|
|
|
... tegyük melegvíz-fürdőbe, és lassú, körülbelül
10-15 perces fölmelegítés után érjük el a csírátlanításhoz szükséges
85 C fok hőmérsékletet. Az 1 kg-os ü... |
2010-11-05 04:00:40 |
|
|
|
|
|
|
Ecetes gomba
............
A termesztett csiperke, a vadon termő csiperke és a rókagomba is
elkészíthető savanyúságnak. A gombát alaposan mossuk, tisztítsuk meg.
A tönk alsó szélét vágjuk le. Ezután 2%-os citrom- vagy borkősavas
vízbe szûrőkanállal vagy szitával bemártva 5 percig előfőzzük. Majd
hideg vízben g... |
|
2010-11-05 03:53:47 |
|
|
|
|
|
|
... felét osszuk
margarinnal kikent, kakaóval beszórt formákba. A mogyorókémet tegyük a középükbe, és a maradék tésztával
fedjük be. 200 °C-os süt ben süssük 8 percig, amikor kész, borítsuk tányérokra, és kevés porcukorral szórjuk
meg. A maradék töltelékkel díszítsük a tányért.
Mogyorókrém helyett bármilyen házi lekvár is jó, lényeg az, hogy ne folyós, hanem kemény... |
2009-12-11 15:56:33 |
|
|
|
|
|
|
TÖRÖK GYÜMÖLCSSALÁTA
Hozzávalók: Egy körte, egy bögre szőlőszem, egy bögre eper, 2 narancs, 1 dl konyak, két kanál citromlé, 5 dkg porcukor.
A gyümölcsöket egy tálban keverjük össze, locsoljuk meg a cukros-citromos konyakkal, és jól hûtsük le.
... |
|
2007-06-01 14:06:54 |
|
|
|
|