Regisztráció  Belépés
Tonhalas szélesmetélt
Hozzávalók: 1 csomag Soós szélesmetélt só a tészta főzőlevébe 2-3 édes csilipaprika 6-7 db koktélparadicsom 1 evőkanálnyi szár nélküli kapribogyó 15 dkg olajos tonhalkonzerv fél citrom leve 1 csokor petrezselyem 2 evőkanál olívaolaj

A tésztánkat sós vízben megfőzzük. Két kanál forró olívaolajra akét gerezd zúzott fokhagymát, a közepes méretű felvágott chilit, a negyedelt...
2018-07-12 10:15:30
Túrós csusza pirított szalonnapörccel
... szalonnával kedveli! Ízlések és pofonok története, már megint!

Vegások a szalonna mellőzésével természetesen akár a sós, akár a cukros verziót is fogyaszthatják, de a tészta főzőlevébe akkor csurgassank kevés olajat, ne ragadjon össze.

Halászlé után szerintem kötelező fogás! Jó étvágyat hozzá!

A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!

Forr...
2014-08-21 23:05:16
x
... masszához keverjük (a habot nem kell teljesen kemény habbá verni, hogy jó habos legyen majd a birsalmás-mascarponés-tejszínes keverék).
A babapiskótát belemártogatjuk a birsalma főzőlevébe, majd egy jénaiba szépen sorba egymásmellé helyezzük. Ezután rákanalazzuk a habos krém felét, és egyenletesen elsimítjuk. Ezután a habos krém tetejét szintén befedjük a főzőlébe mártogatot...
2014-02-08 19:58:19
Túrós csusza pirított szalonnapörccel
... szalonnával kedveli! Ízlések és pofonok története, már megint!

Vegások a szalonna mellőzésével természetesen akár a sós, akár a cukros verziót is fogyaszthatják, de a tészta főzőlevébe akkor csurgassank kevés olajat, ne ragadjon össze.

Halászlé után szerintem kötelező fogás! Jó étvágyat hozzá!

A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!

Forr...
2013-08-21 19:11:50
Dödöllét fogok sütni ....))
... felkockázva

só, bors

tejföl



A krumplit meghámozom, kockákra vágom, és annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi, puhára főzöm. A krumplit a főzőlevében hagyva összetöröm, hozzákeverem a lisztet, sózom, borsozom.

Míg a krumpli fő, a szalonnát kisütöm és a zsírján a hagymát is megpirítom (a sült szalonnakockákat nem veszem ki)....
2012-07-09 17:19:23
4. ARABKONYHA FOLYTATÁS
... közepes hőmérsékleten puhára pároljuk a húst. Kivesszük a fazékból a szárnyasokat, és lefedett edényben meleg helyen tároljuk. A fazékban visszamaradt zöldféléket kimerjük, és a saját főzőlevébe áttörjük, majd pár percen át forrásig melegítjük. Ezután szitán átszűrjük, és újra felforraljuk. Az így nyert mártást takaréklángon, alátétet alkalmazva, melegen tartjuk.
A fogolymada...
2012-03-26 22:21:48
3. ARAB KONYHA
... óvatosan csontozzuk ki, hogy a hús egészben maradjon. Mártsuk bele a lisztes tojásba, rakjuk a felforrósított olajba és süssük aranyszínűre.

A kisült csirkét visszahelyezzük a főzőlevébe, néhány pillanatig még együtt forraljuk. Tálaláskor szórjuk meg a tetejét apróra vágott petrezselyemmel, csavarjunk rá néhány csepp citromot.





52. Cs...
2012-03-26 22:15:28
2. ARAB KONYHA
...2. ARAB KONYHA
http://www.terebess.hu/keletkultinfo /arabkonyha.html

Timaffy Tünde
AZ ARAB KONYHA
Aladdin konyhája, Minerva, 1986, 37-55. oldal
Elektronikus kiadás: Terebess Ázsia E-Tár

Az arab konyha története az arab világnak a története: ételeik a múlt győzelmeinek és vereségeinek emlékét őrzik. A pásztor- és kereskedő-életmódot folytató...
2012-03-26 21:59:30
Ízőrzők – Öttömös –
... étolaj, 2 teáskanál citromlé.
A spárgát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Sóval, cukorral, citromlével ízesített vízben puhára főzzük. Még finomabb lesz a saláta íze, ha a spárgát saját főzőlevében hűtjük ki. Amennyiben erre nincs idő, azonnal leszűrhetjük, átöblítjük, és hűlni hagyjuk.
Közben a salátához való többi zöldséget is előkészítjük. A saláta leveleit kisebb darabok...
2011-12-05 08:24:36
Ízőrzők –Dunaegyháza
... vízben puhára főzzük. Leszűrjük, áttörjük, és kihűtjük.
Közben a hagymát kockákra vágjuk, és zsírban megsütjük. A tűzről félrehúzva keverünk bele őrölt paprikát.
A burgonya főzőlevébe apróra vágott petrezselyem zöldet, csokornyi zellert, negyedekbe vágott paradicsomot, és felszeletelt zöldpaprikát teszünk. Hozzáöntjük a paprikás sült hagymát, ízlés szerint sózzuk, és add...
2011-12-05 07:34:11
1 2 3 
Címkék: ARABKONYHA FOLYTATÁS, ARAB KONYHA, Timaffy Tünde, Terebess Ázsia E-Tár, tészta főzőlevébe, közepes méretű, szalonna mellőzésével, cukros verziót, receptet Nanasnani, babapiskótát belemártogatjuk, birsalma főzőlevébe, jénaiba szépen, habos krém, főzőlébe mártogatot, krumplit meghámozom, főzőlevében hagyva, szalonnát kisütöm, sült szalonnakockákat, fazékban visszamaradt, saját főzőlevébe, lisztes tojásba, felforrósított olajba, kisült csirkét, tetejét apróra, arab konyha, arab világnak, múlt győzelmeinek, spárgát megtisztítjuk, spárgát saját, salátához való, saláta leveleit, hagymát kockákra, tűzről félrehúzva, burgonya főzőlevébe, paprikás sült, szalonnakockákat, koktélparadicsom, szalonnapörccel, petrezselyemmel, visszahelyezzük, belemártogatjuk, felforrósított, fogyaszthatják, hőmérsékleten, keletkultinfo, tonhalkonzerv, természetesen, megtisztítjuk, takaréklángon, győzelmeinek, vereségeinek, babapiskótát, petrezselyem, elektronikus, visszamaradt, hozzákeverem, mellőzésével, egyenletesen, csilipaprika,
© 2013 TVN.HU Kft.