Belépés
Itt az óraátállítás megszüntetésének menetrendje
Az Európai Bizottság a közelmúltban arra a következtetésre jutott, hogy nem indokolt Brüsszelből szabályozni az évszakokhoz kapcsolódó óraátállítást, és a tagállamok szabad döntésére kell bízni a nyári, illetve a téli időszámítás alkalmazását, a szubszidiaritás elvével összhangban nemzeti szinten kezelve a kérdést.
A lap pontokba szedve ismerteti a Bizottság javaslatát:
...
2018-10-23 12:18:01
Illegális bevándorlás - Európai humanitárius vízum bevezetését kezdeményezi az EP illetékes bizottsága
... létrehozására.
A humanitárius vízumot kiadó országok lehetővé tennék az érintettek belépését a területükre kizárólag a menedékkérelmük benyújtása céljából. A rendelet azonban nem kötelezné a tagállamokat ezek kiadására, csupán közös keretet hozna létre az így eljárni kívánók számára.
A dokumentum széleskörű kompromisszum eredménye, amellyel üzenetet küldenek a legkiszolg...
2018-10-10 13:31:23
Erdogan Budapesten - Orbán: Magyarország biztonsága közvetlen összefüggésben van Törökország stabilitásával
... amikor több tárgyalási fejezetet is megnyitottak, de egyet sem zártak le, ahogyan olyanra sem, hogy miközben az EU tárgyalási szándékát jelzi egy tagjelöltnek, közben jelentős uniós tagállamok kijelentik, "soha nem fogjuk felvenni ezt az országot az EU-ba".
Magyarország erős Európát akar, ehhez pedig stratégiai megállapodás kell Törökországgal - zárta szavait a miniszterelnök...
2018-10-08 18:20:25
Uniós agrárbiztos: a közös agrárpolitika forrásainak szintje a tagállamok befizetésének növelésével lehet tarta
...
Phil Hogan a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) által szervezett eseményen előadásában kiemelte, Magyarország "kulcspartner", meghatározó szereplő az új uniós köültségvetési időszak és a KAP szabályairól szóló tárgyalásokon.
Elmondta, hogy a jövőben is egy olyan rugalmas közös európai agrárpolitikára van szükség, amely a gazdasági, társadalmi és környezetvédelmi céloka...
2018-10-08 15:42:14
OGY Krónika 3. rész (kérdések)
... részletessége miatt a személyes adatok kitakarása ellenére is teljesen azonosíthatóak egyes betegek.
Megemlítette: Magyarországon nagyobb az adatszolgáltatási kör, mint az uniós tagállamok legtöbbjében, a nyár folyamán pedig a kórházi fertőzések visszaszorítását célzó intézkedéseket tett a kormányzat.
DK: miért ilyen alacsony a minimálbér?
A pénzügyminisztertől azt ...
2018-10-08 14:52:06
Emlékeztetőt írtak alá visegrádi országok az EU következő keretköltségvetésének finanszírozásáról
... közölte.
Peter Kazimír újságíróknak kifejtette, a miniszterek a vitában egyetértettek abban, hogy az Európai Unió keretköltségvetésének legfőbb bevételi forrását továbbra is az egyes tagállamok gazdasági fejlettsége alapján megállapított befizetéseknek és az azokat kiegészítő vámbevételeknek kellene képeznie.
A következő, 2021 és 2027 közötti európai uniós költségvetés l...
2018-10-05 19:02:14
Varga: közösen lépnek föl a V4-ek az uniós befizetések ügyében
... rendszert szorgalmaz a bruttó nemzeti jövedelmen (GNI) alapuló befizetésekből és a saját forrásokból. Az arányos teherviselés elvének ez felel meg a leginkább és ez tükrözi a legjobban a tagállamok gazdasági erejét is, ezért a GNI-alapú saját forrás arányát nem szabad csökkenteni - hangsúlyozta.
Ismertette egyúttal, hogy a konferencián az Európai Beruházási Bank prezentációt...
2018-10-05 18:13:06
Az EU szigorítja az uniós határt átlépő készpénzforgalom ellenőrzését
... nyilatkozatot. A hatóságok ellenőrizhetik majd az olyan szállítmányokat, csomagokat és közlekedési eszközöket, amelyek kísérő nélküli készpénzt tartalmazhatnak.
A rendelet értelmében a tagállamok információt fognak cserélni egymással azokban az esetekben, amikor a jelek szerint a készpénz olyan bűncselekményhez kapcsolódik, amely sértheti az unió pénzügyi érdekeit. Ezeket az ...
2018-10-02 11:21:32
Orbán: májusban meg kell változtatni az európai politikát
... végrehajtani.
A miniszterelnök kijelentette: erre senkitől nem kapott felhatalmazást a migrációügyi biztos. Orbán Viktor megismételte: ezt egy demokráciaproblémának tartja, hogy az uniós tagállamok egy részének álláspontjával szögesen ellentétes véleményt képvisel a görög biztos.
"Nem véletlen, hogy sokan vagyunk itt, ezen a kontinensen, akik várják az EP-választást jövő...
2018-09-28 14:28:12
Szép napot mindenkinek!
... és a nőknél is az első tízben vannak ezek a területek.
Ezekben a régiókban százezerből 40-50 férfi és nagyjából 10 nő vet véget saját életének.


Európa-szerte a tagállamok és érdekelt felek gyűjtik a növényekben, állatokban, élelmiszerekben és italokban előforduló kémiai anyagokkal kapcsolatos laboratóriumi vizsgálati adatokat és elemzik ezeket az információk...
2018-09-22 07:46:20
1 2 3 ...................119 120 ..........178 179 ..........237 238 239 
Címkék: Erdogan Budapesten, Európai Bizottság, Phil Hogan, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, Peter Kazimír, Európai Unió, Európai Beruházási Bank, Orbán Viktor, óraátállítás megszüntetésének, közös agrárpolitika, tagállamok befizetésének, uniós befizetések, uniós határt, európai politikát, közelmúltban arra, következtetésre jutott, évszakokhoz kapcsolódó, tagállamok szabad, téli időszámítás, szubszidiaritás elvével, humanitárius vízumot, érintettek belépését, területükre kizárólag, menedékkérelmük benyújtása, rendelet azonban, tagállamokat ezek, dokumentum széleskörű, olyan rugalmas, személyes adatok, uniós tagállamok, nyár folyamán, kórházi fertőzések, vitában egyetértettek, egyes tagállamok, azokat kiegészítő, bruttó nemzeti, saját forrásokból, arányos teherviselés, tagállamok gazdasági, hatóságok ellenőrizhetik, olyan szállítmányokat, rendelet értelmében, tagállamok információt, jelek szerint, készpénz olyan, unió pénzügyi, miniszterelnök kijelentette, migrációügyi biztos, részének álláspontjával,
© 2013 TVN.HU Kft.