|
|
|
... összegyúrjuk, kicsit pihentetjük, majd kinyújtjuk. Nagyobb pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, majd dió, mák vagy gesztenye töltelékkel töltjük. Vigyázzunk, a hajtás alulra kerüljön! A kis tekercsekre ujjal kétoldalt mélyedéseket nyomunk, hogy pólyás baba jellege legyen. Tojással megkenjük, majd mérsékelt sütőben sütjük. Dió, mák töltelék a flódninál található.
Gesztenye tölt... |
2016-10-06 13:58:35 |
|
|
|
|
|
|
... összegyúrjuk, kicsit pihentetjük, majd kinyújtjuk. Nagyobb pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, majd dió, mák vagy gesztenye töltelékkel töltjük. Vigyázzunk, a hajtás alulra kerüljön! A kis tekercsekre ujjal kétoldalt mélyedéseket nyomunk, hogy pólyás baba jellege legyen. Tojással megkenjük, majd mérsékelt sütőben sütjük. Dió, mák töltelék a flódninál található.
Gesztenye tölt... |
|
2015-12-10 16:34:38 |
|
|
|
|
|
|
Häckl J. Vilmos
ARAB KONYHA
Minerva, Budapest, 1985
Elektronikus kiadás: Terebess Ázsia E-Tár
http://www.terebess.hu/keletkultinfo /hackl1.html
ELŐSZÓ
Nem tudok kellemesebb érzést elképzelni, mint a szemet kápráztató, vakító napsütés elől bemenekülni egy arab vendéglőbe, letelepedni a hűs árnyékot adó ősfák alá, a csobogó szökőkutat körülvev... |
2012-03-26 22:18:59 |
|
|
|
|
|
|
... feltekerve vajjal kikent tűzálló tálba sorban lerakjuk.
1 doboz főzőtejszínt pár kanál liszttel, ízlés szerinti fűszerrel csomómentesre keverünk (híg tejföl sűrűségű legyen) és a tekercsekre öntjük. A tetejét kirakjuk sajtszeletekkel. Forró sütőben pirosra sütjük.
... |
|
2011-04-29 17:10:40 |
|
|
|
|
|
|
... kiegészítve:
Zsír helyett margarint használtam,felét olvasztottam meg. Aztán az olvasztott margarinnal megkent tésztára reszelt füstölt sajtot szórtam. A tepsibe helyezett, megkent tekercsekre vegyes magot szórtam (szezámmagtól a napraforgómagig).
Nekem 25-30 perc kellett, hogy szép pirosra süljön.
Nagyon finom, foszlós, omlós. Másnapra is maradt néhány, nem szár... |
|
2011-03-05 07:26:14 |
|
|
|
|
|
|
... tekercseket tálra emeljük, letakarva meleg helyen tartjuk. A levéhez hozzáadjuk a tejszínt, felforraljuk. Hozzáadjuk a másik edényben elkészített zöldségeket és éppen csak összeforrósítjuk. A tekercsekről leszedjük a zsineget és a tejszínes zöldséggel körítve tálaljuk. További köretként burgonyapüré illik még hozzá. Hidegen is finom, de akkor vegyes krumplisalátával tálaljuk. ... |
2010-04-23 06:41:32 |
|
|
|
|
|
|
... tekercseket tálra emeljük, letakarva meleg helyen tartjuk. A levéhez hozzáadjuk a tejszínt, felforraljuk. Hozzáadjuk a másik edényben elkészített zöldségeket és éppen csak összeforrósítjuk. A tekercsekről leszedjük a zsineget és a tejszínes zöldséggel körítve tálaljuk. További köretként burgonyapüré illik még hozzá. Hidegen is finom, de akkor vegyes krumplisalátával tálaljuk. ... |
2010-02-15 17:05:58 |
|
|
|
|
|
|
...
DPG Recepttár 271.
Barangolás Nagy-Magyarországon
Tartalomjegyzék
DPG Recepttár 271. 1
B... |
2009-07-10 17:49:01 |
|
|
|
|
|
|
... mellé, kikent tűzálló tálba fektetjük. A reszelt sajtot, tejfölt, olajat, a felvert tojást, a paradicsomlét, a köménymagot, kis sót, borsot és a lisztet simára keverjük, majd a mártást a tekercsekre öntjük. Forró sütőbe téve a tálat, addig sütjük, amíg a mártás rá nem sült a tetejére. Arra azonban ügyeljünk, hogy ne barnuljon meg, mert keserűvé válik az égett sajttól. Ha a család ... |
2008-12-01 23:30:51 |
|
|
|
|
|
|
... összegyúrjuk, kicsit pihentetjük, majd kinyújtjuk. Nagyobb pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, majd dió, mák vagy gesztenye töltelékkel töltjük. Vigyázzunk, a hajtás alulra kerüljön! A kis tekercsekre ujjal kétoldalt mélyedéseket nyomunk, hogy pólyás baba jellege legyen. Tojással megkenjük, majd mérsékelt sütőben sütjük. Dió, mák töltelék a flódninál található.
Gesztenye töltelék: ... |
2008-12-01 23:00:02 |
|
|
|
|