|
|
|
... sült húsok mellé illő az úgynevezett kakastaréjt is.
Teaszalonna
Melyik része a disznónak: a karajon lévős zsírréteg.
Hogyan készítik el: Sózás után meglángolják, de nem füstölik.
Tippünk: Rakott savanyú- vagy kelkáposz... |
2012-10-07 11:12:49 |
|
|
|
|
|
|
... Lebbencsleveshez vagy lecsóhoz a legideálisabb, de aki szereti, az ebből csinálja a sült húsok mellé illő az úgynevezett kakastaréjt is.
A nagy szalonnahatározó
Teaszalonna
Melyik része a disznónak: a karajon lévős zsírréteg.
Hogyan készítik el: Sózás után meg lángolják, de nem füstölik.
Tippünk: Rakott savanyú- vagy kelkápo... |
|
2012-03-07 08:29:47 |
|
|
|
|
|
|
...2 db pisztráng
5 dkg sózott vaj
1 dl fehér bor
25 dkg lencse
10 dkg bacon vagy angol teaszalonna
1 kis csokor petrezselyem
1 ek mustár
só
bors
A megtisztított pisztrángokat a felolvasztott és felhevített vajra helyezzük, ahol mindkét oldalukat 3-3 perc alatt megkapatjuk, majd a serpenyőbe öntve a bort, fedő alatt, tová... |
2012-02-11 18:11:02 |
|
|
|
|
|
|
... módon.
Tippünk: Lebbencsleveshez vagy lecsóhoz a legideálisabb, de aki szereti, az ebből csinálja a sült húsok mellé illő az úgynevezett kakastaréjt is.
... |
|
2011-11-05 05:17:31 |
|
|
|
|
|
|
... forrón füstölik. Sok esetben a marhavért elhagyják, s csupán pirospaprikás mázat kap a szalonna.
Sózott szalonna: sóban érlelt, levegőn megszárított, nem füstölt szalonna.
Teaszalonna: sózás és pácolás után kerül a boltokba, viszonylag rövid ideig áll el.
Sült szalonnakockák nélkül mit ér a túrós csusza? Sült szalonnakockák nélkül mit ér a túrós csusza?
|... |
|
2011-03-09 19:06:17 |
|
|
|
|
|
|
... tepsibe öntjük. Közép meleg sütőben megsütjük, kihűtjük. Tálaláskor kanállal tányérra szaggatjuk, cukrozott tejszínhabbal felspricceljük, darált mákkal megszórjuk.
Alföldi teaszalonna
Elkészítés: A táblákat besózzuk, majd egy hétig egy asztalra helyezzük őket, naponta változtatva a sorrendet. Ezután páclébe rakjuk (lásd sonkapáclé) egy hétre. Ezt követően langyos v... |
2011-01-26 19:43:45 |
|
|
|
|
|
|
... megpuhult, akkor a vagdalt hússal megegyező húspépből kis gombócokat formálunk, és a levesben kifőzzük. Ez egyben a levesbetét is.
Tálaláskor tejfölre szedjük.
Alföldi fehér teaszalonna
100-120 kg forrázott, szép barnára pörzsölt sertésből a legjobb.
A szalonnát 1 napig hűlni hagyjuk. Egyenlő darabokra (40 cm hosszú, 5 cm széles, 3 cm magas) vágjuk. Eze... |
2011-01-26 19:39:51 |
|
|
|
|
|
|
... morzsával tepsibe öntjük. Közép meleg sütőben megsütjük, kihűtjük. Tálaláskor kanállal tányérra szaggatjuk, cukrozott tejszínhabbal felspricceljük, darált mákkal megszórjuk.
Alföldi teaszalonna
Elkészítés: A táblákat besózzuk, majd egy hétig egy asztalra helyezzük őket, naponta változtatva a sorrendet. Ezután páclébe rakjuk (lásd sonkapáclé) egy hétre. Ezt követően langy... |
2011-01-10 12:28:43 |
|
|
|
|
|
|
... akkor a vagdalt hússal megegyező húspépből kis gombócokat formálunk, és a levesben kifőzzük. Ez egyben a levesbetét is.
Tálaláskor tejfölre szedjük.
Alföldi fehér teaszalonna
100-120 kg forrázott, szép barnára pörzsölt sertésből a legjobb.
A szalonnát 1 napig hűlni hagyjuk. Egyenlő darabokra (40 cm hosszú, 5 cm széles, 3 cm magas) vágjuk. Ezeket b... |
2011-01-10 12:13:49 |
|
|
|
|
|
|
... de aki szereti, az
ebből csinálja a sült húsok mellé illő az úgynevezett kakastaréjt is. *****
Tippünk: Rakott savanyú- vagy kelkáposzta tetejére kerüljön kockázott
teaszalonna, tejföllel elkeverve. *****
Tippünk: Használd nyugodtan csülök helyett, bablevesbe vagy
székel
#905
2012. február 7. 20:03
Válaszolj!
Üzenet visszaá... |
2010-12-06 09:07:59 |
|
|
|
|