Regisztráció  Belépés
Sargentini-jelentés - Az EP illetékes szakbizottsága jövő hétfőn szavaz a magyarországi különjelentésről
... civil szervezetekre kirótt büntetőadókat. Végezetül kiemelte: szigorúnak kell lenni és világos üzenetet kell küldeni, hogy ezen intézkedések elfogadhatatlanok.
Az osztrák szociáldemokrata Josef Weidenholzer méltatta a jelentést, amely szerinte tényszerű és bizonyítékok alapján készült.
Az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) nevű frakció részéről Marek Jurek azon vé...
2018-06-20 20:12:12
Bizalmatlansági indítványt terjesztett be a román szociálliberális kormány ellen a jobbközép ellenzék
... korlátozni az ügyészek mozgásterét és enyhíteni a büntetőjog szigorát.
A PNL vezérszónoka szerint Dancila alkalmatlan a kormányfői tisztségre, és kizárólag Liviu Dragnea, s Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökének utasításait hajtja végre, akinek az akaratával nem mer szembeszállni. Dragneát egy korrupciós ügyben kapott, felfüggesztett börtönbüntetése akadályozta meg abban, hogy...
2018-06-20 17:22:11
November 25-e ezentúl a Vajdaság napja lesz Szerbiában
... Párt (SPS), valamint az annak listáján a parlamentbe bejutott más párthoz tartozó képviselők. A hat ellenzéki párt nemmel voksolt.
A Szerb Radikális Párt (SRS) és a Vajdasági Szociáldemokrata Liga (LSV) szerint a javaslat tartalma nem felel meg a történelmi tényeknek, a Demokrata Párt (DS) szerint pedig ezzel figyelmen kívül hagyják a Vajdaság antifasiszta történelmét, míg az...
2018-06-19 19:43:01
Cseh kormányalakítás - Milos Zeman kifogásolja a szociáldemokraták külügyminiszter-jelöltjét
... prágai források azt állítják: Zeman elsősorban azért ellenzi Poche külügyminiszterségét, mert a legutóbbi államfőválasztáson nem őt, hanem ellenfelét támogatta.
Jan Hamácek szociáldemokrata pártelnök közölte: Poche jelöltségét nem kívánják visszavonni, s meggyőződése hogy a felek a személyes találkozón tisztázzák a problémákat.
Diplomáciai megfigyelők Prágában arra szá...
2018-06-17 17:32:18
Illegális bevándorlás - Német lap: a szakítás gondolatával foglalkozik a CDU és a CSU
... mondják, hogy a pártelnök elbocsátása a miniszteri tisztségből egyenlő lenne a testvérpárti kapcsolat és a kormánykoalíció felmondásával.
Amennyiben a CDU, a CSU és a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) koalíciója megszűnik, a CDU és az SPD a liberális Szabad Demokrata Párttal (FDP), vagy a Zöldekkel folytathatná a kormányzást.
A 703 fős szövetségi parlamentben a CDU-nak é...
2018-06-17 15:01:47
Illegális bevándorlás - Horst Seehofer: a CSU nem akar kormányválságot Németországban
... bevezetésére.
Erre a lépésre Angela Merkel a belügyminiszter menesztésével válaszolhat, a konfliktus így a CDU és a CSU szövetségének felszámolásához és a CDU, a CSU és a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) koalíciójának felbomlásához vezethet.
Angela Merkel és Horst Seehofer legutóbb szerdán próbálta meg személyesen rendezni a vitát. A késő estig húzódó eredménytelen tárg...
2018-06-17 13:01:41
A cseh lakosságot megosztja az azonos neműek házasságkötésének lehetősége
...
A CVVM közvélemény-kutató intézet májusi felmérése szerint a megkérdezettek 64 százaléka egyetért azzal, hogy az azonos nemű párok örökbe fogadhassák partnerük gyermekét. Ugyanakkor az emberek 48 százaléka azt is lehetővé tenné az azonos nemű pároknak, hogy árva gyermekeket fogadjanak örökbe. Ezt a megkérdezettek 45 százaléka ellenezte.
Függetlenül a felméréstől, Csehors...
2018-06-16 14:41:42
Cseh kormányalakítás - A szociáldemokraták belső pártszavazáson igent mondtak a kormányzati részvételre
... 64,74 százaléka vett részt, ami több mint 11 ezer embert jelent. A CSSD kormányzati részvételét a szavazók 58,53 százaléka támogatta, míg 40,20 százalék ellenezte.
A belső szociáldemokrata szavazás eredményével véglegesen megnyílt az út az ANO-CSSD kormánykoalíció megkötéséhez.
Milos Zeman államfő egy hete nevezte ki Andrej Babist újra miniszterelnökké és kormányalakítá...
2018-06-15 17:12:07
A szlovén államfő június 22-re hívta össze a parlament alakuló ülését
... alapján közzétett adatok szerint az SDS 25 mandátumot szerzett a parlamentben. Marjan Sarec nemrég alapított balközép pártja, a Marjan Sarec Listája (LMS) 13 mandátummal a második, a Szociáldemokrata Párt (SD) és Miro Cerar ügyvivő kormányfő pártja, a Modern Közép Pártja (SMC) 10-10 mandátummal a harmadik helyen végzett.
Az említett pártok mellett még átlépi a 4 százalékos pa...
2018-06-15 16:12:04
Cseh kormányalakítás - Babis várhatóan vasárnap ismerteti Zemannal az új kormány személyi összetételét
... kormánya pedig a kommunista párt segítségével szerezzen bizalmat a parlamentben. Zeman viszont támogatja Babist, akárcsak azt, hogy a választáson győztes mozgalma (ANO) a Cseh Szociáldemokrata Párttal (CSSD) lépjen kormánykoalícióra.
Miután az ANO-nak és a CSSD-nek a 200 tagú képviselőházban 93 képviselője van (78 és 15), az új kormánykoalíció csak egy harmadik erő segítségé...
2018-06-14 18:52:15
1 2 3 ..................226 227 ..........339 340 .........452 453 454 
Címkék: Milos Zeman, Horst Seehofer, Josef Weidenholzer, Európai Konzervatívok, Marek Jurek, Liviu Dragnea, Szociáldemokrata Párt, Szerb Radikális Párt, Vajdasági Szociáldemokrata Liga, Demokrata Párt, Német Szociáldemokrata Párt, Szabad Demokrata Párttal, Angela Merkel, Andrej Babist, Marjan Sarec, Marjan Sarec Listája, Miro Cerar, Modern Közép Pártja, Cseh Szociáldemokrata Párttal, magyarországi különjelentésről, román szociálliberális, jobbközép ellenzék, szakítás gondolatával, cseh lakosságot, azonos neműek, szociáldemokraták belső, kormányzati részvételre, szlovén államfő, parlament alakuló, osztrák szociáldemokrata, ügyészek mozgásterét, büntetőjog szigorát, kormányfői tisztségre, korrupciós ügyben, annak listáján, parlamentbe bejutott, javaslat tartalma, történelmi tényeknek, személyes találkozón, pártelnök elbocsátása, miniszteri tisztségből, testvérpárti kapcsolat, kormánykoalíció felmondásával, liberális Szabad, lépésre Angela, belügyminiszter menesztésével, késő estig, azonos nemű,
© 2013 TVN.HU Kft.