Regisztráció  Belépés
Szíria - Török külügyminiszter: Törökországnak katonai erősítést kell küldenie Idlíbbe
... nehézfegyvereket; a tankokat, a sorozatvetőket, az ágyúkat és az aknavetőket.
Putyin hétfőn rámutatott, hogy az orosz felet elsősorban az ellenzéki erők által Aleppóra, valamint a tartuszi és a hmejmími orosz bázisra jelentő fenyegetés aggasztja, Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter pedig bejelentette, hogy a szíriai kormányerők a korábbi tervekkel ellentétben nem indítanak ...
2018-09-18 17:23:32
Szíria - Moszkva bejelentette a Hmejmímet megtámadó terroristák megsemmisítését
...
A tárca közlése szerint Idlíb tartományban megsemmisítették azt a bázist is, amelyről szombatra virradóra 13 drónnal támadást indítottak Hmejmím és a tartuszi orosz haditengerészeti létesítmény ellen.
Az orosz katonai tárca szerint a militáns diverzánsok bázisát Idlíb tartomány nyugati határánál lokalizálták. Egy orosz különleges műveleti egység Krasznopol típusú, nagypo...
2018-01-12 16:23:14
Szíria - Ukrajna cáfolja, hogy tőle származna az orosz bázisok ellen bevetett drónok robbanóanyaga
...
Viktorija Kusnir, a tárca szóvivője az UNIAN ukrán hírügynökségnek nyilatkozva a kijelentést Ukrajna elleni újabb információs támadásnak nevezte Moszkva részéről, amellyel szavai szerint Oroszország az általa megszállt Krím félszigeten és a Donyec-medencében folytatott tevékenységéről igyekszik elterelni a figyelmet.
A hmejmími orosz légi támaszpontot és a tartúszi hadi...
2018-01-11 19:25:02
Szíria - Moszkva: házilagosan nem előállítható eszközöket vetettek be az orosz bázisok elleni dróntámadáskor
...
A hmejmími orosz légi támaszpontot és a tartúszi haditengerészeti műszaki ellátó központot szombatra virradóra 13 pilóta nélküli szerkezettel támadták meg, ezek közül tízet Hmejmím, hármat pedig Tartusz ellen vetettek be. Az orosz védelmi tárca szerint a drónok közül hetet a Pancir-Sz légvédelmi rendszer segítségével lelőttek, hatot pedig leszállásra kényszerítettek. Az utóbb...
2018-01-11 16:14:55
Szíria - Moszkva a "mérsékelt" ellenzéket vádolta meg a bázisai elleni dróntámadással
...
Oroszország a török vezérkari főnökhöz és a hírszerzés vezetőjéhez intézett levélben egyúttal sürgette, hogy Törökország teljesítse vállalt kötelezettségeit és az újabb dróntámadások megakadályozására hozzon létre megfigyelőállásokat az Idlíb tartománybeli feszültségcsökkentési övezetben, ahonnan Moszkva szerint a csapás kiindult.
A hmejmími orosz légi támaszpont és a ta...
2018-01-10 11:01:41
Szíria - Két orosz katona halt meg az orosz védelmi minisztérium szerint
...
A katonai tárca álhírnek minősítette a Kommerszant című orosz gazdasági napilapnak azt az értesülését, amely szerint a támadók megsemmisítettek hét, Hmejmímben állomásoztatott harci gépet is. A közlemény szerint az orosz légierő szíriai harci csoportja "harcképes, és továbbra is teljes mértékben teljesíti a kitűzött harci feladatait".
Az orosz védelmi minisztérium szerdá...
2018-01-04 09:01:16
Szíria - Moszkva: a fő feladat az an-Nuszra szétverése
... terrorszervezet legnagyobb létszámban Idlíb tartományban van jelen.
Másik fontos, 2018-ra háruló feladatként Geraszimov a politikai rendezést nevezte meg.
Elmondta, hogy a hmejmími és a tartuszi támaszpont továbbra is támogatást nyújt a szíriai kormányerőknek. Szavai szerint orosz katonai tanácsadók a kormányerők minden egységénél vannak, ők tervezik meg a katonai művel...
2017-12-27 12:12:34
Szíria - Moszkva megkezdte az állandó hadseregcsoport felállítását
...
"Múlt héten a főparancsnok (Vlagyimir Putyin elnök) jóváhagyta a tartuszi és a hmejmími bázis szerkezetét. Megkezdtük ott az állandó jelenlét kiépítését" - mondta a tárcavezető.
Hmejmímben az orosz haderő légitámaszponttal, Tartuszban pedig haditengerészeti műszaki ellátó központtal rendelkezik, amelyet teljes értékű hadikikötővé szándékozik kiépíteni.
Sojgu elmondt...
2017-12-26 11:41:30
Szíria - Megérkeztek Dagesztánba a Szíriából hazatérő első orosz katonák
... katonai rendészalakulat hagyja el Szíriát.
Az arab országban a részleges csapatkivonás után is tovább működik majd az orosz békéltetőközpont, valamint a hmejmími orosz légi bázis és a tartuszi haditengerészeti támaszpont. A művelet nem érinti a légierő nagy részét, a légvédelmet és a Szíria aknamentesítésében részt vevő műszaki alakulatokat.
Oroszország 2015. szeptember ...
2017-12-12 10:31:55
Szíria - Putyin elrendelte az orosz csapatok visszavonását
...
"A védelmi miniszternek és a vezérkari főnöknek parancsba adom: kezdjék el az orosz csapatkontingens kivonását állandó állomáshelyeire" - mondta a bázis személyi állománya előtt Putyin, az orosz fegyveres erők főparancsnoka, aki előre be nem jelentett látgatáson kereste fel Hmejmímet.
Hivatalos hétfői programja szerint az orosz vezető a nap folyamán Kairóba, majd Ankaráb...
2017-12-11 12:32:11
1 2 3 
Címkék: Megérkeztek Dagesztánba, Szergej Sojgu, Viktorija Kusnir, Vlagyimir Putyin, orosz bázisok, bázisai elleni, orosz védelmi, an-Nuszra szétverése, állandó hadseregcsoport, orosz csapatok, orosz felet, ellenzéki erők, hmejmími orosz, szíriai kormányerők, korábbi tervekkel, tárca közlése, tartuszi orosz, orosz katonai, militáns diverzánsok, orosz különleges, tárca szóvivője, kijelentést Ukrajna, általa megszállt, tartúszi hadi, tartúszi haditengerészeti, drónok közül, török vezérkari, hírszerzés vezetőjéhez, újabb dróntámadások, csapás kiindult, katonai tárca, támadók megsemmisítettek, közlemény szerint, orosz légierő, kitűzött harci, politikai rendezést, tartuszi támaszpont, szíriai kormányerőknek, kormányerők minden, katonai művel, hmejmími bázis, állandó jelenlét, orosz haderő, arab országban, részleges csapatkivonás, orosz békéltetőközpont, tartuszi haditengerészeti, légierő nagy, védelmi miniszternek, vezérkari főnöknek, orosz csapatkontingens, bázis személyi, orosz fegyveres, orosz vezető,
© 2013 TVN.HU Kft.