Regisztráció  Belépés
Emelkedő bevételek mellett csökkent a Daimler nyeresége a harmadik negyedévben
... százalékkal 3,07 milliárd euróra csökkent. A Daimler teherautó ágazata 17 százalékkal 9,19 milliárd euróra, a buszoké pedig 8 százalékkal 1,01 milliárd euróra nőtt. A konszern pénzügyi szolgáltatási ágazata 14 százalékkal 5,83 milliárd euróra növelte bevételét.
Az év első kilenc hónapjában a Daimler bevétele 8 százalékkal, több mint 120,7 milliárd euróra, a nyeresége 15 száz...
2017-10-20 12:22:15
Brexit - Frankfurti áttelepülés lehetőségére utalt a Goldman Sachs vezére
... adja.
A Centre for London elemzőinek számításai szerint ha London pénzügyi központja elveszíti hozzáférését az Európai Unió egységes belső piacához, az akár 70 ezer citybeli pénzügyi szolgáltatási munkahely megszűnéséhez is vezethet, ami "katasztrófával" érne fel.
A City pénzügyi szolgáltatási központja jelenleg közvetlenül 350 ezer, közvetve ennél kétszer több alkalmazo...
2017-10-19 19:04:45
Zsigó Róbert: a kormány kiemelt figyelmet fordít a közétkeztetésre
... módon és tudatosan már a beszállítóikat is.
A közétkeztetés jelentőségét érzékeltetve Zsigó Róbert rámutatott, naponta másfél-kétmillió magyar ember életét befolyásolja ez a szolgáltatási forma. Emellett a közétkeztetést igénybe vevők egy része életkora vagy egészségi állapota okán kiszolgáltatott. Ezért a közétkeztetés minőségére kiemelt figyelmet kell fordítani mind a szol...
2017-10-19 13:12:12
Ónodi-Szűcs: a biztonság, a hatékonyság és a kényelem területén jelenthet előrelépést az e-egészségügyi rendsze
...
Ónodi-Szűcs Zoltán kiemelte: évtizedes lemaradást pótol az e-egészségügyi rendszer, az egészségügyi elektronikus szolgáltatási tér (EESZT) fejlesztése által a betegek adatai és azok kezelése is nagyobb biztonságba kerül.
Az EESZT az első olyan rendszer lesz Magyarországon, amely 5-ös biztonsági szintű - mondta, hozzátéve: minden hozzáférést naplóz a rendszer, és a beteg ...
2017-10-17 16:06:55
Megszűnik a családi házak kötelező kéményellenőrzése
... házi vízigény kielégítésére szolgáló, 80 méternél sekélyebb kutak engedélyezési és bejelentési kötelezettségét. Továbbá kimondja, hogy azon kutaknál sem kell az eljárásért igazgatási szolgáltatási díjat fizetni, ahol a vízjogi engedélyezési eljárás fennmarad.
A parlament a változtatásokkal létrehozta az uniós támogatással megvalósuló Mezőgazdasági Vízhasználat Információs és ...
2017-10-17 12:42:49
Harmincszorosára növelte munkavállalói számát az NI Hungary szolgáltató központja
... ssc-szolgáltatást elsőként bevezető NI Hungary 200 fölé emelte a centrumban dolgozók számát, és a magas hozzáadott értéket képviselő mérésvezérlő elektronikai berendezések gyártása mellett a szolgáltatási szektort is fejleszti.
Reményét fejezte ki, hogy tovább fejlődik a debreceni gazdaság zászlóshajójának tekintett ssc-szektor, amelyben már 3300-an dolgoznak.
Ennek támo...
2017-10-16 16:23:54
MNB-tanulmány: a bankoknak a mostaninál élesebb, innovatív versenyre kell felkészülniük
... vállalkozások számára.
A fejlesztések vállalása nélkül az a veszély fenyeget, hogy a banki szolgáltatók teret veszítenek a piacon. Afejlesztési költségeket ellensúlyozhatja a magasabb szolgáltatási színvonalból fakadó forgalombővülés, ha a készpénzes fizetéseket sikerül átterelni az elektronikus megoldások irányába - mutatnak rá a szakértők.
Ahhoz, hogy a bankok növeljé...
2017-10-15 08:00:57
Az Uber benyújtotta fellebbezését londoni engedélyének megvonása ellen
... tömegközlekedést irányító városházi szervezet, a Transport for London (TfL) a múlt hónap végén közölte az amerikai székhelyű taxivállalat londoni érdekeltségével, hogy nem állít ki számára új szolgáltatási engedélyt. A cég londoni működési jogosítványa szeptember 30-án lejárt.
Döntését a TfL azzal indokolta, hogy az Uber nem teljesíti a felelősségteljes vállalati tevékenység ...
2017-10-13 16:02:38
Brexit - Brit kamarai szövetség: egyre nagyobb a nyomás a brit üzleti szektoron
... ismertetett negyedéves felmérése szerint - amelyben 7100 tagvállalat vett részt - a feldolgozószektorban valamelyest javult a hangulat, de a brit hazai össztermék (GDP) 80 százalékát adó szolgáltatási szektorban a fő aktivitási, foglalkoztatási és exportmutatók stagnálnak.
A brit szolgáltatási ágazaton belül az értékesítés és a nyereségesség javulására, illetve romlására szám...
2017-10-13 14:22:33
Szekeres Pál: európai szinten is elismerik a magyar szociális kiváltási programot
... végéig pedig további 7500 fogyatékos ember költözhet ki 53,52 milliárd forintból - fűzte hozzá.
Elmondta, ma Magyarországon 19 624 fogyatékos ember él, jórészt a települések szolgáltatási hálójától, közösségi életétől távoli, régi nagy intézményekben. Közölte, a cél az, hogy alapvetően nagytelepülési, városias, vagy városközeli otthonokban, a szolgáltatásokhoz közel alakítsan...
2017-10-13 13:42:40
1 2 3 .....................135 136 ...........202 203 ...........269 270 271 
Címkék: Goldman Sachs, Zsigó Róbert, Szekeres Pál, Európai Unió, Ónodi-Szűcs Zoltán, Mezőgazdasági Vízhasználat Információs, harmadik negyedévben, kormány kiemelt, kényelem területén, e-egészségügyi rendsze, családi házak, mostaninál élesebb, brit üzleti, magyar szociális, buszoké pedig, konszern pénzügyi, közétkeztetés jelentőségét, szolgáltatási forma, közétkeztetést igénybe, része életkora, közétkeztetés minőségére, e-egészségügyi rendszer, egészségügyi elektronikus, betegek adatai, első olyan, eljárásért igazgatási, vízjogi engedélyezési, változtatásokkal létrehozta, uniós támogatással, centrumban dolgozók, magas hozzáadott, szolgáltatási szektort, debreceni gazdaság, fejlesztések vállalása, banki szolgáltatók, magasabb szolgáltatási, készpénzes fizetéseket, elektronikus megoldások, bankok növeljé, múlt hónap, amerikai székhelyű, felelősségteljes vállalati, brit hazai, brit szolgáltatási, nyereségesség javulására, települések szolgáltatási, szolgáltatásokhoz közel, tömegközlekedést,
© 2013 TVN.HU Kft.