Belépés
Hova? Hova?
... döbbenve látom,
hogy nagyobb kérdés nincs a világon.
Életek szállnak, tűnnek tova.
Futunk, sietünk ... Hova? Hova?

Édesanyám, te tudtál felelni,
s nem tarthatott már közöttünk semmi,
senkinek könnyes, kérő szava.
Vágyódva súgtad: ,,Vezess haza!"

Egy vándor érte el otthonát.

Mi ittmaradtak megyünk tovább....
2018-08-24 09:15:35
NagyBoldogasszony ünnepe Új Kenyér havának 15. napja
... kemencéből. A női teljesség szeretetében kiválóan alkalmas ez a nap a fiataloknak az ismerkedésre, a párválasztásra. Ezért mulatságokat rendeztek a fiúknak, lányoknak közösen. Akár 3 napig is tarthatott a mulatság.

E naptól kezdve tiltott volt az asszonyoknak a folyóvizekben a fürdés (Elkezdődött a vizek természetes lehűlése, ami a női betegségeket okozza).

N...
2018-08-15 21:28:41
Rudolf Steiner - A harag missziója
... magától értetődő igazság lesz, mint Francesco Redi állítása: élő csakis
élőből származhat. Csakhogy míg Francesco Redi kijelentése csupán korlátozott számú ember
érdeklődésére tarthatott számot, addig a szellemtudomány által képviselt tétel, miszerint lelkiszellemi
csakis lelki-szellemiből keletkezhet, továbbá az, hogy az ember nem egyszer él a
földön, hanem is...
2018-07-18 00:12:57
Barátság a Szentírásban
... nem hagyja egészen büntetés nélkül" (34,6-7).
Amikor harmadszor nevezi a Biblia Istent barátnak, Ézsaiás az Ő segítőkész jelenlétét hangsúlyozza. Bár Izráel semmilyen alapon nem tarthatott igényt Isten barátságára, az Úr elhívta Izráelt, és a barátja lett. Ézsaiás ezt mondja:

“De te, szolgám, Izráel, Jákób, akit kiválasztottam, barátomnak, Ábrahámnak utóda! A...
2018-05-03 14:28:07
Keresztény történet-„Kunkori szolgálata”
... szőnyeg felhajló sarkában. Elnyúlt a szőnyegen, összekente sárral, vérrel, izzadsággal. Csak ennyit suttogott: ,,Köszönöm barátom a segítséget, a kis pihenőt!" Ez azonban nem tarthatott sokáig. A katonák tovább hajtották az elgyötört férfit, de a keresztet már más vitte tovább.
Aznap este, amikor a piszkos szőnyeg fáradtan nyúlt el a sarokban, a többiek még jól le ...
2018-05-02 09:21:57
Az Illuminátus Rend dióhéjban
... rendvezető információkhoz jusson a tagokról. Az illuminátusok dinasztia, és egyházellenes magatartását a beavatási szokások igazolták, amelyet egy magas szinten lévő Illuminátus tag tarthatott.Aki a rendbe be akart lépni, bevezették egy olyan terembe, ahol volt egy trón. Ez előtt ...
2018-05-01 01:24:10
Kifizetődő a testvérpárti kapcsolat? Nekik igen…
... dokumentum is: ő időben jelezte a megkeresést és a gyanúját az elhárításnak. Azt is mondta, hogy a teljes hangfelvételt nyilvánosságra fogják hozni, amit ők készítettek.
Hónapokig tarthatott az előkészület, de rutinból nyomták

Ismert módszere a privát titkosszolgálatoknak, de különösen az izraeli hátterű cégnek az, ahogy eljártak. Egy ilyen műveletet általában néhá...
2018-04-06 20:33:26
Ásgúthy Erzsébet: Te voltál a galamb
... kövön
utat. Kigyulladt
verejtékem mostoha
ostora
hajszólt tovább,
amíg gerincem kemény oszlopán
a gőgöm
ívbe tört.

Vad harc volt.

Meddig tarthatott?...
Órákig csak?,
vagy évekig talán?...
Mindegy.
A küzdelem heve nem mér időt,
s nem vés rovást
vérezve sem
a sziklák oldalán.
...
2018-03-13 07:24:43
Az arany trombita
... Az öreg asszony örömében hangosan elkacagta magát, azután eltette a pénzt, kézen fogta a gyereket és megindult vele a távoli külváros felé. Oly sebesen ment, hogy a kis fiú csak futva tarthatott vele lépést. Egy pálinkamérés ajtaja előtt megállott az asszony. Láthatólag habozott, hogy bemenjen-e vagy ne. A habozás hamar véget ért. Egy krajcárt adott a kis Jóskának és így szólt hoz...
2018-03-04 14:14:38
A királynő tanácsolja: "koronával a fejünkön ne nézzünk lefelé"
... használt csaknem négytonnás állami hintót, amelynek felfüggesztése négy bőrszíjból állt, "egyáltalán nem arra szánták, hogy az ember utazgasson benne". Hozzáteszi: emlékei szerint 4-5 órát tarthatott a londoni körút, végig lépésben, mivel a nehéz hintóval a lovak sem tudtak gyorsabban haladni.
Előkerül a műsorban a korona is, de nem Szent Eduárd ősi aranykoronája, amelyet 195...
2018-01-12 19:16:50
1 2 3 .......27 28 ....41 42 ....53 54 55 
Címkék: Rudolf Steiner, Illuminátus Rend, Ásgúthy Erzsébet, Francesco Redi, Biblia Istent, Szent Eduárd, harag missziója, testvérpárti kapcsolat, arany trombita, királynő tanácsolja, vándor érte, vizek természetes, szellemtudomány által, barátja lett, katonák tovább, elgyötört férfit, piszkos szőnyeg, illuminátusok dinasztia, beavatási szokások, magas szinten, olyan terembe, teljes hangfelvételt, izraeli hátterű, ilyen műveletet, küzdelem heve, sziklák oldalán, öreg asszony, távoli külváros, pálinkamérés ajtaja, habozás hamar, krajcárt adott, ember utazgasson, londoni körút, nehéz hintóval, szellemtudomány, információkhoz, nyilvánosságra, felfüggesztése, párválasztásra, kiválasztottam, hangfelvételt, folyóvizekben, aranykoronája, érdeklődésére, illuminátusok, egyházellenes, lelkiszellemi, ismerkedésre, szeretetében, hangsúlyozza, pálinkamérés, mulatságokat, szentírásban, magatartását, betegségeket, elhárításnak, testvérpárti, asszonyoknak, természetes, elkezdődött, illuminátus, fiataloknak, előkészület, kijelentése,
© 2013 TVN.HU Kft.