Belépés
Szakértő: az EU-török megállapodás inkább Törökországnak kedvező
...
Berzi Gergely szerint a megállapodás azt mutatja, hogy az Európai Unió nem képes megvédeni a határait, ugyanakkor Magyarország elvégezte a "házi feladatát", és néhány hónapja Olaszország is.
Szükség van a megállapodásra, s arra, hogy Törökországban gazdasági és politikai stabilitás legyen - szögezte le a szakértő.
A műsorban elhangzott, jelenleg mintegy négymillió ...
2018-10-10 09:00:53
Erdogan Budapesten - Szakértő: még nem volt olyan magyar-török együttműködés, mint Gül Baba türbéjének felújítá
... közösen finanszírozták.
Hóvári János beszélt arról is: Erdogan európai útja arról is szól, hogy élénkítse az ország gazdasági kapcsolatait. Közép-Európa, a V4-térség nagyon fontos Törökországnak, mivel együttes gazdasági súlya Ankara számára "majdnem olyan", mint Franciaországé.
Úgy fogalmazott: a török külpolitika "a maga módján rendezte" a Berlin és Ankara közötti "fél...
2018-10-09 21:32:11
Erdogan Budapesten - Orbán: a magyar kormány az egyik legstabilabb Európában
...
A kormányfő azt mondta, Törökországnak is stabil a kormányzati rendszere, és egy erős felhatalmazású vezetője van, és abban bízik, hogy a stabil kormányok gazdasági együttműködése nagy sikerre vezet majd.
A miniszterelnök arról is beszélt, a magyar gazdaságnak kulcskérdés a versenyképesség, és bár Magyarország ma már egy versenyképes országnak tekinthető, de "egyáltalán ...
2018-10-09 14:32:13
Erdogan: a török hadsereg akkor vonul ki Szíriából, amikor annak népe majd választásokat tart
... csak 16 fejezetet sikerült megnyitni, és mindössze egyet tudtak lezárni, a tudományos és kutatási fejezetet.
Stef Blok holland külügyminiszter szerdán Ankarában kijelentette: Törökországnak lépéseket kell tennie az európai uniós csatlakozási tárgyalások folytatása érdekében. Blok - aki a holland-török diplomáciai viszály rendezésére irányuló törekvések jegyében látogatott a t...
2018-10-04 23:38:04
Az Európai Unió 70 millió euróval csökkenti a Törökországnak nyújtott előcsatlakozási támogatásokat
...
Az EU társjogalkotó szervei - a tagállamok kormányainak tanácsa és az EP - tavaly novemberben 70 millió eurónyi támogatás visszatartása mellett döntöttek egészen addig, amíg "Törökország mérhető és elegendő javulást nem ér el a jogállamiság, a demokrácia, az emberi jogok és a sajtószabadság területén".
A hatalmas többséggel megszavazott határozatban azonban rámutattak, h...
2018-10-02 15:03:45
Merkel: mély nézeteltérések jellemzik a német és a török vezetés kapcsolatát
... legfőképpen a jogállamiság és az emberi jogok ügyében vannak, és ezeket mindig szóvá kell tenni, mert csak a párbeszéd vezethet el a megértésig.
Mint mondta, a Németországnak és Törökországnak egyaránt stratégiai érdeke a jó kétoldalú kapcsolat. A Németországban élő török közösség, a szíriai polgárháború, a migráció, a terrorizmus elleni harc, a NATO-tagság és egy sor tovább...
2018-09-28 15:23:51
Szíria - Török külügyminiszter: Törökországnak katonai erősítést kell küldenie Idlíbbe
...
Cavusoglu egy nappal azután közölte ezt, hogy Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfőn Szocsiban megállapodott, hogy országaik október 15-ére demilitarizált ütközőövezetet hoznak létre Idlíb tartományban a kormánycsapatokat és a lázadókat elválasztó demarkációs vonal mentén, ahol a török megfigyelőpontok is találhatók. A török külügyminiszter részlete...
2018-09-18 17:23:32
Szíria - Az isztambuli török-orosz-német-francia értekezlet résztvevőinek közös meggyőződése, hogy politikai me
... számára az ott állomásozó katonák biztonsága szempontjából is fontos, hogy a helyzet kontroll alatt maradjon.
Kalin arra is rámutatott, hogy egy újabb migrációs hullám nemcsak Törökországnak jelentene terhet, hanem Európára is átterjedne.
A tervezett négyoldalú csúcstalálkozó lehetséges dátumát Kalin nem ismertette, de közölte, hogy Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfő...
2018-09-14 19:32:26
Szíria - Nikki Haley: "borzalmas következményei" lesznek egy Idlíb elleni támadásnak
... kellene kérni Szíriától és Oroszországtól arra, hogy -ahogy fogalmazott - "nem indítanak katonai támadást" Idlíbben. Egy ilyen, az ENSZ által támogatott tervhez Oroszország mellett Törökországnak is garanciát kellene adnia - hangsúlyozta Staffan de Mistura. Törökország a szíriai ellenzéket támogatja a konfliktusban.
Az ENSZ közbenjárását sürgette az ellenségeskedések beszünt...
2018-09-07 19:44:04
Kreml: harmadik fél fenyegetéseinek fényében tárgyal majd a közös projektekről Putyin és Merkel
... közöttük "természetesen Ukrajna és Szíria".
Újságírói kérdésre válaszolva Peszkov kételyét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy Putyin és Merkel megvitatná a megrendült gazdaságú Törökországnak nyújtandó közös segítség lehetőségét. Mint mondta, ilyesmi aligha lehetséges török részvétel nélkül.
Peszkov megerősítette, hogy Putyin Németországba Ausztria érintésével utazik ma...
2018-08-18 11:38:27
1 2 3 ......22 23 ...34 35 ...44 45 46 
Címkék: Erdogan Budapesten, Európai Unió, Nikki Haley, Berzi Gergely, Hóvári János, Stef Blok, Vlagyimir Putyin, Recep Tayyip Erdogan, Putyin Németországba Ausztria, magyar kormány, egyik legstabilabb, török hadsereg, török vezetés, közös projektekről, műsorban elhangzott, ország gazdasági, török külpolitika, maga módján, kormányzati rendszere, erős felhatalmazású, stabil kormányok, miniszterelnök arról, magyar gazdaságnak, versenyképes országnak, európai uniós, holland-török diplomáciai, tagállamok kormányainak, emberi jogok, sajtószabadság területén, hatalmas többséggel, párbeszéd vezethet, szíriai polgárháború, terrorizmus elleni, nappal azután, lázadókat elválasztó, török megfigyelőpontok, török külügyminiszter, helyzet kontroll, újabb migrációs, tervezett négyoldalú, szíriai ellenzéket, ellenségeskedések beszünt, megrendült gazdaságú, megfigyelőpontok, versenyképesség, külügyminiszter, előcsatlakozási, fenyegetéseinek, oroszországtól, következményei, törökországnak, ütközőövezetet, nézeteltérések,
© 2013 TVN.HU Kft.