Belépés
Gyógynövények / Szakanyag -1
Szabó László Gy.
GYÓGYNÖVÉNYISMERET
(speciális kollégiumhoz alapok)
biológus és biológia tanár szakos hallgatóknak
(kiegészítő ajánlott ismeretek)
Tartalom
Általános rész
1. Gyógynövények tudományos és magyar neve, drogok gyógyszerészi neve
2. Etnobotanikai adatok, népi orvoslási tapasztalatok, herbáriumok
3. Növényi anyagcsere és kapcso...
2010-02-20 19:54:00
A tartósítás
A tartósítás története dióhéjban

Őseink a leszedett bogyókat, gyümölcsöket napon szárították, majd jégverembe tették, hogy tovább tartósítsák azokat. A görögök és a rómaiak már mézben és mustban tartósították gyümölcseiket, sőt, a cukrozott gyümölcsök receptje is tőlük ered. A befőzve tartósítás alapját egy 18. századi francia cukrászmester teremtette meg azzal, hogy ráj...
2008-11-29 16:53:53
1 
Címkék: Szabó László Gy, tartósítás története, leszedett bogyókat, cukrozott gyümölcsök, befőzve tartósítás, gyógynövények, gyümölcseiket, tartósították, gyógyszerészi, etnobotanikai, tapasztalatok, cukrászmester, hallgatóknak, kollégiumhoz, gyümölcsöket, herbáriumok, szárították, tartósítsák, tartósítás, gyümölcsök, tudományos, anyagcsere, teremtette, jégverembe, kiegészítő, leszedett, orvoslási, dióhéjban, cukrozott, története, általános, ismeretek, speciális, szakanyag, biológia, ajánlott, receptje, bogyókat, tartalom, biológus, rómaiak, görögök, mustban, alapját, francia, századi, befőzve, növényi, tették, tovább, drogok, lászló, mézben, alapok, azokat, szakos, magyar, adatok, őseink, kapcso, szabó, tőlük, napon, azzal, tanár,
© 2013 TVN.HU Kft.