Regisztráció  Belépés
Újra Magyarországon forgat Fjodor Bondarcsuk orosz rendező
...
A producer-rendező édesapjához, az Oscar-díjas Szergej Bondarcsukhoz hasonlóan számos történelmi filmet forgatott már, emellett a fellendülő orosz filmipar több kasszasikert hozó alkotása is az ő nevéhez fűződik. Új filmjéről azonban még nem árult el részleteket - hangzott el szerdán az M5 csatorna Kulturális Híradójában.
A rendező, színész, producer és televíziós műsorv...
2018-09-19 20:36:14
2016 éve született Kossuth Lajos
... reformkor egyik legfontosabb szereplőjeként, az 1848/49-es szabadságharc vezetőjeként és a magyarság újkori történelmében a nemzeti szuverenitás legnagyobb harcosaként a legismertebb magyar történelmi hősök egyike.

A magyar történelem egyik legjelentősebb alakja Kossuth Lajos. A feudalizmusból kivezető reformkor talán legfontosabb, Széchenyi István mellett említhető fo...
2018-09-19 15:30:45
A Mihályfi-gyűjteményből nyílik kiállítás a szegedi Reök-palotában
... adományozta. Ebből a több mint nyolcszáz alkotásból 155 festmény és grafika látható a Reök-palotában.
A gyűjtő elsősorban kortárs alkotók munkáit vásárolta meg, de kollekcióját történelmi kitekintéssel állította össze, így a november elejéig látható kiállításon is szerepelnek Mednyánszky László, Rippl-Rónai József és Gulácsy Lajos festményei és grafikái. A tárlat egyik terméb...
2018-09-19 14:52:02
Kövér: ismét el akarják vonni a jogot, hogy megvédjük határainkat
... első világháború végén összeomlott. Saját katonai, pénzügyi és külpolitikai érdekeinek önálló képviselete híján ugyanis Magyarország képtelen volt megvédeni a határait, és elveszítette történelmi területének kétharmadát, a magyarság egyharmada pedig idegen hatalmak fennhatósága alá került - emlékeztetett.
Kövér László szerint most "ismét el akarják vonni jogunkat, hogy megvéd...
2018-09-19 12:01:36
Németh Zsolt: az európai történelem és a cigányság története szervesen összekapcsolódik
... történész.
Az atlasz megmutatja, hogy mennyire nem regionális kérdés a cigányság ügye, hiszen történetileg behálózza az egész európai kontinenst - mondta.
Németh Zsolt kiemelte, a "történelmi tudat és az identitás kérdése elválaszthatatlan a térképektől".
Az atlasz megszületése a cigányság identitásának szempontjából mérföldkő - jelentette ki.
Langerné Victor ...
2018-09-18 20:35:00
Az arabok eredete a héber hagyományok szerint
... említi.)


Ábrahám vándorlása a mezopotámiai UR(Kasdim)-ból Harranon át Kánaánba (layreadersbookreviews.wordpress.com )

Háránból visszatértekor Izsákfia Jákób, a zsidók történelmi ősatyja férfiangyal alakját felvett istenével birkózásba keveredett. Az Istennek, azaz Jehovának ú...
2018-09-18 19:44:09
Ágoston Balázs: Őrségváltást a tudatformálásban
... sorsszínházat megvalósító társulat egyik napról a másikra élve folyamatos létbizonytalanságban alkot, segítség híján megszűnik az elmúlt hetven év egyetlen konzervatív, nemzeti szemléletű történelmi magazinja, az utóbbi időszak legnézettebb magyar filmje, a Lovasíjász pedig nem fér be a filmhétre.
Persze demokrácia van, virágozzék ezerféle virág, de a nemzetépítő államnak nem...
2018-09-18 19:26:59
Video: Patrubány Miklós előadása az Ausztriához csatolt
... Magyarország, hanem államszövetségben. És ráadásul az első világháborúba Bécs rángatta bele, akarata ellenére hazánkat.

Amennyiben Magyarország 2019. szeptember 10. előtt nem jelzi történelmi területei iránti igényét, úgy Nyugat-Magyarország elcsatolt részeit Ausztria jogerősen elbirtokolja.

A Magyarok Világszövetsége október 14-én, vasárnap trianoni időben, ...
2018-09-18 19:21:01
Debrecenben mutathatják be a Bocskay/Hajdúk című rockoperát
... Debrecenben és a hajdútelepüléseken nagyban hozzáhárulhat az erdélyi fejedelemről és a hajdú ősökről szóló rockopera.
A megyei önkormányzat eg...
2018-09-18 17:29:08
Szép Ernő Lila ákác című művével kezdi az idei évadot a szabadkai Népszínház magyar társulata
... olyan szemlélettel állt elő, ami a huszadik század elejének hangulatát is bemutatja az előadásban, vagyis nemcsak a Szép Ernő-féle romantikus Budapest-kép jelenik meg benne. "Mivel a történelmi korok összeérnek itt-ott, és vannak áthallások, ezért a történet ráhúzható arra a világra is, amelyben most élünk" - magyarázta Gyarmati Kata. Hozzátette: nagyon friss szemléletű hozzáállás...
2018-09-18 17:26:46
1 2 3 ................1604 1605 ........2406 2407 ........3207 3208 3209 
Címkék: Újra Magyarországon, Fjodor Bondarcsuk, Kossuth Lajos, Németh Zsolt, Ágoston Balázs, Patrubány Miklós, Szép Ernő Lila, Oscar-díjas Szergej Bondarcsukhoz, Kulturális Híradójában, Széchenyi István, Mednyánszky László, Rippl-Rónai József, Gulácsy Lajos, Kövér László, Langerné Victor, Izsákfia Jákób, Amennyiben Magyarország, Magyarok Világszövetsége, Szép Ernő-féle, Gyarmati Kata, szegedi Reök-palotában, európai történelem, cigányság története, arabok eredete, héber hagyományok, idei évadot, szabadkai Népszínház, producer-rendező édesapjához, fellendülő orosz, magyarság újkori, nemzeti szuverenitás, legismertebb magyar, magyar történelem, feudalizmusból kivezető, több mint, gyűjtő elsősorban, november elejéig, tárlat egyik, magyarság egyharmada, atlasz megmutatja, cigányság ügye, egész európai, identitás kérdése, atlasz megszületése, cigányság identitásának, zsidók történelmi, másikra élve, elmúlt hetven, utóbbi időszak, nemzetépítő államnak, első világháborúba, erdélyi fejedelemről, hajdú ősökről,
© 2013 TVN.HU Kft.