Regisztráció  Belépés
A spanyol munkanélküliség 2,8 százalékkal csökkent júniusban
... adat.
A munkanélküliek száma több mint 1,9 millióval lett kevesebb2013 februárjához képest, amikor a gazdasági válság hatására mélypontra jutott a foglalkoztatás Spanyolországban.
Tavaly júniushoz viszonyítva egy év alatt mintegy 6 százalékkal, 200 ezerrel csökkent az állástalanok száma a dél-európai országban.
A nyári időszakban a turizmusnak köszönhetően megszokot...
2018-07-03 10:16:19
Korlátozná a hivatali visszaélés büntetőjogi alkalmazásának lehetőségét a román kormánytöbbség
... szóváltásokkal fűszerezett bizottsági vita során az ellenzéki képviselők úgy értékelték, hogy a szociálliberális kormánytöbbség a mostani változattal "több bűnözőnek dob mentőövet", mint tavaly januárban, amikor az elhíresült és a tüntetések nyomására visszavont 13-as kormányrendelettel próbálta enyhíteni a btk. szigorát.
A módosítás szükségessége mellett érvelve a kormánypár...
2018-07-02 21:14:17
Tündérkertet álmodott a kormány, szinte semmi nem lett belő
... központ szakmai igazgatója, Bardi Terézia művészettörténész. Az L. Simon László kreatúrájának számító Bodrogai László igazgatót már korábban kirúgták, de a csere nem mondható minőséginek. Tavaly szeptembertől Firtl Mátyásnak, a térség korábbi KDNP-s országgyűlési képviselőjének - akinek családja a trafikmutyi egyik nagy nyertese volt - a lánya, Egresitsné Firtl Kat...
2018-06-24 09:14:35
Szállodaszövetség: 30 százalékkal többet is fizethetnek SZÉP-kártyával jövőre
... jövőre a SZÉP-kártya marad az egyetlen kedvező adózású cafeteria-elem.
A MSZÉSZ MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a SZÉP-kártya meghatározó szerepet játszik belföldi turizmusban. Tavaly a magyarországi hotelekben a vendégek több mint 17 milliárd forint értékben fizettek SZÉP-kártyával, ami a panziók, szállodák belföldi szállásdíjbevételének csaknem 20 százalékát tette ki...
2018-06-21 19:56:28
Soltész Miklós: a közösségteremtést szolgálják a nyári gyerektáborok
...
Tavaly nyár végén a nardai tábor épületeit súlyosan megrongálta egy vihar, újjáépítését 15 millió forinttal támogatta a kormányzat - közölte.
Hozzáfűzte: a szombathelyi egyházmegye táborait pedig összesen 27 millió forinttal támogatták az elmúlt évben, amivel több ezer gyermek nyaraltatásának költségeihez járultak hozzá.
Az államtitkár szólt arról is, hogy a térségb...
2018-06-20 14:12:16
Szabó Lőrinc: Versek a havasról
Szabó Lőrinc:

Versek a havasról


I.

Bevonulás

Borzasztó, hogy megrémítettük azt a
kis egeret! Tavaly ősz óta ő volt
biztonságos sötétben . . . S ime vad
szörnyetegek törtek rá, óriások,
nehéz kulcsokkal csikorogtak, ajtó
szakadt be, négy papírfüggönyös ablak
nyíló négyszöge öntötte a napfényt
és b...
2018-06-19 08:27:23
A turisztikai ügynökség nyári kampánya nagy segítség a szállodáknak
... Balaton, Tokaj és Sopron-Fertő vidéke, ugyanakkor kevesek által ismert látványosságokra is felhívja a figyelmet - így például a balatonszentgyörgyi Csillagvárra.
Flesch Tamás megjegyezte: tavaly rendkívül sikeres, rekord teljesítményű évet könyvelt el a turizmus, ráadásul idén az első félévben ezt az eredményt 10 százalékkal sikerült meghaladni.
Szerinte az egyre javuló ...
2018-06-18 10:31:11
Életbe lépett a MÁV-Start nyári vasúti menetrendje
...
Ez idő alatt a vasúttársaság több járatot és korszerűbb szerelvényeket közlekedtet főleg a Balaton és a Velencei-tó térségében.
Tavaly nyáron a balatoni járatokon 8,6 százalékkal nőtt az utasszám, 1,4 millióan utaztak vonattal, 113 ezerrel többen, mint egy évvel korábban.
A balatoni vonatokon az árbevétel 8,1 százalékkal, mintegy 105 millió forinttal nőtt a nyári i...
2018-06-16 07:04:40
A Kreml nem zárja ki, hogy Putyin és Trump még a nyáron találkozik egymással
... amelyen az amerikai államfő felvetette a találkozó lehetőségét, a két külügyminisztérium utasítást kapott a személyes találkozó előkészítésére.
A két vezető eddig csak a G20-csoport tavaly júliusi hamburgi és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) szervezet novemberi danangi csúcstalálkozója alkalmából tárgyalt személyesen egymással.
Peszkov szerdán, még mielőtt...
2018-06-15 18:02:09
Befejezték a dél-balatoni vasútvonal felújítását, szombattól csökken a menetidő
... 30 percenkénti indulással, a korábbi kétórás ütem helyett pedig már óránként járnak a Balaton déli partját kiszolgáló expresszvonatok.
Arról is beszámolt, hogy a balatoni járatokon tavaly nyáron 1,4 millióan utaztak, ami 8,6 százalékkal volt több, mint egy évvel korábban.
Somodi László, a beruházó NIF Zrt. vasútfejlesztési igazgatója elmondta: a felújítás után gyorsabb...
2018-06-14 17:12:08
1 2 3 ..................114 115 .........171 172 .........228 229 230 
Címkék: Soltész Miklós, Szabó Lőrinc, Bardi Terézia, Simon László, Bodrogai László, Firtl Mátyásnak, Egresitsné Firtl Kat, MSZÉSZ MTI-hez, Flesch Tamás, Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés, Somodi László, spanyol munkanélküliség, hivatali visszaélés, román kormánytöbbség, közösségteremtést szolgálják, nyári gyerektáborok, turisztikai ügynökség, nyáron találkozik, dél-balatoni vasútvonal, munkanélküliek száma, gazdasági válság, foglalkoztatás Spanyolországban, állástalanok száma, dél-európai országban, nyári időszakban, turizmusnak köszönhetően, ellenzéki képviselők, szociálliberális kormánytöbbség, mostani változattal, tüntetések nyomására, módosítás szükségessége, térség korábbi, egyetlen kedvező, magyarországi hotelekben, vendégek több, nardai tábor, szombathelyi egyházmegye, elmúlt évben, államtitkár szólt, első félévben, egyre javuló, vasúttársaság több, balatoni járatokon, évvel korábban, balatoni vonatokon, amerikai államfő, találkozó lehetőségét, személyes találkozó, korábbi kétórás,
© 2013 TVN.HU Kft.