Regisztráció  Belépés
Klasszikus hólabda
... tepsiben hagyjuk pár percig.
3.

A sütőpapírral együtt átemeljük egy rácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni. Egy 5 cm-es pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki a tésztából.
4.

A krémhez a vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd félretesszük. A lisztet egy kevés tej jel simára és csomómentesre keverjük, majd ho...
2018-09-17 11:10:09
Túrós-gyümölcs rétes teljes kiőrlésű tésztából
Túrós-gyümölcs rétes teljes kiőrlésű tésztából

Hozzávalók

Tészta:
1 csomag teljes kiőrlésű réteslap
10 dkg margarin (olvasztott)
Töltelék:
25 dkg zsírszegény túró vagy zsírszegény krémes túró
10 dkg áfonya (friss vagy fagyasztott)
eritrit (tetszés szerinti mennyiség)
10 dkg eper (friss vagy ...
2018-09-01 23:54:45
Hét bizarr boszorkánypróba
... szeletet?

A boszorkányvadászok egyik legbizarrabb módszere kétségtelenül a boszorkánytorta elkészítése volt. A vádlott vizeletét zabkásával és hamuval keverték össze, majd az így keletkezett tésztából ,,tortát" sütöttek, amelyet megetettek egy kutyával, akit a boszorkány ,,familiárisának", vagyis segítőjének tartottak. A furcsa szeánsztól azt v...
2018-08-31 18:23:12
Kakaós csiga burgonyás tésztából
Kakaós csiga burgonyás tésztából

Hozzávalók

1 kg liszt
35 dkg margarin
15 dkg kristálycukor
1 dl tej
5 dkg élesztő
2 csomag vaníliás cukor
1 db tojás
60 dkg burgonya

A töltelékhez:
4 ek kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg cukrozott kak...
2018-08-27 23:26:40
Juhtúrós sztrapacska
... lisztet. A krumpli vizességétől függően változhat a liszt mennyisége, annyit tegyünk, amennyitől galuskaszerű tésztát nyerünk.

Lobogó, bő, sós vízbe galuskákat szaggatunk a tésztából, és kifőzzük. A tapasztalatom szerint tovább kell főzni, mint ami után a galuskák feljönnek a víz tetejére, kóstolással ezt meg is lehet állapítani.

A szalonnát apróra ko...
2018-07-28 02:37:54
talkedli
... tésztához, majd kelesszük ezzel is egy pár percig még...
Serpenyőbe tegyünk egy kanál étolajat, majd ha forró, akkor az olajos kanállal szedjünk evőkanálnyi adagokat a serpenyőbe a tésztából. Kicsit lapogassuk le, majd lassú tűzön süssük meg mindkét oldalát. Az elkészült példányokat szedjük papírtörlővel kibélelt edénybe, hogy a felesleges olajat leszedje róluk. Lekvárral meg...
2018-07-26 23:41:28
Túrókrémes palacsinta málnaszósszal
... összedolgozzuk. Akkor jó, ha a tésztamassza sűrű és krémes.
Egy 16-18 cm-es serpenyőt felforrósítunk. Egy kevés olajjal megkenjük, majd beleadagolunk kb. egy merőkanálnyit a tésztából úgy, hogy a massza az egész serpenyőt kitöltse. Közepes lángon az egyik oldalát addig sütjük, amíg a széle el nem válik a serpenyő aljától. Ekkor késsel vagy szilikonlapáttal megfordítju...
2018-07-16 23:57:25
Nem....
...történik sok esemény.Kenyeret sütöttem meg linzer tésztából kipróbáltam a figurás kekszet, isteni lett.

Állitólag a Párom unokája jön a jövőhétem Németből a lányomék meg utána való héten.

Lehet főzöcskézni😊

Ma bolttal kezdtük...egész héten hajtogattam hogy menjünk, rittig ma mentünk amikor nekem tánc van.Szerintem direkt csinálja...de azért ...
2018-07-15 08:15:42
Burgonyás kocka (krumplis tészta, házi tésztából)
Burgonyás kocka (krumplis tészta, házi tésztából)

Hozzávalók

1 kg burgonya
1 db paradicsom
1 db zöld paprika
1 db nagyobb vöröshagyma
olaj

fűszer paprika (piros paprika)
őrölt bors
A tésztához:
4 db tojás
40 dkg liszt

0,5 dl víz
(va...
2018-07-12 23:36:38
GYÜMÖLCSÖS PITE - tanácsokkal
GYÜMÖLCSÖS PITE - TANÁCSOKKAL
A gyümölcsből készült sütemények készítése nagyon egyszerű, ezért a tésztából érdemes nagyobb adagot gyúrni és adagokra elosztva mélyhűtőben tárolni.
Nem csak a nyers tésztát, hanem a kész, megsült gyümölcsös pitét, tortát vagy süteményt is eltehetjük a mélyhűtőbe.
ALAPRECEPT:
20 dkg liszt, 8 - 10dkg vaj vagy margarin...
2018-07-12 11:23:38
1 2 3 .................210 211 .........316 317 ........420 421 422 
Címkék: GYÜMÖLCSÖS PITE, sütőpapírral együtt, vajat habosra, vaníliás cukorral, boszorkánytorta elkészítése, vádlott vizeletét, boszorkány &#8222, furcsa szeánsztól, krumpli vizességétől, liszt mennyisége, tapasztalatom szerint, galuskák feljönnek, szalonnát apróra, kanál étolajat, olajos kanállal, elkészült példányokat, felesleges olajat, tésztamassza sűrű, 16-18 cm-es, kevés olajjal, egész serpenyőt, egyik oldalát, serpenyő aljától, figurás kekszet, jövőhétem Németből, gyümölcsből készült, tésztából érdemes, nyers tésztát, szilikonlapáttal, boszorkánytorta, boszorkánypróba, familiárisának, felforrósítunk, összedolgozzuk, kétségtelenül, merőkanálnyit, csomómentesre, kristálycukor, beleadagolunk, málnaszósszal, tapasztalatom, papírtörlővel, félretesszük, sütőpapírral, vizességétől, legbizarrabb, galuskaszerű, tésztamassza, evőkanálnyi, kipróbáltam, főzöcskézni, fagyasztott, példányokat, megfordítju, kóstolással, tanácsokkal, hajtogattam, gyümölcsből, zsírszegény, keletkezett, sztrapacska, vöröshagyma, segítőjének,
© 2013 TVN.HU Kft.