Regisztráció  Belépés
Fűszeres rántott csirke, ami olyan, mint a gyorsétteremi
... Egy nagyobb fazékba belerakjuk a megmosott, megtisztított csirkedarabokat, és beleöntünk 2 és 1/3 bögre tejet. Beledobjuk a leveskockát is. A húsokat közepes lángon 20 percig főzzük a tejben.
Egy nagyobb serpenyőben olajat forrósítunk.
A csirkéket lehúzzuk a tűzről. A maradék tejet és egy felvert tojást egy tányérban elkeverünk. A húsokat először a teje...
2018-09-17 11:18:53
Sajó Sándor: Magyar fiú éneke
... fiú éneke


Amikor én születtem
E csonka ország gyermekének,
Már szomorú volt itt az élet;
Csak nőttem, növekedtem
A nyomorúság kenyerén
S ez nem tejben, csak könnyben ázott, -
Apám ki tudja hol csatázott,
Anyám meg egyre sírt, szegény...
Tavasz jött, húsvét, tél s Karácsony,
Számunkra gond a gond után:
Karácsonykor ...
2018-09-11 20:21:44
Almás libamájtorony tokaji szőlővel, mandulás burgonyafánkk
... Végül elkészítjük a mandulás burgonyafánkot. A burgonyát megtisztítjuk, felkarikázzuk és megfőzzük. Ezután összetörjük, majd pedig 3 evőkanálnyi liszttel, tejföllel, élesztővel (amit kevés tejben felfuttatunk), felaprított petrezselyemmel és pirított mandulával összedolgozzuk. Meleg helyre tesszük, ha megkelt, gombócokat készítünk belőle (egy evőkanálnyit veszünk belőle egy gombóc...
2018-09-09 16:38:07
Sajó Sándor: Magyar fiú éneke
... Magyar fiú éneke

Amikor én születtem
E csonka ország gyermekének,
Már szomorú volt itt az élet;
Csak nőttem, növekedtem
A nyomorúság kenyerén
S ez nem tejben, csak könnyben ázott, -
Apám ki tudja hol csatázott,
Anyám meg egyre sírt, szegény...
Tavasz jött, húsvét, tél s Karácsony,
Számunkra gond a gond után:
Karácso...
2018-09-07 23:02:02
Kefires kiflik
... margarin
3 dkg só
A kenéshez
1 db tojássárgája
5 dkg sajt (kevés reszelt)
köménymag ízlés szerint

elkészítés
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben, majd tésztát dagasztunk.
A margarint habosra keverjük a sóval.
4 részre osztjuk a tésztát. 30 cm-es átmérőjűre kinyújtunk egyet, megkenjük a habosított, sózott margarin fel...
2018-09-04 06:45:57
Az ásványi anyagokról
... lehetnek.

A kalcium segít a csontok, a fogak és az izomszövet erősítésében. Szabályozza a szívverést, az izmokat, az idegrendszert és a véralvadást. Miben található? Legfőképpen a tejben és a tejtermékekben, a mákban, a dióban, a spenótban, a banánban.

A króm segít a glükóz metabolizmusában és növeli az inzulin hatékonyságát. A legjobb krómforrások a következ...
2018-08-28 20:47:31
Kakaós csiga burgonyás tésztából
... db tojás
ízlés szerint porcukor

Elkészítés

A lisztet egy tálba átszitáljuk, elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a korábban cukrozott langyos tejben felfuttatott élesztőt, a cukrokat és a tojást. A burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, áttörjük, majd kihűtve a lisztes adalékhoz keverjük. Jól összegyúrjuk, és kb. 1- 1,5 órán át lang...
2018-08-27 23:26:40
Mákos lepény
... búzadara,
3 dl tej,
1 csomag vaníliás cukor,
1 citrom reszelt héja,
2 db tojás.
a tészta kenéséhez baracklekvár
Elkészítése

Először a tölteléket készítjük el. A tejben felfőzzük a búzadarát, belekeverjük a mákot és hagyjuk kihűlni.

Közben a tojások sárgáját ki keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd bele keverjük a gríze...
2018-08-23 10:40:31
Francia mákos pirított dióval
... összedolgozzuk, majd előmelegített sütőben megsütjük.

A tésztalapok hozzávalói kevés tejjel összegyúrjuk, majd 2 lapban kisütjük tepsi hátulján.

A krémhez a pudingot a tejben megfőzzük, húlni hagyjuk. A margarint kikeverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudinggal is elkeverjük.

Az egyik tésztalapra rákenjük a krém felét, rátesszük a máko...
2018-08-09 19:08:26
Francia mákos szelet grillázs mogyoróval
... hozzávalóit összegyúrjuk. 2 lapot sütünk belőle.

A krémhez a 3 tojássárgáját, a vaníliás cukrokat, a porcukrot a margarinnal jó habosra keverjük. 2 vaníliás pudingport 7 dl tejben felfőzünk. Ha kihűlt, a két krémet összekeverjük.

Megtöltjük a süteményt: 1 lap, krém, mákos piskóta, krém, a másik lap. A krémből annyit hagyjunk, hogy a tetejét is megkenh...
2018-08-09 19:03:34
1 2 3 ..............511 512 .......767 768 .......1022 1023 1024 
Címkék: Sajó Sándor, ásványi anyagokról, nagyobb fazékba, húsokat közepes, nagyobb serpenyőben, csirkéket lehúzzuk, maradék tejet, felvert tojást, tányérban elkeverünk, húsokat először, nyomorúság kenyerén, gond után, mandulás burgonyafánkot, burgonyát megtisztítjuk, evőkanálnyit veszünk, élesztőt felfuttatjuk, langyos cukros, margarint habosra, kalcium segít, izomszövet erősítésében, króm segít, glükóz metabolizmusában, inzulin hatékonyságát, legjobb krómforrások, tálba átszitáljuk, korábban cukrozott, lisztes adalékhoz, tészta kenéséhez, tölteléket készítjük, tejben felfőzzük, tojások sárgáját, vaníliás cukorral, tésztalapok hozzávalói, tejben megfőzzük, margarint kikeverjük, kihűlt pudinggal, egyik tésztalapra, krém felét, vaníliás cukrokat, krémből annyit, metabolizmusában, csirkedarabokat, petrezselyemmel, tejtermékekben, burgonyafánkot, összedolgozzuk, libamájtorony, burgonyafánkk, gyorsétteremi, felkarikázzuk, megtisztítjuk, tojássárgáját, megtisztított, előmelegített, hatékonyságát, összekeverjük,
© 2013 TVN.HU Kft.