Regisztráció  Belépés
Zöldbableves
Zöldbableves

Hozzávalók: 30 deka zöldbab, 30 deka borjúcsont, 4 deka zsír, 3 deka liszt, 1 csomó zöldpetrezselyem, 5 deka vöröshagyma, pirospaprika, 2 deci tejföl, só.
A megtisztított és rövid darabokra vágott babot forrásban levő vízbe tesszük, és a csontot külön kifőzzük. Ha a bab puha, felöntjük a csontlével, világos zsömleszínű rántást készítünk, az apróra vágot...
2006-09-19 09:36:54
Zöldségleves
Zöldségleves

Hozzávalók: 30 deka vegyes zöldség, 25 deka borjúcsont, 4 deka vaj, 3 deka liszt, késhegynyi pirospapri-ka, 5 deka rizs, 1 deci tejföl, só.
A zöldséget apró kockákra vagy finom metéltre vágjuk. 2 deka vajon megpirítjuk, majd másfél liter vízzel felengedjük. Felforraljuk, és főzés közben többször megmosott rizst teszünk bele. A zöldséggel egy idő-ben teg...
2006-09-19 09:15:18
Mandulás túrókrém
Mandulás túrókrém

Hozzávalók:
25 dkg tehéntúró
10 dkg alma
3 dkg őrölt mandula
2-3 evőkanál tejföl
csipet szerecsendió

A 25 dkg tehéntúrót villával jól összetörjük, majd jól
elkeverjük 10 dkg reszelt almával, 3 dkg őrölt
mandulával, csipet szerecsendióval és 2-3 evőkanál ...
2006-09-17 21:54:11
Melegen szendvics, hidegen sal
... kolbász (parasztkolbász is jó)
2db közepes alma
2-3 uborka (savanyú, kovászos vagy csemege)
3 db gomba
1 db vöröshagyma
20 dkg reszelt trappista sajt
tejföl
majonéz
só, bors, porcukor, mustár

1x1 cm-es kockákra vágjuk a párizsit, kolbászt, almát,
uborkát, gombát. A lángolt kolbászt egy kics...
2006-09-17 21:53:48
Melegszendvicskrém
Melegszendvicskrém

Hozzávalók:
50 dkg párizsi
5 dkg vaj vagy margarin
3-4 db kemény tojás
2-3 dl tejföl
5 dkg reszelt sajt
mustár, só, bors, Piros Arany ízlés szerint

A párizsit lereszeljük, a kemény tojásokat meghámozzuk
és apró kockákra vágjuk, és az összes hozzávalót jól ...
2006-09-17 21:53:15
Szilveszteri sajttorta
... tejszínkrémsajt,
10 dkg körözött,
10 dkg paprikás szalámi,
15 dkg vaj vagy margarin,
10 dkg reszelt trappista sajt,
5 dkg darált dió,
1 dl suru tejföl,
2 csokor snidling,
2 gerezd fokhagyma,
só, törött bors, currypor, piros fuszerpaprika ízlés
szerint.

A reszelt rokfortot 5 ...
2006-09-17 21:49:12
Tojáskrém
Tojáskrém

Hozzávalók:
4 db tojás
5 dkg margarin
1-2 evőkanál tejföl vagy kefír
mustár, vöröshagyma,
petrezselyemzöld, bazsalikom, só ízlés szerint

A tojásokat keményre főzzök, majd lereszeljük és jól
kikeverjük a többi anyaggal. Ha elég sima és krémszerű,
akkor a kenyérre ken...
2006-09-17 21:48:48
Gombás csirkebelsőség-leves
Hozzávalók (4 személyre):

15 dkg zúza, 15 dkg szív, 10 dkg máj, egy kis fej vöröshagyma, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg gomba, 3 ek. olaj, 2 tk. vágott friss tárkonylevél, 1 dl tejföl

Előkészítés: A belsőségeket megmossuk, letisztítjuk, összevágjuk. A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk, a hagymát finomra, a répát és a gombát kockákra vágjuk.

Elkészítés:|...
2006-09-14 19:20:46
Majonézes burgonya
Hozzávalók:

1,5 kg közepes méretű burgonya, 1 nagy fej lilahagyma, 1,5 dl étolaj, 2 tojássárgája, 1 pohár csökkentett zsírtartalmú tejföl, 1 pohár joghurt vagy kefir, 1/2-1citrom leve, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál cukor, vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítőszer, só, őrölt fehérbors.

Elkészítése:

A héjában főzött burgonyát meghámozzuk, kihűtjük ...
2006-09-13 18:03:39
Csülkös bableves
... nagyobb, füstölt csülök, 20 dkg száraz tarkabab, 2 kisebb sárgarépa, 1 kisebb petrezselyemgyökér, 1 kisebb zeller, 1 közepes vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 csomó petrezselyem zöldje, 1 dl tejföl, 3 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, ecet, 1 babérlevél, pirospaprika, só, a csipetkéhez: 10 dkg liszt, 1 tojás, só.

Elkészítése:

Az előző este külön-külön hideg v...
2006-09-12 00:12:56
1 2 3 ..............1471 1472 ........2206 2207 .......2939 2940 2941 2942 2943 
Címkék: Piros Arany, csontot külön, apróra vágot, zöldséget apró, lángolt kolbászt, párizsit lereszeljük, kemény tojásokat, összes hozzávalót, reszelt rokfortot, tojásokat keményre, többi anyaggal, belsőségeket megmossuk, zöldségeket meghámozzuk, hagymát finomra, gombát kockákra, héjában főzött, előző este, zöldpetrezselyem, petrezselyemzöld, tejszínkrémsajt, szerecsendióval, csirkebelsőség, parasztkolbász, megtisztított, fuszerpaprika, tojássárgája, zsírtartalmú, szerecsendió, pirospaprika, letisztítjuk, zöldbableves, szilveszteri, zöldségleves, tárkonylevél, belsőségeket, felforraljuk, petrezselyem, megpirítjuk, vöröshagyma, felengedjük, lereszeljük, meghámozzuk, zsömleszínű, összevágjuk, zöldségeket, előkészítés, elkészítése, csipetkéhez, édesítőszer, összetörjük, csökkentett, hozzávalók, hozzávalót, kikeverjük, borjúcsont, tehéntúrót, zöldséggel, elkeverjük, késhegynyi, mandulával, babérlevél, bazsalikom, pirospapri, lilahagyma, elkészítés, csontlével, mennyiségű, sajttorta, fehérbors, megmosott, majonézes,
© 2013 TVN.HU Kft.