Belépés
Három évre megújították a POSZT vezetésének mandátumát
... tagjairól, illetve a Felügyelő Bizottság összetételéről.
A taggyűlésen a tulajdonosok képviseletében jelen volt Keszég László, a Magyar Színházi Társaság elnöke, Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára és Vincze Balázs Attila, a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. ügyvezetője.
A döntés értelmében Magyar Attila, a POSZT-ot működtető lelkiismeret furdalás,. ügyve...
2018-10-09 10:31:06
Kerényi Imre halála - Vidnyánszky Attila: nagy kultúrharcos volt
...
Kerényi Imre hosszú, türelemmel viselt betegség után, életének 75. évében családja körében hunyt el. A Nemzeti Színház és a Magyar Teátrumi Társaság nevében Vidnyánszky Attila részvétét fejezte ki a családnak.
Vidnyánszky Attila kiemelte: Kerényi Imre jelentős színházi ember volt, akinek meghatározó előadásai mellet a legnagyobb tette az volt, hogy 1981-ben elsőként vit...
2018-08-11 14:34:38
Megkezdődött a Szarvasi Vízi Színház nyári programja
... kultúrát, és a továbbiakban is közreműködnek a vízi színház sikerében.
A megnyitót követően Marc Camoletti: Leszállás Párizsban című vígjátékát láthatta a közönség.
A Magyar Teátrumi Társaság, a Békéscsabai Jókai Színház és a Szarvasi Cervinus Teátrum által szervezett és augusztus 19-ig tartó rendezvénysorozat alkalmából minden nap lesz előadás a vízi színházban. A Körös...
2018-06-15 23:03:07
POSZT - A legkreatívabb színházakat díjazta a Magyar Teátrumi Társaság
...
A Magyar Teátrumi Társaság pénteki közleménye szerint a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza az év legjobb színházi plakátjáért járó díjat vihette haza, a Fővárosi Nagycirkuszé lett a legjobb nyomtatott kiadvány, a Budapesti Operettszínházé pedig a legjobb színházi weblap.
A Centrál Színházé lett a legjobb videó-trailer, a székesfehérvári Vörösmarty Színházé a legjobb...
2018-06-08 20:16:55
A Magyar Teátrumi Társaság támogatja a kollektív szerződések megkötését
...
Szabó László, a teátrumi társaság titkára kiemelte: ha sikerül megvalósítani a Magyar Színházi Dolgozók Szakszervezetének javaslatát, akkor a magyar színházi szakma lesz az első kulturális terület, amelyen a teljes munkáltatói és munkavállalói körre kiterjedő kollektív szerződés jöhet létre.
Beszámolt arról is, hogy a teátrumi társaság átfogó szakmai program - az Új Magy...
2018-05-28 19:40:07
Nemzeti Színház - Vidnyánszky Attila: folytatjuk a már megkezdett utat
...
A rendező, aki a Magyar Teátrumi Társaság elnöke is, az MTI-nek elmondta: mintegy 100 oldalas, A nemzet színháza címet viselő pályázatát a Nemzeti Színház honlapján szerdán közzétette.
Az eddig eltelt időszakot értékelve kifejtette: átalakították a színházat, új, több pillérű működési modellt hoztak létre és ezt szeretné továbbvinni. Mint mondta, egyrészt klasszikus repe...
2018-02-28 11:01:41
Emmi: egy pályázat érkezett a Nemzeti Színház vezetésére
...
A Nemzeti Színházat jelenleg is vezető Vidnyánszky Attila rendező, a Magyar Teátrumi Társaság elnöke már korábban bejelentette, hogy újra pályázik az intézmény vezetésére, csütörtökön pedig az MTI-nek a színház megerősítette, hogy beadta pályázatát a vezérigazgatói posztra.
Az államtitkárság csütörtökön az MTI érdeklődésére azt írta, hogy a pályázatot elbíráló bizottság ...
2018-02-01 14:52:41
Mintegy kétezren látták a III. Pajtaszínházi Szemlét
... helyi legendákat, anekdotákat feldolgozó, saját ötletből származó darab olyan településen született, ahol a lakosok száma az ezret sem éri el.
Az NMI Művelődési Intézet és a Magyar Teátrumi Társaság harmadik évada szervezett országos, a közösségépítést és az amatőr színjátszást összekapcsoló szombati programjára 1300-an regisztráltak, vasárnap pedig mintegy ezren, így a szeml...
2018-01-30 16:22:33
Ingyenesen látogathatják a veszprémi színház előadásait a nyugdíjasok
...
Oberfrank Pál, Vidéki Színházigazgatók Egyesületének elnöke, a Magyar Teátrumi Társaság alelnöke közölte, hogy az idős színházbarátok hűségét és elkötelezettségét kívánják támogatni a Kor-hű színházjegy programmal, melyhez több színház azonnal csatlakozott.
Az igazgató arról is beszélt, hogy idős korban már sokaknak kihívást jelent eljönni egy-egy előadásra, miközben az ...
2017-11-28 11:22:31
Megszavazta a Pécsi Harmadik Színház eladását a város közgyűlése
... számolt be.
A kultúráért felelős városvezető akkor kifejtette: az elmúlt másfél hónapban olyan megoldás született, amely egyszerre biztosítja a PHSZ működését a jelenlegi uránvárosi teátrumi épületben, az intézmény kiemelt státuszának és állami támogatásának megtartását, ugyanakkor az önkormányzat számára költséghatékony.
A kortárs magyar dráma műhelyeként, egyben befog...
2017-11-16 17:11:39
1 2 3 7 8 .11 12 .14 15 16 
Címkék: Kerényi Imre, Vidnyánszky Attila, Szarvasi Vízi Színház, Magyar Teátrumi Társaság, Nemzeti Színház, Pajtaszínházi Szemlét, Pécsi Harmadik Színház, Felügyelő Bizottság, Keszég László, Magyar Színházi Társaság, Szabó László, Vincze Balázs Attila, Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft, Magyar Attila, Marc Camoletti, Leszállás Párizsban, Békéscsabai Jókai Színház, Szarvasi Cervinus Teátrum, Bartók Kamaraszínház, Művészetek Háza, Fővárosi Nagycirkuszé, Budapesti Operettszínházé, Centrál Színházé, Vörösmarty Színházé, Magyar Színházi Dolgozók Szakszervezetének, Nemzeti Színházat, Művelődési Intézet, Oberfrank Pál, Vidéki Színházigazgatók Egyesületének, legkreatívabb színházakat, kollektív szerződések, pályázat érkezett, veszprémi színház, város közgyűlése, tulajdonosok képviseletében, döntés értelmében, legnagyobb tette, vízi színház, megnyitót követően, vízi színházban, legjobb nyomtatott, legjobb színházi, legjobb videó-trailer, székesfehérvári Vörösmarty, teátrumi társaság, magyar színházi,
© 2013 TVN.HU Kft.