|
|
|
... szeletelheto.
MEGGYTEKERCS
Hozzávalók:
30dkg darált háztartási keksz
30dkg Rama25dkg porcukor
20dkg magozott meggybefőtt
meggybefőttléfél dl rum(el is hagyható
Elkészítés:
A kekszet összedolgozzuk 20dkg rámával,15dkg porcukorral,valamint a
befőttlével,úgy hogy jól nyújtható masszát kapjunk,ne törjön amikor
k... |
2015-11-16 13:57:45 |
|
|
|
|
|
|
... vízben addig főzzük,
amíg a bogyók meg nem puhulnak.
Ezután először egy durvább, majd egy finomabb szövésű szitán
áttörjük, átpasszírozzuk.
Az áttört gyümölcs súlyát lemérjük,
majd egy nagyobb edényben forralni kezdjük.
A forralás addig tart, amíg a gyümölcsvelő sűrűsödni k... |
|
2015-10-10 14:20:28 |
|
|
|
|
|
|
... Főzési ideje a legkisebb lángon 40-45 perc. (Időnként bekukkanthatunk a fedő alá, nem kozmált-e oda.) A főzési idő elteltével zárjuk el alatta a lángot, vagy húzzuk le az edényt, és a lábas tetejére tegyük konyharuhát, így hagyjuk tovább puhulni.
Ez az alap, amelyet különböző ételek készítéséhez használhatunk fel, magában ... |
2015-09-30 20:18:22 |
|
|
|
|
|
|
... hasra, mellkasra - a le-
veleket egyben hagyjuk. A kiálló, vastag szárat vág
juk ki, üvegpalackkal sodorjuk meg, ezzel az
erős, vastag erezetet összezúzzuk. Kézmeleg vízben
kissé megmelegítjük, több levelet egymásra
rétegzünk, és rögzítjük a testrészen.
Kisebb testfelületek kezelésénél csíkokra vágjuk a
káposztaleve... |
|
2015-05-03 00:46:35 |
|
|
|
|
|
|
A GYÓGYÍTÓ KONYHA
15
Általános elvként leszögezhetjük, hogy ha az év mel
egebb szakában vagy meleg környezetben
növényi élelmiszereket használunk, az egyensúly k
edvéért válasszunk yinebb növényeket.
Ugyanígy, amikor hidegebb időszakban vagy hidegebb
környezetben választunk növényeket,
ezeket a yin ... |
|
2015-05-03 00:27:57 |
|
|
|
|
|
|
... vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 4 dl tejföl, só, őrölt feketebors.
A római tálat jó fél órára hideg vízbe tesszük, alaposan beáztatjuk. A burgonyát megtisztítjuk és karikákra várjuk. Megsózzuk, borsozzuk, jól összeforgatjuk, majd a lecsepegtetett cseréptálba szórjuk.
A gondosan megtisztított csülköket a csont mentén felvágjuk, a félbevágott foghagymagerezdekkel megt... |
2014-05-28 22:33:50 |
|
|
|
|
|
|
...
Kőleves - hát persze, hogy kő'!
* A meghámozott és felkockázott krumplit főzni kezdjük az alaplében, majd hozzáadjuk a karikára vágott répát, az apróra vágott zellert és a köménymagot. Sózzuk, borsozzuk, és a zöldségeket majdnem puhára főzzük.
* Közben felhevítjük az olajat, félig megpirítjuk benne a felkockázott bacont, majd hozzáadjuk az apróra vágo... |
2014-05-28 06:51:39 |
|
|
|
|
|
|
... káposztaborogatást készítünk - például hasra, mellkasra - a le-veleket egyben hagyjuk. A kiálló, vastag szárat vágjuk ki, üvegpalackkal sodorjuk meg, ezzel az erős, vastag erezetet összezúzzuk. Kézmeleg vízben kissé megmelegítjük, több levelet egymásra rétegzünk, és rögzítjük a testrészen.
Kisebb testfelületek kezelésénél csíkokra vágjuk a káposztaleveleket. Sebeknél, tályogn... |
2013-06-19 05:04:50 |
|
|
|
|
|
|
Krumpli áldásos hatása!
A nyers burgonya hosszú utazásokon a skorbut gyógyszere volt, a népi orvoslás pedig már annak előtte elfogadta, és élt is vele, mielőtt a tudósok megerősítették volna terápiás hasznát.
A burgonya napjainkban is fontos C-vitamin forrásunk. Salaktalanító és lúgosító hatása miatt kiválóan alkalmas regenerá... |
2013-05-20 07:20:09 |
|
|
|
|
|
|
... jelent, hogy e módszereket beleszőjük minden percünkbe, leghétköznapibb elfoglaltságainkba, az emberekkel és önmagunkkal való viszonylatunkba. Gondolat- és érzésvilágunkban éppúgy alkalmazzuk őket, mint cselekvéseinkben.
2.
Az élet két áramlata
Öntudata minden embernek van, de legtöbbször hamis célokra pazarolja. Értékét leron... |
2013-02-08 11:34:55 |
|
|
|
|