Regisztráció  Belépés
Ízőrzők – Nyírmártonfalva – receptek
... evőkanál őrölt paprikával, majd a rizst is hozzáadva alaposan összekeverjük.
A meghűlt levelek vastagabb ereit kivágjuk, mindegyiket elfelezzük, ezek közepébe egy
evőkanálnyi tölteléket halmozunk. Felcsavarjuk, két oldalról bedugjuk, hogy ne folyjon
ki főzés közben.
Egy lábas alját tormalevelekkel kibélelünk, ezekre helyezzük szépen, körben a tőtikéket.
Fe...
2018-09-16 17:43:08
Asszonykonty
... 13.45-től. Ajánlom figyelmébe annak, aki még nem látta.
Asszonykonty
Hozzávalók: 1 kg liszt, 1 evőkanál só, 2 tojás, fél liter tej, 5 dkg élesztő, 20 dkg cukor, 1 dl étolaj. A töltelékhez: 50 dkg túró, 10 dkg cukor, 2 vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 1 dl tejföl, 1 üveg magozott meggy. A tetejére 1 tojás, 1 evőkanál zsír.
A lisztet átszitáljuk, és elkeverjük b...
2018-09-16 17:25:45
Soksajtos-spenótos csirkemell paradicsommártással
... leve
- frissen őrölt fekete bors
- só
- 1 csirkemell
- 50 g füstölt sajt
- 1 evőkanál frissen reszelt parmezán
- 200 g fűszeres passzírozott paradicsom
A TÖLTELÉK
- fél kávéskanál őrölt, szárított fokhagyma
- só
- 2 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
- 150 g mascarpone
- 150 g ricotta
- 200 g spenótlevél
- f...
2018-09-09 16:43:55
Húsos kosárka
...

Az érdekes benne csak annyi, hogy a hús nem a töltelék, hanem maga a kosárka. Természetesen ahogy mindig ez csak egy ötlet, variáljátok, ízesítsétek, töltsétek tetszés szerint.

Hozzávalók:
500 g marhahús, darált
1 fej vöröshagyma, finomra reszelt
1 db tojás
1 db padlizsán
1 db paprika
só, bors

A padlizsánt és a papr...
2018-09-09 16:16:08
Sajtos,sonkás tölcsérek
... sonka, kissé megszáradt füstölt kolbász, pár napja megvágott paprika, ami már biztosan senkinek sem kell, előbb-utóbb kukában végzi.
Ezekből a maradékokból készítettem ma egy jó kis tölteléket, amit kelt tésztába csomagoltam. Csuda jó vacsora lett.

Tészta hozzávalói:

50 dkg finomliszt
1,5 dl víz
1,5 dl tej
3 ek. olívaolaj...
2018-09-03 05:36:50
Mákos lepény
...

30 dkg liszt,
12 dkg zsír,
2 evőkanál tejföl,
csipet só
Töltelék hozzávalói

20 dkg darált mák,
15 dkg porcukor,
5 dkg búzadara,
3 dl tej,
1 csomag vaníliás cukor,
1 citrom reszelt héja,
2 db tojás.
a tészta kenéséhez baracklekvár
Elkészítése

Először a tölteléket készítjük el. A tejben felf...
2018-08-23 10:40:31
27 olyan konyhai tanács, hogy eldobod az agyad!
...

A petrezselyem és zellerlevelet szárítás után összekeverem, így teszem zárható üvegbe. Ezt a keveréket minden töltelék húshoz használom (fasírozott, töltött paprika, töltött csirke), valamint a zsemlyegombóc galuskájába is szórok.
A krumplifőzelék akkor lesz igazán finom, ha a rántásba reszelt vöröshagymát teszünk.

Ha a szárazbabhoz főzésközben fél zöldp...
2018-08-23 10:39:02
Nincs Cím
... hogy az az oldalát is befedje. Kend le olajjal, rakj rá egy újabb lapot, azt is kend le. Mehet rá a harmadik lap, arra öntsd a tésztás-túrós masszát, és egyenletesen simítsd el rajta. A töltelék tetejét fedd be három réteslappal, az első kettőt kend le olajjal, a harmadikat pedig felvert tojással. Rakd előmelegített sütőbe, és 170 fokon 35-40 perc alatt süsd szép pirosra. A sütőbő...
2018-08-11 07:55:59
Almás-habos reszelt sütemény
Almás-habos reszelt sütemény


Hozzávalók

A töltelékhez
1 kg reszelt alma
cukor, vagy méz ízlés szerint
citrom reszelt héja és leve
fahéj
A tésztához és a habhoz:
5 db tojás
15 dkg porcukor
1/2 kg rétesliszt
1 csomag sütőpor (12 g)
25 dkg margarin

...
2018-08-09 14:19:41
Kiskunfélegyházi napraforgó kalács
...
Hozzávalók: 1 kg liszt, 4 tojás sárgája, 10 dkg cukor, 10 dkg vaj, 5 dkg élesztő, csipetnyi só, 4 dl tej. A töltelékhez: 20 dkg darált mák, 12 dkg porcukor, 5 dkg mazsola, 1 (bio) citrom reszelt héja, 2 dl tejföl, 5 db kajszibarack (vagy más gyümölcs). A kalácsok kenéséhez 1 tojás.
Az összemorzsolt élesztőre két deci langyos tejet és egy evőkanál cukrot teszünk, összeke...
2018-08-09 11:13:26
1 2 3 ..............................186 187 ...............280 281 ...............372 373 374 
Címkék: Nincs Cím, meghűlt levelek, lábas alját, lisztet átszitáljuk, maradékokból készítettem, tészta kenéséhez, tölteléket készítjük, tejben felf, keveréket minden, zsemlyegombóc galuskájába, krumplifőzelék akkor, rántásba reszelt, szárazbabhoz főzésközben, újabb lapot, tésztás-túrós masszát, töltelék tetejét, első kettőt, harmadikat pedig, kalácsok kenéséhez, összemorzsolt élesztőre, evőkanál cukrot, kiskunfélegyházi, tormalevelekkel, nyírmártonfalva, krumplifőzelék, összekeverjük, zsemlyegombóc, összemorzsolt, zellerlevelet, előmelegített, természetesen, passzírozott, maradékokból, összekeverem, asszonykonty, petrezselyem, egyenletesen, vöröshagymát, baracklekvár, felcsavarjuk, szárazbabhoz, kajszibarack, töltelékhez, evőkanálnyi, vöröshagyma, variáljátok, spenótlevél, ízesítsétek, készítettem, csomagoltam, mindegyiket, réteslappal, átszitáljuk, elkészítése, galuskájába, főzésközben, elkeverjük, paradicsom, harmadikat, fasírozott, napraforgó, tölteléket, rétesliszt, hozzávalók, kávéskanál, padlizsánt, figyelmébe, csirkemell,
© 2013 TVN.HU Kft.