Regisztráció  Belépés
Rakott káposzta
Rakott káposzta

Hozzávalók: 60 deka savanyú káposzta, 30 deka darált sertéshús, 8 deka reszelt vöröshagyma, 1 kávéska-nálnyi édes paprika, 5 deka zsír, 12 deka rizs, 2 deci tejföl, 15 deka kolbász, egy kis törött bors, só.
A savanyú káposztát megmossuk, és 10--15 percig előfőzzük. Leszűrés után tűzálló edénybe teszünk belőle egy ujjnyi réteget. A következő réteg a z...
2006-09-19 10:56:14
Töltött káposzta
... darált sertéshús, 10 deka darált füstölt hús, 6 deka rizs, 12 deka reszelt vöröshagyma, 4 deka zsír, 4 deka liszt, 1 gerezd fok-hagyma, 1 kávéskanálnyi pirospaprika, só, törött bors, 1 deci tejföl.
A kétféle darált húst összekeverjük a főtt rizzsel, 8 deka pirított reszelt hagymával, sóval, fűszerrel. A levelekbe csavarjuk henger alakúra, a levelek két végét visszadugjuk, hog...
2006-09-19 10:53:49
Ponty- vagy harcsapaprikás
Ponty- vagy harcsapaprikás

Hozzávalók: 4 darab 20 dekás halszelet, 6 deka zsír, 5 deka reszelt vöröshagyma, egy kevés pirospaprika, másfél deci tejföl, só, 2 deka liszt, evőkanálnyi lecsó.
A zsíron megpirított vöröshagymába paprikát teszünk és elkeverjük, majd hozzáadjuk a halszeleteket, kellően megsózzuk s a hagymás, paprikás zsíron megpörköljük - keverni nem szaba...
2006-09-19 10:46:58
Makaróni, csőben sütve
Makaróni, csőben sütve

Hozzávalók: 30 deka csőtészta, 4 deci gratinmártás, 1 deci tejföl, 8 deka reszelt sajt, 5 deka vaj, só.
A nyers makarónit eltördeljük, hogy ne legyen túl hosszú. Gyengén sózott, bő, forrásban levő vízbe tesz-szük és megfőzzük, ügyelve, hogy ne ázzék el, ne legyen túl puha. Leszűrjük, hideg vízzel jól leöblítjük, és kevés olvasztott vajjal vagy...
2006-09-19 10:33:15
Töltött tök
Töltött tök

Hozzávalók: 1 80--90 dekás, nem túl széles tök, 60 deka darált sertéshús, só, 2 zsömle, 2 tojás, 10 deka zsír, 2 deci tejföl, 3 deka liszt, kevés törött bors, kicsi majoránna, 1 csomó kapor, 3 deka cukor, 1 fej vö-röshagyma, ízlés szerint ecet.
A tököt megtisztítjuk külső héjától, és egyenletes, kétujjnyi vastag karikákra vágjuk, és a karikákból ki-szedj...
2006-09-19 10:29:20
Almamártás
Almamártás

Hozzávalók: 6 deka liszt, fél citrom, 35 deka alma, másfél deci tejföl, 5 deka cukor, 5 deka vaj, 2 G só, 1 darab szegfűszeg, 2 deci tej.
Meghámozzuk az almát, magját és magházát eltávolítjuk, majd apró kockákra vágjuk össze. Az így felap-rított almát a cukorral, szegfűszeggel és a tejjel feltesszük főni. Megsózzuk, kevés citromhéjat teszünk bele, majd né...
2006-09-19 10:02:05
Sóskamártás
Sóskamártás

Hozzávalók: 50 deka sóska, 5 deka hagyma, 1 deka só, 1 deci tejföl, 4 deka zsír, 6 deka liszt, 5 deka cu-kor, két és fél deci csontlé.
A megtisztított sóskát jól meg kell mosni, nehogy homok maradjon közötte. A hagymát apróra vágjuk, és zsíron félig megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a sóskát, és gyakori keverés mellett 8-10 perc alatt sűrű pép-pé főzzük. E...
2006-09-19 10:00:37
Fokhagymamártás
Fokhagymamártás

Hozzávalók: 4 deka zsír, fél deka fokhagyma, 1 deci tejföl, 6 deka liszt, 1 deka só, 3 deci csontlé.
Megtisztítjuk, kés pengéjével összenyomjuk, és finomra vágjuk a fokhagymát.
Lisztből és zsírból nem túl barna rántást készítünk. Beletesszük az apróra vágott fokhagymát, elkeverjük, és csontlével felengedjük. Megsózzuk, hozzáadjuk a tejfölt, simá...
2006-09-19 10:00:10
Tejfölös gombamártás
Tejfölös gombamártás

Hozzávalók: 4 deka zsír, 15 deka gomba, 6 deka liszt, 1 deci tejföl, 2 deka hagyma, fél dkg só, 1 g törött bors, 1 csomó zöldpetrezselyem, két és fél deci csontlé.
A gombát megtisztítjuk, és hideg vízben jól megmossuk, majd szitára tesszük és lecsurgatjuk. A hagymát és a megmosott zöldpetrezselymet apróra vágjuk.
Felhevítjük a zsírt, a hagy...
2006-09-19 09:55:49
Lencseleves
Lencseleves

Hozzávalók: 20 deka lencse, 5 deka zsír, 4 deka liszt, 1 babérlevél, 4 deka vöröshagyma, 1 gerezd fok-hagyma, 2 deci tejföl, 1 evőkanál ecet, de lehet fél citrom is, só, 3 deka cukor, 1 G pirospaprika, negyed kiló sertéscsont, 2 deka mustár.
A főzésre előkészített, beáztatott lencsét csontlébe vagy füstölt hús levébe feltesszük főni. Finom, apróra vágott...
2006-09-19 09:46:27
1 2 3 ..............1471 1472 ........2206 2207 .......2938 2939 2940 2941 2942 2943 
Címkék: savanyú káposztát, ujjnyi réteget, következő réteg, kétféle darált, főtt rizzsel, levelekbe csavarjuk, kevés pirospaprika, zsíron megpirított, nyers makarónit, tököt megtisztítjuk, karikákból ki-szedj, tejjel feltesszük, megtisztított sóskát, hagymát apróra, apróra vágott, gombát megtisztítjuk, megmosott zöldpetrezselymet, főzésre előkészített, zöldpetrezselyem, fokhagymamártás, harcsapaprikás, kávéskanálnyi, összekeverjük, megtisztítjuk, megtisztított, vöröshagymába, szegfűszeggel, halszeleteket, megpörköljük, összenyomjuk, eltávolítjuk, pirospaprika, visszadugjuk, gratinmártás, előkészített, lecsurgatjuk, lencseleves, sertéscsont, sóskamártás, megpirított, beletesszük, meghámozzuk, vöröshagyma, gombamártás, felhevítjük, eltördeljük, citromhéjat, felengedjük, megpirítjuk, evőkanálnyi, hozzávalók, elkeverjük, hozzáadjuk, fokhagymát, beáztatott, feltesszük, babérlevél, almamártás, olvasztott, csontlével, egyenletes, karikákból, pengéjével, szegfűszeg, leöblítjük, csavarjuk, leszűrjük, hagymával, levelekbe, csontlébe, makarónit,
© 2013 TVN.HU Kft.