Belépés
Solymár kegyhely - Segítő Mária templom
Szűz Mária neve templom a Pest megyei Solymár egyetlen római katolikus temploma. Késő barokk stílusban épült Majthényi Károly kegyúri időszakában, 1782 és 1785 között, tervezője Mangel János budai ácsmester volt. Szűz Máriát ábrázoló oltárképét sokáig csodatevőként tartották számon, emiatt a templom hosszú időn keresztül zarándoklatok célpontja volt.
Solymár török hódoltság e...
2018-10-20 22:15:49
Art Market Budapest - Középpontban a visegrádi országok
...
A régió vezető képzőművészeti vásáraként az Art Market kiemelt figyelmet fordít a környező országok művészetére, idén pedig a V4-es díszvendégség kapcsán a cseh, lengyel és szlovák kiállítók két külön galériaszigeten is bemutatkozhatnak - mondta el a vásár szerdai sajtóbejárásán Ledényi Attila alapító-igazgató.
Mint hozzátette, újdonságként az Art Market négy kiemelt műv...
2018-10-10 15:01:37
A török hatóságok átkutatják Szaúd-Arábia isztambuli főkonzulátusát
... hatóságokkal, hogy kiderüljön az igazság Hasogdzsi rejtélyes eltűnéséről.
Mohamed bin Szalmán szaúdi koronaherceg pénteken ajánlotta fel a török hatóságoknak, hogy kutassák át a konzulátus épületét.
Ankara és Rijád egymásnak ellentmondó állításokat fogalmazott meg az ügyben. A szaúdi hatóságok szerint Hasogdzsi még aznap elhagyta a konzulátus épületét, és ezt követően tű...
2018-10-09 13:41:48
A török hatóságok engedélyt kértek Szaúd-Arábia isztambuli konzulátusának átkutatására
... nyomozók is érkeztek Isztambulba, hogy részt vegyenek a vizsgálatban. Mohamed bin Szalmán szaúdi koronaherceg pénteken ajánlotta fel a török hatóságoknak, hogy kutassák át a konzulátus épületét.
Ankara és Rijád egymásnak ellentmondó állításokat fogalmazott meg az ügyben. A szaúdi hatóságok szerint Hasogdzsi még aznap elhagyta a konzulátus épületét, és ezt követően tűnhetett e...
2018-10-08 14:42:51
Megkezdődött a borsi Rákóczi-kastély felújítása
...
Hozzátette, hogy a kastély a 20. században teljesen tönkrement, utoljára komolyabb rekonstrukció az 1940-es években történt az épületen. Az ezt követő évtizedekben sokféle - gyakran méltatlan - funkciót kapott a kastély, ennek eredményeként az ezredfordulóra a teljes pusztulás veszélye fenyegette - mondta.
Kiemelte: Áder János magyar és Ivan Gasparovic akkori szlovák áll...
2018-09-26 14:58:07
Matolcsy: kilenc szellemi műhely működik majd a "bölcs várban"
...
A jegybank elnöke megnyitó beszédében hangsúlyozta: "jelképes téren, jelképes helyen, jelképes időben" adták át a korábban már majdnem teljesen lerombolt épületet.
Az épület is azt jelképezi, hogy Magyarország 2010 után megtalálta helyét a világban, Kelet és Nyugat között jelképes hídfőállást teremtett - mutatott rá Matolcsy György.
Palkovics László innovációs és te...
2018-09-21 17:29:23
Új befogadóközpont nyílt menedékkérők számára Párizs legelegánsabb negyedében
...
A Boulevard Exelmans egyik régi laktanyájában létrehozott szálláshelyen 150 menedékkérő kap helyet - jelentette be csütörtökön a helyszínen Michel Cadot párizsi prefektus.
"A laktanyában néhány héttel ezelőttig csendőrcsaládok laktak, de az államnak már nem volt rá szüksége a csendőrség elszállásolásához" - jelezte a prefektus, hozzátéve, hogy átmeneti megoldásról van s...
2018-09-20 17:43:17
Átadták a Testnevelési Egyetem központi épületét
...
Az eseményen a tanév hivatalos megkezdése és az új létesítmény átadóünnepsége mellett Mocsai Lajos, a TE rektora, valamint Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke az aktív élsportolók egyetemi tanulmányait megkönnyítő együttműködési megállapodást írt alá.
"A MOB és a TF között hagyományosan kiváló a kapcsolat, ami teljesen természetes is, hiszen nem tudom, ...
2018-09-18 17:07:48
Nem kell teljesen elbontani a laktanyát
Úgy tűnik, nem kell teljesen lebontani az ipartelepi, egykori határőr laktanyát. A statikus szakvéleménye szerint ugyanis a szerkezeti elemek nem sérültek az augusztus végi tűzben. Most a legfontosabb feladat megóvni az épületet a további károsodástól.

Szinte teljesen megsemmisült az egykori ipartelepi határőr laktanya tetőszerkezete, miután augusztus végén ismeretlen ok...
2018-09-18 05:44:31
Nem talál tervezőt a Székely Nemzeti Múzeum épülete felújításához a Kovászna megyei önkormányzat
... múzeum felújítási munkálatait 60 hónap alatt kell elvégezni - tette hozzá.
Vargha Mihály, a Székely Nemzeti Múzeum igazgatója elmondta, hogy az év végéig teljesen kiürítik a múzeum épületét. Utolsókként a kiállítótereket zárják be a látogatók előtt. Az igazgató hozzátette: a 140 éves intézmény 105 éve működik a Kós Károly által tervezett épületben, ezért elengedhetetlenül fon...
2018-09-13 16:42:06
1 2 3 ...................123 124 ..........184 185 ..........245 246 247 
Címkék: Segítő Mária, Market Budapest, Testnevelési Egyetem, Székely Nemzeti Múzeum, Szűz Mária, Majthényi Károly, Mangel János, Szűz Máriát, Ledényi Attila, Áder János, Ivan Gasparovic, Matolcsy György, Palkovics László, Boulevard Exelmans, Michel Cadot, Mocsai Lajos, Kulcsár Krisztián, Magyar Olimpiai Bizottság, Vargha Mihály, visegrádi országok, török hatóságok, borsi Rákóczi-kastély, templom hosszú, régió vezető, környező országok, vásár szerdai, igazság Hasogdzsi, török hatóságoknak, konzulátus épületét, szaúdi hatóságok, 1940-es években, teljes pusztulás, jegybank elnöke, helyszínen Michel, laktanyában néhány, csendőrség elszállásolásához, tanév hivatalos, aktív élsportolók, statikus szakvéleménye, szerkezeti elemek, augusztus végi, legfontosabb feladat, további károsodástól, egykori ipartelepi, múzeum épületét, kiállítótereket zárják, látogatók előtt, igazgató hozzátette, bemutatkozhatnak, csendőrcsaládok, galériaszigeten, befogadóközpont, kiállítótereket, főkonzulátusát, ezredfordulóra, sajtóbejárásán,
© 2013 TVN.HU Kft.