|
|
|
... végén belekeverem az olajat is. 1 órát pihentetem. Az útifűmaghéjtól be fog sűrűsödni, ezért a kisütés előtt kevés szódavízzel hígítom.
A kisütéshez palacsintasütőt vagy teflonserpenyőt használok. Az így kapott masszát mindkét oldalán aranybarnára sütöm.
A töltelékhez kemény habot verek a tojásfehérjéből, végén belekeverem a porcukrot, majd hozzáadom a kis ko... |
2016-06-12 23:38:24 |
|
|
|
|
|
|
... zsírszegény főzési technika a párolás és a főzés, de a grillezés során is meg lehet spórolni némi zsírt. A serpenyőben való sütéshez válasszunk jó minőségű, vastag, esetleg bordás aljú teflonserpenyőt, illetve wokot, és mindig pontosan mérjük ki a zsiradékot! Ha ecsetet használunk, biztos, hogy a lehető legkevesebb olaj kerül majd az edénybe.
Olajos magvak
Az olajo... |
|
2015-07-28 21:22:08 |
|
|
|
|
|
|
Ha ezt a hírt elolvassa, többé nem fog teflonserpenyőt használni
Írta: Neptunusz
Túlhevítés esetén a teflonserpenyőből az emberre nagyon veszélyes kémiai gőz szabadulhat fel. Ez már a 600 fokot meghaladóan bekövetkezhet, viszont, ha már eléri a hőmérséklet az 1000 fokot, olyan toxikus anyagok kerülhetnek a légtérbe, amelyeket a katonaság háborúk során szokott haszn... |
2014-10-06 18:14:26 |
|
|
|
|
|
|
... ASZALT
GYÜMÖLCSÖS TORTA
Zsoldos Antal
A Danubius Health Spa Resort Sárvár konyhafônökének ajánlásával
Elkészítés:
Pirítsunk meg 16 dkg szeletelt mandulát szárazon teflonserpenyôben.
Vajazzunk ki egy 24 cm átmérôjű csatos tortaformát, és szórjuk a mandulát a tortaforma aljára és oldalára.
Keverjük krémesre a maradék vajat, adjuk hozzá... |
|
2011-12-11 22:10:49 |
|
|
|
|
|
|
... hozzávalóját. Adjunk hozzá annyi meleg vizet, hogy gyúrható tésztát kapjunk (keményebbet, mint egy pizzatészta). Kelesszük minimum 1,5 órán át. Zsiradék nélkül forrósítsunk fel egy teflonserpenyőt. A tésztából szedjünk le egy kis gombócnyit, sodrófával nyújtsuk ki egészen vékonyra. Nagy lángon süssük meg az egyik oldalát, szépen fel fog hólyagosodni, majd fordítsuk meg. A két olda... |
|
2011-06-01 19:29:19 |
|
|
|
|
|
|
... Valóban, ez néhány évtizeddel ezelőtt igaz is volt. Akkor ugyanis a leégést megakadályozó edénybevonatokkal, ha megsérültek, mérgező krómvegyületek kerülhettek az ételekbe. A mai teflonserpenyők azonban már semmilyen egészségügyi kockázatot nem rejtenek, még akkor sem, ha megsérül a bevonatuk. Persze, arra vigyázni kell, hogy ne kerüljenek teflondarabok az ételbe, de ennek szem el... |
2010-11-12 10:24:13 |
|
|
|
|
|
|
... lekvárral Tápanyag mutatók: 327 kalória, 10% zsír (3.6 gr: 0.1 telített), 71% szénhidrát (58 gr), 19% fehérje (15.5 gr), 8 gr rost, 264 mg kálcium
3. Reggeli szendvics:
Teflonserpenyôben, olaj nélkül, csináljon tükörtojást, 2-2 percig sütve mindkét oldalát. Két szelet barnakenyeret megpirítunk, megkenjük 1 kocka Medve light sajttal, ráfektetünk 1 szelet pulykasonk... |
2010-05-19 23:30:58 |
|
|
|
|
|
|
... perc
1, A sütőt melegítsük elő 180°C-ra (gázsütő esetén 4-es fokozat). Miután eltávolítottuk a zsiradékot és az inas részeket a marhahúsról 2cm-es kockákra aprítsuk fel. Egy mély teflonserpenyőt fújjunk be étolajspray-vel, majd részleteiben pirítsuk a húst barnára. Vegyük ki a húst, majd fújjuk be a serpenyőt étolajspray-vel és pirítsuk a hagymát világos aranybarnára. Tegyük ... |
2010-03-16 16:31:20 |
|
|
|
|
|
|
... hőforrás felé, amíg a bőr megfeketedik és hólyagossá válik. Takarjuk le nedves konyharuhával és így hagyjuk kihűlni, majd húzzuk le a héját, a húsát kockázzuk fel apróra.
2 Egy teflonserpenyőt fújjunk be étolajspray- vel.3-4 percig magas hőfokon süssük meg a hússzeletek mind két oldalát. Vegyük le a tűzről, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk fel vékony szeletekre. Ízesítsük kevés s... |
2010-03-16 07:40:56 |
|
|
|
|
|
|
... cukrot, és aranysárgára f zzük. A t zr l levesszük, belekeverjük a koriandert, a fahéj
felét, a durvára rölt magvakat és az egészben hagyottakat is, majd kih tjük. Kiolajozott teflonserpeny be
öntjük a masszát, a maradék fahéjjal megszórjuk, olajjal megkent zsírpapírral lefedjük, és sodrófával 3 cm
vastagra nyújtjuk. Újabb zsírpapírt teszünk fölé, majd a tetejére eg... |
2009-12-11 15:56:33 |
|
|
|
|