|
|
|
... lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk. Lisztbe mártogatott kis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és kizsírozott nagy tortaformába szorosan egymás mellé fektetjük.
Olvasztott vajjal meglocsoljuk, a darált dió felével meghintjük. Most ismét tésztasor következik, amit olajjal locsolunk, és a maradék dióval megszórunk. Ráfektetjük a maradék kiszaggatott tésztát, és a maradé... |
2015-08-24 13:58:38 |
|
|
|
|
|
|
... deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk. Lisztbe mártogatott kis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és kizsírozott nagy tortaformába szorosan egymás mellé fektetjük.
Olvasztott vajjal meglocsoljuk, a darált dió felével meghintjük. Most ismét tésztasor következik, amit olajjal locsolunk, és a maradék dióval megszórunk. Ráfektetjük a maradék kiszaggatott tésztát, és a maradék vaj... |
|
2014-10-30 07:35:13 |
|
|
|
|
|
|
... lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk. Lisztbe mártogatott kis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és kizsírozott nagy tortaformába szorosan egymás mellé fektetjük.
Olvasztott vajjal meglocsoljuk, a darált dió felével meghintjük. Most ismét tésztasor következik, amit olajjal locsolunk, és a maradék dióval megszórunk. Ráfektetjük a maradék kiszaggatott tésztát, és a maradé... |
2014-05-17 17:45:42 |
|
|
|
|
|
|
... nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk benne a húst, majd kivesszük. A vajat az olajhoz adjuk, és az almákat a cukorral aranyszínűre pirítjuk benne. A konyakkal meglocsoljuk, és addig főzzük, míg minden leve elfő. Belekeverjük a tejszínt meg a mustárt, és összefőzzük. Végül a húst a szószba tesszük, felforraljuk, és néhány percig főzzük. Sóval és borssal ízesít... |
|
2012-01-30 14:58:38 |
|
|
|
|
|
|
... leöntjük.
Sárgarépa-saláta II.
50 dkg sárgarépa, 1 citrom leve, 1 alma, 2 dl tejföl, só, bors, 1 kávéskanál kapor, 1 kávéskanál méz A lereszelt sárgarépát és almát meglocsoljuk a citrom levével. A tejfölt összekeverjük a mézzel és a fűszerekkel, és a salátára öntjük.
Sárgarépa-saláta III.
50 dkg sárgarépa, 1 kávéskanál méz, 4 evőkanál... |
|
2011-11-24 13:08:14 |
|
|
|
|
|
|
... vöröshagymából, paradicsomból, paprikából alapot készítünk. A harcsaszeleteket belehelyezzük, és az egészet készre főzzük.
A csuszatésztát külön kifőzzük, a szalonnazsír másik felével meglocsoljuk. A tetejére tesszük a kisült szalonnadarabokat. Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk a harcsapaprikást és a csuszatésztát. Az étkezés öröme fokozható, ha szekszárdi Schiller ... |
2010-12-09 20:49:43 |
|
|
|
|