktor kormányfőt.
Mehreen Khannak, a brit napilap újságírójának írása szerint "Orbán drámája" oldalvonalra helyezi Jean-Claude Juncker uniós bizottsági elnök évértékelő beszédét. Mint írta, a Magyaro...
2018-09-12 12:53:34
1 2 3 ...........................83 84 ..............125 126 .............166 167 168 
Címkék: Boross Péter, Maros Sefcovic, Frans Timmermans, Szabadságharcosokért Közalapítvány, EP-választáson Jean-Claude Juncker, Európai Tanács, Európai Bizottság, Európai Parlament, Jean-Claude Juncker, Andrej Kiska, Peter Pellegrini, Black Hawk Sikorsky UH-60, Emmanuel Macron, Európai Néppárt, Angela Merkel, Orbán Viktor, Mehreen Khannak, vérig sértett, határidő végéig, európai szociáldemokraták, őrizetbe vettek, volt kormányfő, törekvések bukásra, magyar szabadság, legtöbb szavazatot, uniós tagországok, néppárti lesz, uniós országok, csúcsjelölti rendszer, nyilvánosság számára, megnyitón Andrej, legmodernebb technikával, illegális migráció, cseh sajtó, kormányfők találkozóján, dél-morvaországi Slavkovban, három ország, szlovák közvéleményt, szlovák politikai, meggyilkolt újságíró, kettős gyilkosság, fiatal szlovák, határőrségek vagy, szlovák kormányfő, európai politikusoknak, unió határainak, cikk szerint, brit napilap, terrorelhárítási, meggyilkolásáért, megosztottságról, csúcsjelöltségéé,
© 2013 TVN.HU Kft.